Tur Sırasında Kullanılan Evraklar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
GÜVENLİK.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
DÜZENLİ YOLCU VE TURİZM TAŞIMACILIĞI
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
İŞ SÖZLEŞMESİ TANIMI VE TÜRLERİ
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İhaleye Fesat Karıştırma Kamu kurum veya kuruluşları adına; -Mal veya Hizmet İhalesi Yapan -Satım İhalesi Yapan -Kiralama İhalesi yapan -Yapım İşi İhalesi.
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 3 UYGULAMA VE MEVZUAT HAKKINDA SORUNLAR VE ÇÖZÜM.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
HAFTA 7 OTEL SÖZLEŞMELERİ-DEVAM
TURİZM TAŞIMACILIĞI DERSİ SUNUMLARI
Ticari Defterler Tacirlerin Defter Tutma Yükümlülüğü (TTK md. 66)
T.C.K.'da meslek mensubuna uygulanabilecek cezai yaptırımların irdelenmesi Bekir BAYKARA Avukat.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ve TURİST REHBERLERİ BİRLİĞİ
Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Antalya YMM Denetim Ve Tasdik Sempozyumu
DENETÇİ İŞE BAŞLAMA. Bakanlığımızın Tarih ve 1315 sayılı yazısına istinaden denetçi, kontrol elemanı ve yardımcı kontrol elamanlarının yapı.
BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde.
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
TİCARET SİCİLİ İŞLEMLERİ
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
TURİZM HUKUKU VE MEVZUATI Dr. Osman Avşar KURGUN Dr. Ayhan GÖKDENİZ Dr
Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 1 G.T.B. DENETİMLERİ VE YAPILACAK İŞLEMLER.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
K AYıTLı E LEKTRONIK P OSTA E LEKTRONIK TEBLIGAT YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) KEP YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) SMMM Güney.
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. Paket tur sözleşmeleri; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir. İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi.
Feride Erdoğan
25/01/2017 tarihli değişiklikler
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
Kanun Değişiklikleri.
ANRO.
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
MESLEK ETİK İLKELERİ.
ANRO-2.
MÜŞTERİ KAVRAMI Piyasadaki herhangi bir ürünü satın alan ya da faydalanan bu kişiler tüketici olarak adlandırılmaktadır. Ancak, ürün farklılaşması talep.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Ceyhun yılmaz 1 ceyhun yılmaz soru ve talep için.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Tur Sırasında Kullanılan Evraklar

6)     Seyahat acentalarının transfer faaliyetleri sırasında, seyahat acentası yetkilisi tarafından aşağıda belirtilen belgelerin ibraz edilmesi zorunludur: a)      Seyahat acentası işletme belgesinin TÜRSAB tarafından onaylanmış sureti, (Maliye Bakanlığı elemanları tarafından yapılan denetimlerde; seyahat acentası işletme belgesinin noter onaylı olması istenilmektedir.) b)     Paket tur veya tura katılan müşterilerin listesi, c)     TÜRSAB araç plakası, d)     Transfer elemanı kimlik kartı,  e)     Araç, seyahat acentası tarafından kiralanmış ise sözleşme sureti.

7) 6. ve 7. maddelerde belirtilen hususlarda (5/f maddesi hariç) eksiklikleri olan seyahat acentaları, durumlarını düzeltmeleri veya bir daha mevzuata aykırı davranmamaları konusunda yazılı olarak uyarılırlar. Uyarıya rağmen otuz gün içerisinde gerekli düzeltmelerin yapılmaması veya bir yıl içerisinde uyarmayı gerektiren aynı veya başka fiil veya fiillerin tespiti halinde 1072.- YTL idari para cezası öngörülmüştür.  

8) Seyahat acentalarının düzenleyecekleri paket turlarda, ( ulaşım + konaklama hizmetinin her şey dahil fiyatla sunulduğu, 24 saati aşan turlar); müşteriye taahhüt edilen hizmetlerin, acentanın iflası da dahil olmak üzere herhangi bir nedenle verilememesi veya taahhüt edilen şekilde verilememesinden kaynaklanabilecek sorumluluklarını sigorta etme zorunluluğu bulunmaktadır. Denetimler esnasında, zorunlu sigorta yaptırılmadığının tespit edilmesi durumunda, seyahat acentası işletme belgesinin iptali öngörülmüştür.

9)     Sunulan tüm hizmetlere ilişkin detaylı program ve bilgiler ile paket tur programının hangi sigorta şirketi tarafından sigortalandığını gösteren sözleşmenin bir nüshasının müşteriye verilmesi gerekmektedir. Aksine davranışı tespit edilen seyahat acentaları için 1072.- YTL idari para cezası öngörülmüştür. 10)Seyahat acentaları, şubeleri de dahil olmak üzere adres değişikliklerini değişiklik yapılmadan ( Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlatmadan )  en az 10 gün önce Bakanlığa bildirmekle yükümlüdür. Söz konusu bildirimin TÜRSAB’a yapılması, Bakanlığa da yapılmış sayılacaktır. Aksine hareket edilmesi halinde 1072.- YTL idari para cezası öngörülmüştür.

11)Seyahat acentaları ve anlaşmalı rehberlerin müşterilerine verdikleri hizmetler sırasında müşteri ile yapılan sözleşmede (Tur veya Paket Tur Sözleşmesi) açıkça taahhüt edilen ve verilen hizmetle doğrudan ilgisi olanlar hariç olmak üzere ve müşterinin bilgisi dışında müşterilerin yaptıkları alışveriş veya müşterilerin sözleşmede belirtilenler dışında belli bir işletmeye gönderilmeleri karşılığında herhangi bir menfaat temin etmeleri halinde, seyahat acentalarının ve rehberlerin belgelerinin Bakanlıkça iptal edilmesi öngörülmüştür.