Beden Eğitimi ve Spor Tarihi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
Advertisements

Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
KAYNAŞTIRMA YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMALARI
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Eğitim Sen Ocak 2015 Yükseköğretimde Örgütlenme Ümit Akıncı, Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
1 DynEd DynEd (Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ Sanko Holding A.Ş. tarafından bağışlanmıştır.
SPOR TAHKİM MAHKEMESİ (CAS)
Spor tesis işletmesi-2.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
Lizbon Antlaşması Sonrası Avrupa Birliği Spor Politikası ve Hukuku
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
 Sizler için hazırlamış olduğumuz bu çalışmamızda, odamızın 2015 yılında yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetlerin Genel Değerlendirilmesini beğeninize.
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
Herkese Eşit Hizmet Meltem Hepsağ. Kaynakça Atılgan, D. (2003). Demokratikleşme sürecinde halk kütüphaneleri. Türk Kütüphaneciliği, 17(4), Demir,
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Pazarlama İlkeleri.
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013).
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
6.SABDEK Toplantısı nisan 2017, Eskişehir
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi Kurulan Kulüpler
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
BEDEN EĞİTİMİ VE SPORUN TEMELLERİ
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
BAĞIMSIZ SPOR FEDERASYONLARININ YAPILANMASI
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET YILDIRIM
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Spor Faaliyetleri ve İdare
1. TMGDK GENEL KURULU 26 MAYIS 2018, İZMİR.
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
KADASTRO MAHKEMESİ Öğr.Gör.İdil yıldırım arı
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR.
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
KİŞİLİK KAVRAMI, ŞİRKETLER VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR
Sunum transkripti:

Beden Eğitimi ve Spor Tarihi

SPOR HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sporcuların lisans işlemleri, spor kulüplerinin tescil işleri, il temsilciliklerinin sekretaryası, il içi ve dışı faaliyet programlarının düzenlenmesi ve takibi, okul ve kulüp faaliyetleri ile ilgili organizasyonların düzenlenmesini sağlar. Ayrıca il müdürlüğü bünyesinde görev alan eğitici kadroların çalışmalarının planlanması ve denetlenmesi, komite kararlarının duyurulması, basın ve halkla ilişkiler ve arşiv hizmetleri görevlerini yürütür.

SPOR FEDERASYONLARI Spor federasyonları bir ya da birden fazla spor dalında faaliyetlerin sevk ve idaresini yürütmek amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulmuş kuruluşlardır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, federasyonların yürüttükleri hizmetleri ve sonuçlarını denetleme hakkına sahiptir.

SPOR KULÜPLERİ Spor kulüpleri, spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne kayıt ve tescilini yaptıran derneklerdir. Derneklerden başvurmaları hâlinde spor faaliyetine yönelik olanlar spor kulübü, boş zamanları değerlendirme faaliyetine yönelik olanlar gençlik kulübü ve her iki faaliyeti birlikte yapmayı amaçlayanlar gençlik ve spor kulübü statüsünü kazanır.

SPOR KULÜPLERİ Kulüpler, diledikleri gençlik faaliyeti türünde veya spor dalında faaliyet gösterebilir. Dernek ve kulüpler faaliyet gösterecekleri gençlik faaliyetinin türünü veya spor dalını tescil esnasında taahhüt etmek zorundadır. Ayrıca kulüpler, taahhüt ettikleri her bir gençlik faaliyeti türü veya spor dalı için gerektiğinde ayrı temsilcilikler oluşturabilir. Temsilciler, yönetim kurulundan alacakları yetki ile görevlendirilirler ve kulüp başkanına karşı sorumludurlar.

GENÇLİK SPOR VAKFI İlk olarak 1983 yılında Beden Terbiyesi ve Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Sporcular Yardımlaşma Sandığı adı altında kurulmuştur. Daha sonra 930 sayılı Kanun’a uygun olarak Gençlik Spor Vakfı olarak tescil edilmiş ve tüzel kişilik kazanmıştır. Vakfın Amaç ve Görevleri Türk Medeni Kanunu ve vakıflar mevzuatına göre kurulan vakıfların, büyük çoğunluğunun belli bir kesime hizmet götürmeyi amaçladıkları bilinmektedir.

1- Türk toplumunun bütün fertlerini, bedensel ve ruhsal gelişmelerini sağlamak için spor yapmaya özendirmek 2- Spor tesisleri yapmak, işletmek, işlettirmek, mevcut tesislerin bakım, onarım ve tefrişini yapmak, işletilmesine katkı sağlamak, gerektiğinde karşılıksız yardım etmek 3- Sporcu ve spor elemanlarının eğitimleri için yurt içi ve yurt dışı eğitim kursları açmak, açılacak kurslara eleman göndermek 4- Spor malzemeleri yapmak, yaptırmak, malzeme yardımında bulunmak

5- Gençlik, spor ve vakıf ile ilgili yayınlar çıkarmak, satın almak, satmak 6- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü hizmet ve faaliyetlerine yardım etmek 7- Gençlik ve sporla ilgili ödüller vermek 8- Gençlik ve spor kulübü kurmak, kurulmuş kulüplere yardım etmek 9- Gençlerden, sporcu ve spor elemanları ile vakıf üyelerinden yardıma muhtaç durumda olanlara yardımda bulunmak

Vakfın Spor Eğitimiyle İlgili Görevleri Amatör sporcuyu teşvik etmek ve ödüllendirmek; bu sporcuları tesis, araç, gereç, bilgi ve teknik açıdan desteklemek Hiçbir sosyal güvencesi olmayan amatör sporcuların sağlık merkezleri ve hastane masraflarına yardımcı olmak, yardıma muhtaç olan eski ve yeni sporculara ve ailelerine imkânlar dâhilinde yardımda bulunmak Vakfın olanakları dâhilinde, başarılı sporculara teşvik ödülleri vermek Engelli vatandaşları spora yöneltmek ve spor yapmalarına olanak sağlamak

Vakfın Tesisler ve İşletmelerle İlgili Görevleri Gençlik ve sporla ilgili Kamp Eğitim Merkezleri kurmak, işletmek Mevcut spor tesislerinin bakım ve onarımını sağlamak, köy ve semt spor tesis ve alanlarının yapımını teşvik etmek ve mahalli idareler ile diğer kuruluşların bu konudaki çalışma ve hizmetlerine katkıda bulunmak ve bu konularda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne yardımcı olmak

SPOR DERNEKLERİ Ülkemizde sporun gelişmesi ve yaygınlaşmasına ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla farklı tarihlerde sporla ilgili dernekler kurulmuştur. Bu derneklerden bazıları şunlardır: Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği (TSYD) Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)

SPOR DERNEKLERİ Türkiye Spor Hekimleri Derneği Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Spor Bilimleri Derneği Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği