KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER ve AB KOORDİNASYON MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"DEZAVANTAJLI KİŞİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU ile İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ" HİBE PROGRAMI.
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
TÜRK ULUSAL AJANSI PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Referans No: EuropeAid/135743/ID/ACT/TR
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
ERASMUS+ Gençlik.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Avrupa Birliği Eğitim Programları
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
ERASMUS Araştırma Geliştirme Birimi Projeler Koordinasyon Ekibi ERASMUS+ Bilgilendirme Sunusu T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı GÜNCEL HİBE DUYURULARI ***
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Bilgilendirme Toplantısı
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER ve AB KOORDİNASYON MERKEZİ

SUNUŞ HORIZON 2020 ERASMUS + KADINLAR İÇİN KÜRESEL FON “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” HORIZON 2020 ERASMUS + KADINLAR İÇİN KÜRESEL FON SOSYAL İÇERME PROGRAMI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİBE ÇAĞRISI ORAN KALKINMA AJANSI

sitemizin banner bölümünden ulaşabilirsiniz. HORİZON 2020 “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Alan bazında çağrılar ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve çağrı dokümanlarına Horizon 2020 Participant Portal'den ulaşmak için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz. https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/index.html http://www.kayseriab.gov.tr sitemizin banner bölümünden ulaşabilirsiniz.

HORİZON 2020 “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” 124 Çağrı

HORİZON 2020 http://www.fp7.org.tr Horizon 2020 Ekibi için “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” http://www.fp7.org.tr Horizon 2020 Ekibi için http://www.fp7.org.tr/home.do?ot=1&sid=3651 TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Resmi Sayfaları: LinkedIn http://tr.linkedin.com/pub/fp7-nco-7-%C3%A7p-uko-tubitak/32/6b9/149 Twitter http://twitter.com/#!/ab_7cp_uko/ Facebook http://www.facebook.com/TUBITAK.UKO

ERASMUS PLUS Erasmus+ Comenius Erasmus+ Erasmus “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Erasmus+ Comenius Erasmus+ Erasmus Erasmus+ Leonardo da Vinci Erasmus+ Grundtvig Erasmus+ Gençlik Spor Bilgi Ortaklıkları Sektörel Beceri Ortaklıkları Jean Monnet

Erasmus+ Grundvig (Yetişkin Eğitimi Alanında Erasmus+) “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1) Yetişkin Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği (Başvurular Ulusal Ajans) Son Başvuru Tarihi: 24 Mart 2014 Ana Eylem 2 - Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) Stratejik Ortaklıklar (Başvurular Başkanlığımıza yapılmaktadır) Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2014

ERASMUS PLUS Bütün alt başlıklarla ilgili ayrıntılı bilgi için; “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Bütün alt başlıklarla ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.ua.gov.tr web sitesini ziyaret edilmelidir.

KADINLAR İÇİN KÜRESEL FON “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Küresel Fon kadınlar için insan haklarının korunması ve geliştirilmesine kendisini adamıştır. Okuryazarlık, aile içi şiddet, ekonomik bağımsızlık ve uluslararası kadın ticareti, gibi çok geniş bir yelpazeye yayılan konulara destek verir.

KADINLAR İÇİN KÜRESEL FON “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” ABD dışında kurulan kadın gruplarını özellikle şu alanlarda destekler: Kadınlar için ekonomik fırsat ve bağımsızlık Eğitime ulaşmada artış Kadınların sağlık ve doğum yapma haklarını geliştirme Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesi Zararlı geleneksel uygulamalara karşı koyma Kadınların siyasi katılımını güçlendirme Engelli kadınlar için eşit hakların sağlanması Kadınların bilişim teknolojisine ulaşmalarının geliştirilmesi www.globalfundforwomen.org

SOSYAL İÇERME PROGRAMI "DEZAVANTAJLI KİŞİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU ile İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ" HİBE PROGRAMI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Genel Hedef: Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve/veya istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasıdır.

SOSYAL İÇERME PROGRAMI Hibe Programının Öncelikleri “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Projeler aşağıda belirtilen hedef gruplara odaklanmalıdır: Engelli bireyler, Gecekondu bölgelerinde yaşayanlar dahil olmak üzere yoksul veya yoksulluk riski altında bulunanlar, Eski mahkum/tutuklular, mahkum ve tutuklular Yerinden olmuş kişiler (IDP) Çalışan çocukların ebeveynleri Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlar Yoksulluk riski altında bulunan çocuklar ve koruma ihtiyacı duyan çocuklar,

SOSYAL İÇERME PROGRAMI Hibe Programının Öncelikleri “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” (devam): Madde bağımlıları, Şiddet mağduru kadınlar, Sığınma evlerinde kalan bireyler, Çocuğunu yalnız başına büyüten ebeveynler, Evsizler, Mevsimlik tarım işçileri ve onların çocukları, Göçebeler, Uygun diğer dezavantajlı bireyler Belirtilen hedef grupların tümünde alt kategori olarak “kadınlar” özellikle hassasiyet gerektiren bir grup olarak düşünülmektedir.

