YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Advertisements

Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
TOPLUM DESTEK MERKEZİ (TODOMER)
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
KURŞUNLU Tevfİk fİkret İLK-ORTA OKUL MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK DERS II.
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
Avcılar Mehmetçik İlkokulu
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
  Çocukların birçoğunun okuma alışkanlığının olmadığını, rol model olarak anneyi örnek alan çocukların da okuma alışkanlığı kazanmakta zorlandığını.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
ALTINYILDIZ İLKOKULU DEĞERLER YÜRÜTME KOMİSYONU
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
MUĞLA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Sınav Rehberliği Konusunda
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 SULUOVA KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 09/01/2013.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
Çocuk İzlem Merkezinin tanıtımı ve işleyişi
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
Çocuk Koruma ve İzlem Merkezinin
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
KAYSERİ -MELİKGAZİ BİRLİK MENSUCAT İLKOKULUNDA OKULLAR HAYAT BULSUN PROJESİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
SAĞLIK TEDBİRİ UYGULAMALARININ ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA ANKARA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI Tülay ERÇİN ŞAHİN, Özlem GÜLER AYDIN, A.Çiğdem.
VALİ RIDVAN YENİŞEN İLKOKULU
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
AKEV (Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı) OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISINAHOŞGELDİNİZ.
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
BİRECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR Öğretmenleri Sene Başı Toplantısı Eğitim Öğretim Yılı
Değerler eğitimi komisyon üyeleri sorumluluk değeri ve genel değerler ile ilgili yapılacak çalışmalar ve planlamalar ele alındı.
HOŞGELDİNİZ İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
REHBERLİK DERS II.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri
AYKOME TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 07 KASIM 2012
Sunum transkripti:

YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE ÇOCUK KORUMA KURULU TOPLANTISI 20 Aralık 2016

GÜNDEM MADDELERİ Açılış ve Gündem Maddelerinin okunması. 20.10.2016 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararların uygulama sürecinin değerlendirilmesi. Aladağ’da çıkan yangın sonucu yapılan müdahale çalışmaları Çocuk Mahkemelerince haklarında Eğitim Danışmanlık Tedbiri Kararı verilen çocuklarla ilgili istatistiki bilgilerin görüşülmesi. 2017 yılında çocuğa yönelik verilen hizmetlerin geliştirilmesi için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer teşebbüslerin yapabileceği çalışmalar. Ulusal ve uluslar arası iyi uygulama örnekleri Dilek ve temenniler Kapanış.

GÜNDEM MADDESİ 2: 20 EKİM 2016 TARİHLİ TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR 1. Her kurumun ilçe karar alma yetkisine haiz olan temsilci kişilerinin katılımının diğer toplantıda sağlanması 2. Cinsel istismar ve ihmal konusunun velilere seminer yoluyla verilmesi ve doküman olarak velilere dağıtılması 3. Yüreğir RAM tarafından idarecilere ve rehber öğretmenlere cinsel ihmal ve istismara yönelik bilgilendirme toplantısının yapılması

GÜNDEM MADDESİ 2: 20 EKİM 2016 TARİHLİ TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR 4. Cinsel istismar ve ihmal kapsamında anaokullarında, ilkokul ve ortaokullarda seminer çalışmaları yapılması. Yine bu kapsamda velilere, idarecilere ve rehber öğretmenlere kılavuz olması amacıyla broşür hazırlanması.

GÜNDEM MADDESİ 2: 20 EKİM 2016 TARİHLİ TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR ANNE BABA TUTUMLARININ ÇOCUĞUN DAVRANIŞINDAKİ ETKİLERİ

ÇOCUK İHMALİ

GÜNDEM MADDESİ 2: 20 EKİM 2016 TARİHLİ TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR 3.13-14 Nisan 2016 tarihinde rehber öğretmenlere verdiğimiz cinsel istismar ve yasal süreci ile ilgili seminerin devamı olan 6-7 Aralık 2016 idareciler ve yeni atanan rehber öğretmen semineri gerçekleştirildi. Bu seminer Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Adana İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğe bağlı Dr. Ekrem TOK Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde görevli Psikolog Gürdal GÖRHAN ve Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Simay SÖNMEZATEŞ katılımı ile gerçekleşti

