Ördek Barınakları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Advertisements

Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
TUŞBA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mekanda Strüktür Çalışmaları
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
Öğretimin Uyarlanması
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
AT BARINAKLARI (TAVLALAR).
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Güvenliği ve Kalite Müşteri Memnuniyeti
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
SAĞLIKLI BESLENME.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
...sınırlar çizilmeden, duvarlar örülmeden...
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
AİLE EĞİTİMİ.
BESİ SIĞIRCILIĞI.
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Benim Eşsiz Yuvam B Değerlendirme
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 2
İÇERİK DÜZENLEME -Bilgi türleri- Fiziksel bilgi
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir.
Aile Hayvancılığında Karlılık
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM)
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
MADDENİN DEĞİŞİMİ FEN VE TEKNOLOJİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
FOTOSENTEZ.
Beslenme İlkeleri - 5.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİklerİ
ADI: SEVİL SOYADI: KÜÇÜKKAVUN
SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETMELERİNDE YEMLEME HATALARI VE
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
Yumurtacı İşletme Tipleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Ördek Barınakları

Ördek temel gereksinimleri karşılanmak koşuluyla geniş alanlara uyum sağlar. Erken büyüme dönemi hariç,bu gereksinimler: Ekstrem hava koşullarından ve düşman hayvanlardan korunmak Temiz, kuru ve kapalı bir alan. (Ördekler zamanlarının çoğunu dışarıda havuzda veya ıslak alanlarda geçirmelerine rağmen, dinlenme, temizlenme, tüylerini düzeltme gibi davranışlarını yaptığı zamanlar için temiz, kuru ve kapalı bir yere gerek duyarlar. Bu onların derilerini yaralanmalardan koruyan ve vücudun sıcak tutulmasına yardım eden su geçirmez tüyleri için gereklidir) İçmek için temiz su, (Su mikrop ve toksinlerden ari olmalıdır. Yüzmek için su zorunlu değildir. Ama sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde faydalıdır) Ördeğin günlük besin gereksinimini karşılayacak bir yem Özellikle yumurtlayanlar için yeterli ışık uyarımı Hastalıklardan koruma

Ördekler için çok mükemmel bir barınak gerekmez ama barınak düzenlemede tavuk kümesleri ile ilgili temel prensipler dikkate alınmalıdır. Damızlıklar entansif veya yarıentansif olarak barındırılabilirler. Entansif Barındırma: Hayvanlar üretim mevsimi boyunca içerde barındırılırlar. Yarıentansif Barındırma: Hayvanlar gündüz dışarıda dolaşır ama geceleri ve olumsuz hava koşullarında kümese sokulur.

Taban alanı Aşırı kalabalık, ördeklerde sağlık, büyüme, yumurta üretimi üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Gelişimin her aşamasında yeterli taban alanı sağlamak başarılı ördek yetiştiriciliğinin temelidir. Fazla yer sağlamak genelde bir problem değildir ama sürü yoğunluğunun önerilere yakın tutulması daha iyidir.

Zemin

Yemlik ve yemlik alanı

Suluklar

Çevre Sıcaklığı

Aydınlatma