SOSYAL İÇERME PROGRAMI Başvuru Sahibi Uygunluğu “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Tüzel kişilik sahibi ve Kâr amacı gütmeyen kurum/kuruluşlar Örnekler: STK (Sosyal içerme, yoksulluk, ayrımcılıkla mücadele, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, vs. alanlarında faaliyet gösteren), Ticaret ve/veya sanayi odaları, Esnaf ve sanatkar odaları, Sendikalar ve konfederasyonlar

SOSYAL İÇERME PROGRAMI Başvuru Sahibi Uygunluğu “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Örnekler: Organize sanayi bölgeleri (OSB), KOBİ temsilcisi kuruluşlar, Profesyonel/mesleki dernekler ve/veya vakıflar, Kar amacı gütmeyen kooperatifler, Eğitim ve/veya öğretim kurumları, Halk eğitim merkezleri,

SOSYAL İÇERME PROGRAMI Başvuru Sahibi Uygunluğu “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Örnekler: Yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO), Yerel yönetimler (belediyeler, il özel idareleri, yerel belediye birlikleri ve bölgesel kalkınma ajansları gibi), ve diğerleri: Lütfen Başvuru Rehberi Bölüm 2.1.1’i inceleyiniz.

SOSYAL İÇERME PROGRAMI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Lot 1: Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlara yönelik Toplam miktar 9.000.000 Avro Lot 2: Tüm diğer Dezavantajlı Kişilere yönelik Toplam tutar 21.000.000 Avro Tüm Türkiye’yi kapsamaktadır.

SOSYAL İÇERME PROGRAMI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Hibe Tutarı Lot 1: Asgari tutar: 30.000 Avro Azami tutar: 150.000 Avro Lot 2: Asgari tutar: 50.000 Avro Azami tutar: 300.000 Avro Talep edilen hibe miktarı, projenin toplam uygun maliyetlerinin en fazla %95’i, en az %80’i kadar olmalıdır. Kalan kısım eş finansman olarak, Başvuru Sahibi tarafından karşılanmalıdır.

SOSYAL İÇERME PROGRAMI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Program hakkında yapılacak Eğitim - bilgilendirme günleri yer ve tarihleri için www.kayseriab.gov.tr ve www.ikg.gov.tr web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Eğitimlere katılım için; http://kayıt.ikg.gov.tr/info/spsyalicerme sitesinden kayıt olunmalıdır. 20 Mayıs 2014 tarihine kadar isegrant@ikg.gov.tr e-posta adresine soru gönderilebilir. 30 Mayıs 2014 te SSS yanıtlanacaktır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANIĞI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” AMAÇ: İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir. Kimler Başvuru Yapabilir: 04/11/2004 tarihli ve 5253 sayılı Dernekler Kanununun kapsamına giren ve tüzel kişiliği bulunan dernekler ile derneklerin oluşturduğu federasyon ve konfederasyonlar başvuru yapabilir. Şube ve temsilcilikler başvuru yapamaz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANIĞI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Proje Konuları: İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler, Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler, Sivil toplum kuruluşlarının yönetim ve işlevsel kapasitelerini arttırmaya yönelik projeler, Toplumun farklı kesimleri arasında işbirliği ve etkileşimi arttırmaya yönelik projeler, Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik eğitim, kültürel ve sosyal içerikli projeler, Gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik projeler,  Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine yönelik projeler,  

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANIĞI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Başvurular  Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak yapılacaktır. Başvurular yılda 2 defa yapılmaktadır: Son başvuru tarihleri: Mayıs dönemi için: 30 Nisan 2014 Eylül dönemi için: 30 Ağustos 2014 En az yardım tutarı: 5.000,00 TL. En fazla yardım tutarı: 150.000,00 TL

Bilgilendirme Kalkınma Ajansı tarafından yapılacaktır. ORAN KALKINMA AJANSI “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” Teknik Destek Programı Doğrudan Destek Faaliyeti Bilgilendirme Kalkınma Ajansı tarafından yapılacaktır.

www.kayseriab.gov.tr kayseriab@kayseriab.gov.tr Twitter: @Kayseriab İLETİŞİM “Add a customer testimonial or pull quote here. Add a customer testimonial or pull quote here.” www.kayseriab.gov.tr kayseriab@kayseriab.gov.tr Twitter: @Kayseriab

SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM