AKDENİZ TURU-3.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

KENTLER VE SİMGELERİ.
D’MUN International.
POMPEI Cem Yurtsev
COĞRAFİ BÖLGELER.
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
ŞEHİRLER VE ETKİ ALANLARI
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
STADYUM BİNALARI Stadyum güncel olarak, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için uygun fiziksel mekanı sağlayan spor tesisine verilen isimdir. Tarihten.
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
Bilgidagi.com.
SES Hazırlayan; Hüma Nur Kocaarslan Hazırlayan; Kenan Nemli
SAFRANBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU
BURJ EL ARAB Diyap ÖZEL
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
Algürppsx En büyük Bizans kilisesidir. Eski kaynaklara göre, burada bulunan Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından.
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
Yambol.
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.
Roma Uygarlığı.
Tempietto Kilisesi, Roma
OSMANİYE.
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
BEDESTENLER Bedesten eskiden alışveriş hayatının nabzının attığı, üstü kapalı içinde alışveriş yapılan, ince uzun çarşılardır. Her bedesten de onu korumakla.
AGORA Antik şehirlerde ticari, resmi, adli ve dini fonksiyonları olan açık alanlardır. Izgara planlı şehirlerin yapılmaya başlaması sonucu İonia tipi agoralar.
SAN MARCO KİLİSESİ.
TİYATRO.
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
TÜRKİYE’NİN SIRADAĞLARI
GSB109 Anadolu Arkeolojisi 12 ders
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
ADIYAMAN.
MERSİN.
KİLİKİA BÖLGESİ.
Afrodisias UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi'nde M.Ö. 5. yüzyılda, Aydın-Karacasu’da kurulan kent, Roma İmparatorluğu döneminde gelişmiş, M.Ö. 1. yüzyıl.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
ŞEHİRLERİN FONKSİYONLARI VE ETKİ ALANLARI
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
KLASİK YUNAN MİMARLIĞI
EFES ANTİK KENT.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI FERSUN YELKEN 8-B
Batı Karadeniz-3.
AKDENİZ TURU-4.
AKDENİZ TURU.
MİMARLIK TARİHİ VE TEORİSİ-IV BİZANS KENTLERİ
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
ROMA SANATI: Roma’nın kuruluşu ile ilgili efsane:Romus Romulus
PAMPHYLİA BÖLGESİ Pamphylia’nın (Pamfilya) kelime anlamı çok dil konuşulan, çok kabilelerden oluşmuş, ülke; kabileler ülkesi demektir. Kökü Yunanca olup,
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Binlerce yıl önce de yaşam vardı...
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BURASI YAŞAYAN ŞEHİR İZMİR
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

AKDENİZ TURU-3

PERGE TURU Perge, Antalya'nın 18 km doğusunda, Aksu Bucağı'nın sınırları içinde bulunan bir antik kenttir. Kilikya - Pisidya ticaret yolunun üstünde yer aldığı için önemli bir Pamphylia şehridir. Şehrin kuruluşu diğer Pamphylia şehirleriyle aynı zamana rastlar (M.Ö. 7 yüzyıl). Ana tanrıçası Perge Artemisi olan Perge hristiyanlar için önemli bir kent idi. M.S. Aziz Paulos ve Barnabas Perge'ye gelmiştir. Magna Plancia gibi kimi zenginler Perge'ye önemli anıtlar kazandırmışlardır.

Sabah saat 08.00’de otelde kahvaltı sonrası saat 09:00’da Perge gezisi için otelden çıkış. İlk olarak Perge’nin girişinde bulunan tiyatrosu ziyaret edilecek. ( 9:30) Tiyatro: Cavea, orkestra ve scene olmak üzere üç ana bölümden oluşur. 12,000 seyirci kapasitelidir. Alt tarafta 19, üstte 23 oturma sırası vardır

Tiyatro görüldükten sonra yakınında bulunan stadyum gezilecek (10.00 ) Stadion: 34 x 34 m. boyutlarındadır. Tonozlar üzerinde onüç oturma sırası vardır. Doğu ve satı tarafa otuzar, kuzeyde ise on tonoz bulunmaktadır. Her üç tonozdan biri Stadion'a giriş, diğer ikisi ise dükkan olarak kullanılmaktadır

Daha sonra Perge sur duvarları arasında yürüyüş yapılacaktır. ( 10:30)

Hamamlar ziyaret edilecek (11.00)

Anıtsal Kapı (11.30) En önemli ve kalıcı yapıtı şehrin girişindeki iki kulenin hemen arkasında, Plancia Magna'nın kendi adına yaptırdığı ve hem tanrı hem de şehrin kurucularının heykellerinin yer aldığı at nalı biçimindeki Avlu ile Anıtsal Kapı.

Agora: Şehrin ticari ve politik merkezidir Agora: Şehrin ticari ve politik merkezidir. Ortadaki avlunun etrafında çepeçevre dükkanlar vardır. Bazı dükkanların tabanı mozaikle kaplıdır. Meydanın ortasında 13.40 m. Çapında yuvarlak bir yapısı olan agora 76 x 76 m. boyutlarındadır. (12:00)

Sütunlu Cadde: Akropol eteğinde nympheum arasında uzanır. Ortasında 2 m. genişliğinde bir su kanalı caddeyi ikiye ayırır.(12:30)

(13.00) PERGE ÇEŞMESİ Zengin süslemeli bir mimari cepheye sahip bu yapının geniş bir havuzu vardır. Yazıtından öğrenilenlere göre çeşme Artemis ile birlikte Septimius Severus'a, karısına ve oğullarına sunulmuştur.