İHMAL VE İSTİSMAR VAKALARINDA İZLENECEK YOLLAR HK

Gündem maddesi 3: Aladağ’da çıkan yangın sonucu yapılan müdahale çalışmaları (4RAM PSİKO EĞT)

Yüreğir RAM, Kozan RAM , Seyhan RAM ve Çukurova RAM İşbirliği ile psiko-sosyal müdahale ekibi oluşturuldu. Bu ekip öncülüğünde 25 psikolojik danışman Aladağ’da öğretmenlere, öğrencilere ve velilere psikolojik destek sağlamaktadır. 21 Aralıkta İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Değerlendirme toplantısı yapılacak. Çocuklar hastanede ziyaret edildi. Aileler ile görüşüldü. Daha sonraki süreçte yardımcı olmak adına telefon numara ve bilgileri alındı.

GÜNDEM MADDESİ 4:İSTATİSTİKSEL VERİLER Çocuk Mahkemelerince Eğitim ve Danışmanlık Tedbiri Uygulanan Birey Bilgileri (Yüreğir MEM) 1998 Doğumlu 18 Yaş 3 1999 Doğumlu 17 Yaş 38 2000 Doğumlu 16 Yaş 39 2001 Doğumlu 15 Yaş 27 2002 Doğumlu 14 Yaş 2003 Doğumlu 13 Yaş 22 2004 Doğumlu 12 Yaş 16 2005 Doğumlu 11 Yaş 20 2006 Doğumlu 10 Yaş 8 2007 Doğumlu 9 Yaş 13 2008 Doğumlu 8 Yaş 2 2009 Doğumlu 7 Yaş 6 2010 Doğumlu 6 Yaş 1 2011 Doğumlu 5 Yaş 2012 Doğumlu 4 Yaş 2013 Doğumlu 3 Yaş 2014 Doğumlu 2 Yaş 2015 Doğumlu 1 Yaş Toplam 227

GÜNDEM MADDESİ 4:İSTATİSTİKSEL VERİLER ÇOCUK MAHKEMELERİNCE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULANAN ÖĞRENCİ BİLGİLERİ (Yüreğir RAM) AKTİF DOSYA SAYISI 236 ERKEK ÖĞRENCİ KIZ ÖĞRENCİ 95 141 TEDBİR KARARI UYGULANAN PASİF DOSYA SAYISI 690 Nakil giden+18 yaşını bitiren+ Tedbir kararı sona eren ve ölen öğrenciler toplamı TOPLAM DOSYA SAYISI 926 AKTİF VE PASİF TOPLAMI

GÜNDEM MADDESİ 4:İSTATİSTİKSEL VERİLER TEDBİR TÜRÜ KIZ ERKEK TOPLAM Aile içi şiddet 11 8 19 Çocuk ihmali(Bakım İhtiyaçlarını gidermeme) 7 13 Cinsel istismar 18 (Küçük yaşta evlilkler de dahil) 9 27 Hırsızlık - 3 Sokak Satıcılığı 1 2 Madde Kullanımı 5 Toplam 37 36 78

GÜNDEM MADDESİ 5: 2017 yılında Çocuğa yönelik verilen hizmetlerin geliştirilmesi için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer teşebbüslerin yapabileceği çalışmalar. Çotlu İlkokulu velilerine ve öğretmenlerine çocuk ihmal ve istismarı, güvenli internet kullanımı ile ilgili seminer verilecektir. Rehber öğretmeni olmayan okullara cinsel ihmal ve istismar, güvenli internet kullanımına yönelik semineri planlandı.

GÜNDEM MADDESİ 6: ULUSAL VE ULUSLAR ARASI İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ Tedbir Ülkesinin Kahramanlık Pasaportu Uygulama Çalışmaları

GÜNDEM MADDESİ 7: Dilek ve Temenniler. -Kitap Fuarına Hazırlık (Stand)

TEŞEKKÜR EDERİM MEHMET KILINÇ YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