KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mastarlar.
Advertisements

FUTBOL TOPLU OYUN TEKNİKLERİ
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında.
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
ANTROPOMETRİK AÇIDAN ÇALIŞMA YERİ DÜZENLENMESİ VE UYGULANMA ÖRNEĞİ.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 3.MATEMATİK 5 YAZILI TEST SORULARI.
TEMELLER.
Deri Kıvrım Kalınlıkları
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
ZAMAN Ç İ ZELGELER İ İ LE VER İ ML İ L İ K ANAL İ Z İ BİTİRME ÖDEVİ.
ATLETİZM.
TESVİYE EĞRİLERİNİN ÇİZİMİ
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
MONTAJ.
Makinede düz dikiş.
OYUNLAR 2. KISIM İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
AMAÇ Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda, uygun ortam sağlandığında, alçı şekillendirmede kullanılan pim çeşitlerini tanıyarak, teknik resim kurallarına.
Çiti Kilim Örme.
Hava Yolu Tıkanıklığı Sağlık Sunumları:
Aşağıdaki sayılardan hangisi “Bin bir” diye okunur?
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
ÖZDEŞLİKLER- ÇARPANLARA AYIRMA
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Konfeksiyon Yardımcı Malzemeleri
KONİ.
. . AÇILAR ..
YATAK YAPMA.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KESİRLERİ SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERMEK
Hazırlayan : Burcu TÜLÜCÜ
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
Baskı Devre Kartının Üretilmesi
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TAM SAYILARDA TOPLAMA İŞLEMİ CETVELİ EZGİ BÖLEK, ÖZGE AYTAÇ, AYŞE NUR KOÇALİ MATERYALİN AMACI MATERYALİN.
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
Sunucu Çeşitleri Mehmet Ali Uluekmekçi.
*GOVA SAYANIN KESİMİ Bayanlar için yapılan klasik, her zaman giyilebilen ayakkabı türüdür. Çeşitleri pek çok olan gova sağlam, rahat, basit, sade ve.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
MEHTER. MEHTER Cevgan Ucunda gümüşten veya sarı pirinçten yapılan küçük ziller bulunan bir sopa şeklinde müzik aletidir. Bir ince değnek şeklinde.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ (SUNİ SOLUNUM VE GÖĞÜS BASISI)
KANAMALAR.
AÇILAR.
KESİTLER VE KESİT GÖRÜNÜŞLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
X-IŞINLARI KRİSTALOGRAFİSİ
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
Türkiye Futbol Federasyonu
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
MİKROORGANİZMALARIN İNVİTRO ÜREME GÖRÜNÜMÜ
İKİ KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
Stolon (Göbek Bağı) Ana sap ile yumru arasında, yumruya yapraklarda asimile edilen besin maddelerini taşıyan organdır. Görünüşü sapa benzer. Stolonlar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
YAYLAR.
GÖVDE ANALİZİ Bir ağacın fidan aşamasından kesim aşamasına kadar geçen süre içerisinde büyüme öğelerinde (çap, boy, göğüs yüzeyi ve hacim) meydana gelen.
Oyun Genel Kuralları 7. Bir taş oyun boyunca bir çok kez renk değiştirebilir. 3. İlk 4 taş ortadaki şekildeki gibi 4 kareye yerleştirilmelidir Her.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
EŞ YÜKSELTİ (TESVİYE) EĞRİLERİNİN
Sunum transkripti:

KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI

Kol Yırtmaçı Çeşitleri Basit Kol Yırtmaçı Biyeli Kol Yırtmaçı Erkek Gömlek Kol Yırtmaçı (Apartura)

1) Basit Kol Yırtmaçı Dikim İşlemleri 1) Kol ağzından belirlenmiş yerden yırtmaç boyu kadar kesilir. 2) Kesilen kenarlar ters yüze doğru 2 kere kıvırarak ütülenir. Bu kıvırma işleminde kol ağzından 2 mm ile başlayarak yırtmaç bitiminde sıfırlanmasına dikkat edilir.

3) Kıvrılan kenara çıma çekilir. 4) Ön kol yırtmaç kenarı 1 cm. içeriden kırırak arka kol yönüne yatırılır ve pili oluşturulur. 5) Yırtmaç pilisinin sonuna üçgen makine çekilir. Son olarak kol yırtmacını ütülenir…

2) Biyeli Kol Yırtmacı Dikim İşlemleri 1) Kol ağzında belirlenmiş yerden yırtmac boyu kadar kesilir. Kol yırtmacı düz olacak şekilde açılır. 2) Biye parçası yüzü yırtmaç kenarının tersine gelecek şekilde yerleştirilir. Yırtmaç kenarına 1 makine ayağı mesafeden makine çekilir.

Son olarak kol yırtmacını ütülenir… 3)Biye parçası ön yüze doğru çevrilerek ütülenir. Ardından biye parçasına çıma çekilir. Biye parçası kolun ters tarafına doğru çevrilir. 4)Yırtmaç biyesi şekildeki gibi üst üste katlanır ve verev pekiştirme dikişi yapılır. Son olarak kol yırtmacını ütülenir…

3) Erkek Gömlek Kol Yırtmacı (Apartura) Dikim İşlemleri 1) İlk olarak kol yırtmacı hattı belirlenir. Apartura parçası ütü şablonu kullanılarak ütülenir. Biye parçasıda dikiş payları kıvrılarak ütülenir. Apartura ve biye parçaları düz yüzleri kolun tersine gelecek şekilde yerleştirilir ve yırtmaç boyuna kadar makine çekilir. 2) Kol ağzından başlayarak yırtmaç bitimine 1 cm. kalana kadar kesilir. Biye ve apartura payları kaldırılarak sadece kol kumaşı zarf şeklinde köşelere kadar kesilir. Yırtmaç parçaları ön yüze çevrilir. Ancak yırtmaç bitimindeki üçgen parça ön yüze kıvrılır.

3) Bu basamakta biye parçasına çıma çekilir. 4) Apartura parçası biye üzerine kapatılır. Daha sonra şekildeki gibi üst dikişi çekilir. Son olarak kol yırtmacını ütülenir…