YATAK YAPMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
REKTÖRLÜK.
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
ÖĞRETİM YILI LYS BAŞARI TABLOSU.
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ.
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
Gıda kalite sağlama sistemleri
AKADEMİK KONUKEVİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
İşletmelerde İletişim
TEMİZLİK GEREÇLERİ.
YATAK YAPIMINDA KULLANILAN ARAÇLAR VE ÖZELLİKLERİ
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ODA TEMİZLİĞİ.
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
ODA TEMİZLİĞİ.
ANKARA ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNİ ZİYARET.
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEZ SUNUMU AVRUPA YAKASINDA BULUNAN ULUSLARARASI OTEL VE OTEL ZİNCİRLERİNDE SOSYAL MEDYA KULLANIMI Hazırlayan Gizem KEÇECİ Danışman Dr. Meltem T. Kayhan.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YATAK YAPMA

Yastık Kılıfı Takma Teknikleri Yastık kılıfı, açık ucu yatağı yapan kişiye gelecek şekilde yatağın yastık için ayrılan kısmına serilir. Yastık yatağın üzerine konularak boyuna doğru ikiye katlanır.

İkiye katlanmış yastık bir el ile tutulur İkiye katlanmış yastık bir el ile tutulur. Diğer el ile yastık kılıfı açılarak boylamasına ikiye katlanmış yastık, kılıfın içine sokulur ve yastık kılıfın içine tam olarak girene kadar katlı tutulur.

Yatak Açma Servisi İşlemleri (Turn Down Service)

Odada kalan konuğun özel isteği üzerine yapılan bir hizmettir Odada kalan konuğun özel isteği üzerine yapılan bir hizmettir. Konuğun odasının ve yatağının yatmaya hazır hale getirilmesi işlemidir.

KAYNAKÇA Akoğlan, K., (2006). Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Akoğlan, K., M., Yıldız, E., (2006). Temizlik Ürünlerinin Kullanımı ve Denetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Akoğlan, K., M., Yıldız, K., E., (2007). Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği. Ankara: Detay Yayıncılık Bulduk, S., (2003). Gıda ve Personel Hijyeni. Ankara: Detay Yayıncılık Gül, Esra. Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Departmanında Malzeme Yönetim Sürecinin Yerleştirilmesine Yönelik Bir Uygulama Çalışması, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Eskişehir, 2007 Koçak, N., (2007). Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda ve Personel Hijyeni. Ankara: Detay Yayıncılık Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim 0genel Müdürlüğü( 2009). Kat Hizmetleri. Ankara Seymen, O., A., (2008). Konaklama İşletmelerinde Çağdaş Kat Hizmetleri. Ankara: Detay Yayıncılık megep.meb.gov.tr