TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Modül 8 İhtiyari Protokol. Bireysel Başvuru Usulü Bireysel Başvuru Usulüne ilişkin bazı hususlar •Yarı-yargısal usul •Yazılı usul •Kayıt (Ön-kabuledilebilirlik)
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERİTESİ 10 ARALIK 2010 Bologna Süreci’nde Sosyal Boyut.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
BM Engelli Hakları Sözleşmesinin Uygulanması ve Uygulanmanın İzlenmesinde Kamu-Sivil Toplum Arasında Sorumluluk Paylaşımı ve İşbirliği Feray Salman İnsan.
Engellilerin Haklarına İlişkin BM Sözleşmesi
ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR 15 Ekim 2012 Afyonkarahisar.
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
ENGELLİLERİN EĞİTİMİ VE İSTİHDAMINDA YENİ PERSPEKTİFLER
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
HASTA EĞİTİMİ (SAĞLIK EĞİTİMİ)
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
örgütlenmesi ve performansı
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar
İstanbul Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Çocuk Hukuku 09 Şubat- 07 Ağustos 2013 Dönemi.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
SAĞLIK TEDBİRİ UYGULAMALARININ ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA ANKARA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI Tülay ERÇİN ŞAHİN, Özlem GÜLER AYDIN, A.Çiğdem.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Uluslararası Sistem Çocuk Hakları Hukuku.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Halk Sağlığı (Erken Ölüm ve Hastalıkları Önleme) Prof. Dr. Zeynep ŞİMŞEK (Harran Üniversitesi Tıp. Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Tarımda.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin İzlenmesi (BMEHS) Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 2.
İçermeci Eğitim Zara Todd. Hakkımda 29 yaşındayım ve İngiltere, Londra’danım.. Genç engelli kişilerin kendi haklarını nasıl savundukları üzerine doktora.
Sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların ayrımcılıkla mücadeledeki rolü Burcu Yeşiladalı İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Diyarbakır Çocuk Hastanesi
Enfeksiyon Hastalıkları Hastane Enfeksiyonları Adı:
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE ÇOCUK SAĞLIĞININ DURUMU ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ
Türkiye’de Cinsel İstismar Bildirimi Nasıl Yapılmalı?
Sefa Şahin Konu: Yönetişim
AYRIMCILIK.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
örgütlenmesi ve performansı
Makro Uygulamada Sosyal Hizmet Uzmanının Özellikleri
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Madde Bağımlılığı Politikası
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Risk faktörleri-koruyucu faktörler perspektifi
TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
HALK SAĞLIĞI VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 4. DERS : TIBBİ KAYITLAR
Kırsal Kalkınmada Toplum Dinamikleri Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK,
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Sunum transkripti:

TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN

11.Hafta Enfeksiyon Hastalıkları, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar, HIV/AIDS Ve Sosyal Hizmet Eşcinsellik, Homofobi, Din kilise günah suç hastalık, Ahlak, 1972 Amerikan Psikiyatri Birliği, 1994 Dünya Sağlık Örgütü eşcinsellik hastalık değildir, HIV/AIDS, Eğitim, çalışma hayatı, sağlık, sosyal hizmete erişim, Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği,

Makro Düzeyde Yapılması Gerekenler; Anaakımlaştırma, Ayrımcı mevzuat ve politikaları yürürlükten kaldırma, uygulamalara son verme Eşitliği ve ayrımcılık yasağını destekleyici mevzuatı ve politikaları benimseme, Sosyal dışlanma ve sosyal güvencesizlik ile mücadele, Sağlık hizmeti sunucularına mali ve politik destek,

Operasyonel Araçlar Sağlık bakanlığı ile bağlı kuruluşlar, Politika belgeleri, stratejiler, eylem planları, LGBTI’lerin İnsan Hakları İzleme, Araştırma ve Raporlama, Prosedürler, Kamuoyu açıklamaları, Bireysel vakalar ve mahkeme duruşmaları, Siyasi diyalog ve iş birliği, Sivil toplum ile diyalog ve iş birliği Uluslararası mekanizmalar ve çok taraflı çalışmalar,

Genel Önlemler El kitabını ve uygulamasını periyodik olarak gözden geçirme ve güncelleme, El kitabının yaygınlaşmasını ve uygulanmasını sağlama, LGBTI haklarının anaakımlaştırılması, İyi uygulama örneklerini derleme, Eğitim programlarında içerme, Cinsiyet yönünü ve LGBTI topluluğu arasındaki çeşitliliği tanıma

Mezzo Düzeyde Yapılması Gerekenler Transların beyan ettiği cinsiyetin yasal olarak tanınması ve doğum belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport, diploma vb. belgelerde hızlı ve şeffaf geçişin sağlanması, Hastane sürecinin kolaylaştırılması, Sağlık personeline homofobi ve ayrımcılık konulu insan hakları eğitimi verilmesi, Güçlendirme yaklaşımı benimseme,

Mikro Düzeyde Yapılması Gerekenler Sağlık Bakanlığı’na hastanelerde LGBTI’lerin sağlık hizmetlerine erişimleri konusundaki engellerin saptanması, Hastanelerde hizmet içi eğitim müfredatına ‘LGBTI’ler için Sağlık Hizmeti’ eklenmeli, Hastanelerde kurulan Hasta İletişim Birimleri’ne LGBTI’lerin ayrımcı muameleyle karşılaştığında başvurabileceği mekanizmaların güçlendirilmesi, Interseks bireyler için shu’lar aile ile kapsamlı bir çalışma yapmalı, hem sağlık çalışanı hem de aile arasında danışmanlık kurabilmeli,

Kaynakça Tıbbi Sosyal Hizmet kitabı. Bölüm 13 Video gösterimi: Anneden anneye HIV/AIDS destek Programı- Afrika Örneği.