SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Göç Nedir? İnsanların, doğdukları yerden başka yerlere geçici ya da sürekli olmak üzere taşınmasına GÖÇ denir.
Advertisements

HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN ÖĞELER
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
SOSYOLOJİ DERSİ 2.ÜNİTE TOPLUMSAL YAPI.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
ÜLKEMİZDE NÜFUS Rasitgokhansucu.com.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
NÜFUS VE YERLEŞME.
Coğrafi Bölgeler.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
Sosyal Bilgiler GÖÇÜN NEDEN VE SONUÇLARI
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
YERLEŞME TİPLERİ,KÖYALTI YERLEŞMELER,DAĞINIK VE TOPLU YERLEŞME
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
NÜFUS CMBL.
1 Türkiye’de Demografik Geçiş ve Yaşlı Nüfus Ferhunde Özbay
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
NÜFUS : Belli bir yerde yaşayan insan sayısına denir.
BÖLÜM 3 TARIMIN TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ ÖNEMİ
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
Macaristan.
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MİMAR SİNAN Mimar Sinan 1490’da Kayseri’ye bağlı Gesi nahiyesinin Ağırnas köyünde doğmuştur. 1512’de devşirme olarak alınıp “acemi oğlanlar” okulunda eğitim.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
TÜRKİYE’DE TARIM VE HAYVANCILIK
Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.
ESK İ FETH İ YE Kentin eski adı Me ğ ri'dir. Bu ad, Rumca’da "uzak diyar" anlamına gelen Makri'den gelir.
ŞEHİR VE TARIM. EN BÜYÜK VARLIK  TOPRAK  SU  HAVA.
NÜFUS ÖZELLİKLERİ VE NÜFUSUN ÖNEMİ
TÜRKİYE.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
MARMARA BÖLGESİ.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
Yurdumuzda Nüfus.
Eser İncelemesi Edirne Selimiye Camii
TÜRKİYE’NİN NÜFUS YAPISI VE BEKLENTİSİ Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Prof. Dr. Nükhet HOTAR
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
İç ve Dış Ticaret Müdürü
Ülkemizde yıllardan beri “Ilısu baraj yapımı” için
Serhat; Sınır, sınır boyu anlamına gelmektedir.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Birim alana düşen kişi sayısı
Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatlarının İzlenmesi
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Kırsal sosyoloji ve çalışma alanları-görevleri Prof. Dr
Kırsal Alanları Kentlerden Ayıran Farklılıklar Prof. Dr
KÜLTÜR TURİZMİ.
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ EDİRNE KENTİ KENTSEL İMAJ ÖĞELERİ YASEMİN DUYGU DİNARLI.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
DEMOGRAFI.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK KENT VE KENTLİLİK
A. NÜFUSUN ÖNEMİ ve ÖZELLİKLERİ 1. Nüfus Sayımları ve Nüfusun Önemi Nüfus: Belirli bir zamanda ve sınırları belirli bir alanda yaşayan insan sayısıdır.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Bitkisel Yağlar Konferansı
Sunum transkripti:

SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı T.Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PROJE 5 NEHİR KIYISI DÜZENLEMESİ SOSYO – EKONOMİK VE KÜLTÜREL YAPI ANALİZİ İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası SOSYAL YAPI 1361’de Osmanlı Türklerinin fethiyle, Türk-İslâm kültürü hızla yerleşmiş ve diğer kültürler unutulmuş, sâdece bazı harabe ve tarihî kalıntıları kalmıştır. Edirne’de Türk-İslâm gelenekleri hâkimdir. İdari yapı: Edirne ilinde, merkez ilçe dahil 9 ilçe, 24 belediye ve 248 köy bulunmaktadır. Nüfus: Edirne ilinin nüfusu, 2011 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 399,316’dır. Alan: Trakya’da yer alan Edirne, 6098 km2 (Göller dahil) yüzölçümü ile Türkiye yüzölçümünün %0,78’ine denk gelmektedir. İlçeler: Nüfus bakımından en büyük ilçeleri, sırasıyla; Merkez, Keşan ve Uzunköprü iken, en küçük ilçesi ise Lalapaşa’dır. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi Uzunköprü ve en küçük ilçesi Süloğlu’dur. . Çalışma alanı EKONOMİK YAPI İl ekonomisi tarım ağırlıklıdır. Edirne ilinin 2011 yılı toplam tarımsal alanı 327,875 ha’dır. Edirne ili toplam tarımsal alan bakımında Türkiye’de 18. Sırada yer almaktadır. Bu alanın 324,304 hektarı, toplam işlenen tarım alanı, geri kalanı ise uzun ömürlü bitkiler alanıdır. İlin, Avrupa’yı İstanbul ve Ortadoğu’ya bağlayan yol üzerinde olması, tarım dışı etkinliklerin de gelişmesini sağlamıştır. 1110205012 Yasemin Duygu DİNARLI

KÜLTÜREL YAPI DEMOGRAFİK YAPI T.Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PROJE 5 NEHİR KIYISI DÜZENLEMESİ SOSYO – EKONOMİK VE KÜLTÜREL YAPI ANALİZİ KÜLTÜREL YAPI Anadolu ve Avrupa arasındaki geçiş bölgesinde yer alan Edirne, tarih boyunca çeşitli kültürlerin geçtiği bir yerleşim yeri olmuştur. Bir dönem Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Edirne, bu tarihi geçmişine uygun olarak zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Selimiye Camii, Beyazıt Külliyesi, Üç  Şerefeli Camii, Bedesten, Arasta, Uzun Köprü, Meriç Köprüsü gibi eserler, bunların en önemlileridir. Halen kullanılmakta olan bu kamusal tesisler yanında yaşayan çok sayıda konut da, sivil mimarlık örneği olarak varlığını sürdürmektedir. Edirne’de 2010 yılı sonu itibariyle taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli 151 sit alanı ve 1353 tek yapı mevcuttur. Birim yüzölçümü başına taşınmaz kültür varlığı sayısı bakımından Edirne, 8. İl durumundadır. Diğer yandan, 2012 yılında 651’incisi yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ilde 14. yy'den bu yana düzenlenen uluslar arası düzeyde tanınan bir kültürel mirastır. DEMOGRAFİK YAPI Demografik yapı, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler politikalarını derinden etkilemektedir. Demografi, bölgenin yaş ve cinsiyet dağılımı, yaş bağımlılığı, kent ve kırsal nüfus oranları gibi alanlarda bilgi sunarak sosyal gelişim politikalarına yön vermektedir. Trakya Bölgesi genel olarak, Türkiye yaş ortalamasının çok az üstünde bir ortalamaya sahiptir. Bağımlılık oranının %28'lerde olduğu Trakya'da, 25 yaş altı nüfusun yaklaşık %52 olması, Türkiye nüfus dinamiklerine uygun olduğu gibi; Trakya'nın da genç bir nüfusa sahip olduğunu göstermektedir. Trakya'da ortalama yıllık nüfus artışı %2'lere yakındır. Tarımsal üretimden sanayi üretimine geçişin hızlanması Bölge nüfusunu ve kırsal alandan il ve ilçe merkezlerine göçü artırıcı etki yapmaktadır. 1110205012 Yasemin Duygu DİNARLI