KIZ KULESİ.  Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

Amorium antik kenti.
Çanakkale
Geliyor Boğaziçi'nden doğru Bir iskeleden kalkan vapurun sesi, Mavi sular üstünde yine Bembeyaz Kızkulesi.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
OSMAN GAZİ OSMAN BEY.
Galata Köprüsü. Galata Köprüsü Azapkapı-Sokullu Mehmet Paşa Camii Galata Kulesi Haliç Tersanesi Kapısı Not:Başka yere taşınmıştır. Unkapanı Köprüsü.
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
GEOMETRİK CİSİMLER KONİ.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
Bizans Tıbbı Prof. Dr. Tamer Akça.
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
ETİENNE ; Fransa’da Paris’ te yaşıyordu. MİHOKO; Japonya’da Tokyo’ da yaşıyordu.
Vatan aşkı ile yaşamış, bu Vatan için çalışmış gerçek vatanseverler... Gazi Süleyman Paşa ve Namık Kemal Bolayır’da yatıyorlar... Feridun ÖZHAN
YARİM İSTANBUL.
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
GÜZEL TÜRKİYE’M KONU:BOLU.
Ülkemizin Güzel Yerleri
UYGURLAR.
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
Pİ SAYISI.
HAZIRLAYA:Batuhan Bülbül SINIFI:5/B NO:101
500’ DEN BİRAZ FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE BU ÇALIŞANLARIN ŞİMDİ OKUYACAĞINIZ SUÇLARI İŞLEDİĞİ BİR KURUM DÜŞÜNÜN ?????...
SANAT TARİHİ.
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Bolu Müzesi. Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, [1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.Bolu [1] Bolu Müzesi;
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
KURULUŞ DÖNEMİ ÖSS- YGS SORULARI.
,.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Dursun Fakîh Karaman’da doğmuş ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna şahitlik etmiş bir Türk âlimidir. Şeyh Edebalı’nın öğrencisi olup,
Islahat Fermanı (1856) Islahat Fermanı,
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
İstanbul’un Fethi’nin Nedenleri Osmanlı Devleti’nin toprak bütünlüğünü bozuyordu. Osmanlı ordusunun İstanbul Boğazı üzerinden Rumeli’ye geçişlerini engelliyorlardı.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1543
ARDA KIRTASİYE. Orhan Gazi 1281 yılında doğdu. Annesi Malhun Hatun, babası Osman gazidir yılında 45 yaşında iken Osmanlı tahtına oturdu. Kardeşi.
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
Kazanım 4. Osmanlı Devleti'nin fetih ve mücadelelerini Osmanlıda ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN YÜKSELİŞİ / İstanbul’un Fethi
İstanbul’un Fethi.
OSMANLI TARİHİ KURULUŞ DEVRİ
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1453.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
İSTANBUL İSTANBUL.
YARARLANILAN KAYNAK SOSYAL BİLGİLER DEV PAYLAŞIM ORTAMI
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
İDARECİ EĞİTİMİ.
Başlangıç Hükümleri- 1. Hafta
İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir.
PI SAYıSı. Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti. İsmini, Yunanca περίμετρον sözcüğünün ilk harfi olan π.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
ESKİ ALFABELER Emirhan çolak 8/A 105 Öğretmen:Sevinç Sarı.
SAYILARIN TARİHİ.
ROMA TARİHİ 2.DERS.
Karşılaştırmalı Hukukun Tarihçesi
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
1)- Bursa alındı(1326) 2)- Maltepe (Palekanon) Savaşı (1329) yapıldı. 3)- İznik ve Kocaeli fethedildi. 4)- Karesioğulları Beyliği Osmanlılara katıldı.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

KIZ KULESİ

 Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır. Antik çağda başlayan geçmişiyle, Eski Yunan`dan Bizans İmparatorluğu’na, Bizans`dan Osmanlıya, tüm tarihi dönemlerde var olarak günümüze kadar gelmiştir. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KIZ KULESİ

İstanbul Boğazının Marmara Marmara Denizi tarafındaki girişine yakın, Üsküdar kıyılarından biraz açıkta olan Kız kulesi, çok küçük bir ada sayılabilecek bir kaya üzerinde kurulmuş tarihi bir kuledir. Bu kulenin Bizans İmparatoru Manuelos Komnenos tarafından yaptırıldığını belirtmektedir. Kulenin yapılmasındaki amaç, Boğazı geçmesi istenilmeyen gemilere kapayan zincirin bir ucunu bağlayacak sağlam bir yerin bulunmasıydı.

Bir söylentiye göre,İmparator bir suç işleyen kızı Leandrayı buraya kapamış,dolayısıyla kule “Kızkulesi” adını almıştır. Kulenin sonraki devirlerde de politik suçlular için zindan olarak kullanıldığı bilinmektedir.

 Bir başka söylenti, Kızkulesinin ünlü Battal Gaziyle ilişkisini dile getirmektedir. İstanbulu kuşatmak için kuleye yakın Damalis Burnunda konaklayan, yedi yıl orada kalan Battal Gazi, Üsküdar tekfurunun kızına tutulmuş.Aslında,Damalis Burnunda bu kadar uzun süre kalmasının nedeni de tekfur kızına olan aşkıymış. Battal Gazi Şama döndükten sonra, Üsküdar tekfurunun isteğiyle Bizans İmparatoru tekmil Kadıköy ve Üsküdar çevresine hisarlar yaptırmış. Kıyıya yakın kayanın üzerine de bir kule kurdurmuş. Üsküdar tekfuru,kızını ve hazinesini kuleye yerleştirmiş. Şamı alıp tekrar İstanbula dönen Battal Gazi de kuleyi basıp tekfur kızını ve oradaki hazineyi almış. KIZ KULESİ’NİN HİKAYESİ

Bir söylentiye göre,İmparator bir suç işleyen kızı Leandrayı buraya kapamış,dolayısıyla kule “Kızkulesi” adını almıştır. Kulenin sonraki devirlerde de politik suçlular için zindan olarak kullanıldığı bilinmektedir. KIZ KULESİ’NİN HİKAYESİ

Samet Hasan Darbaş 7/F 1358