Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ"— Sunum transkripti:

1 TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN

2 13.Hafta Yaşam Sonu Bakımı ve Ölüm Yaşam kalitesi, Ölüm,
Terminal Dönem, Hospis, Palyatif Bakım, Yaşam sonu hasta hakları,

3 Yaşam Sonu Bakım ve Sosyal Hizmet
Evde sağlık hizmeti, Kayıp/Yas, Hastalık nedeniyle oluşan kişisel ve sosyal değişikliklerin ve beklenen ölümün üstesinden gelmelerinde hasta ve hasta yakınına yardımcı olmak, Onlara kurumlarda olan iletişimlerinde, bakımın planlanmasında, olası parasal sorunlarda ve aile içi çatışmalarda destek olmak, Taburcu edilmelerinde ve bu yöndeki hazırlıklarda destek olmak, Sosyal servisi ve evde bakım hizmetlerini harekete geçirmek, Danışmanlık yapmak ve yas sürecinde hasta yakını için destek sağlamak,

4 NASW, palyatif bakım ve yaşam sonu bakımda shu’lar için uygulama standartları;
Etik ve değerler, Bilgi, Değerlendirme, Müdahale/tedavi planlaması, Tutumlar ve farkındalık, Güçlendirme ve savunuculuk, Belgeleme, Disiplinler arası ekip çalışması, Kültürel yetkinlik, Sürekli eğitim, Süpervizyon, liderlik ve eğitim.

5 Yaşam sonu bakımda sosyal hizmetin yeterlilik alanları;
Savunuculuk, Değerlendirme (Assessment), Sağlık hizmeti (bakım) sunumu, Bakım planlaması, Toplum kapasitesinin inşaa edilmesi, Değerlendirme (Evaluation), Karar verme, Eğitim ve araştırma, Bilgi paylaşımı, Disiplinler arası ekip, Öz-düşünümsel uygulama.

6 Kaynakça Tıbbi Sosyal Hizmet Kitabı, Bölüm 20
Tuncay, T. Yaşam Sonu Bakımda Sosyal Hizmet Uzmanının Rolleri. Toplum ve Sosyal Hizmet, 24(2), 2013. Saruç,S. Palyatif Ve Yaşam Sonu Bakımda Sosyal Hizmet Uzmanının Rolleri Ve Sosyal Hizmet Mesleği Standartları. Toplum ve Sosyal Hizmet, 24(2), 2013. Video Gösterimi: Ölümcül hastalığa sahip çocuklar için bir evden hikayeler.


"TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları