Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
DESTEK EĞİTİM ODASI.
SİNDİRİM SİSTEMİ.
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Sağlıklı Yaşamın Beslenme Ve Sporun Sağlığımıza Etkileri.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
Defnem Anaokulu 2017 Nisan Ayı Yemek Listesi
KİŞİSEL HİJYEN.
İş ve Meslek Danışmanlarının Atanma ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e Değişiklik Önerileri DANIŞMANLAR DERNEĞİ.
Türkiye Futbol Federasyonu
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
TBS’de DEPOLAMA.
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
Menü Planlama. Menü Planlama Menüyü tanımlayınız, önemi ve işlevlerini açıklayınız Menü, en basit tanımı ile bir yiyecek-içecek işletmesinin sunmuş.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
Menü Planlama.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Menü Planlama.
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
SAĞLIKLI BESLENME.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
NASIL BESLENMELİYİZ ?.
Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi.
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BÖLÜM 5: PAZAR ÇEŞİTLERİ VE FİYAT OLUŞUMU
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Beslenme İlkeleri - 5.
Eğitmen Eğitimi Semineri İş Akışı
Paylaşım Semineri İş Akışı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Çorba Aşçısı (Chef Potager): Her türlü çorbanın hazırlanmasından sorumlu olan aşçıdır. Ayrıca et sularının hazırlanması görevi de bu aşçıdadır. Bu aşçının olmadığı durumlarda sebze aşçısı çorba hazırlama görevini üstlenir.

Soğuk Mutfak Aşçısı (Chef Garde Manger): Mutfakta kullanılan tüm soğuk sosların, salata ve mezelerin hazırlanmasından sorumludur. Soğuk büfenin hazırlanmasında ve servise sunulmasında tek sorumlu kişidir. büfe için yağdan, şekerden ve buzdan heykeller, sebze ve meyvelerden süsleme malzemeleri yapar.

Meze Aşçısı (Chef Horse D’ouvrier): Her türlü meze, kanepe, sandviç, salata gibi soğuk yemeklerin hazırlanmasından ve bu yemeklerin servise çıkmadan önce süslenmesinden sorumludur.

Balık Aşçısı (Chef Poissonier): Her türlü balık ve deniz ürünlerinin temizlenmesi, porsiyonlanması ve pişirilmesinden sorumludur. Balıkların satın alınması, teslim alınması, depolanması ve hazırlanması büyük bir özen gerektirmektedir. Balık suları ve balık suyundan elde edilen sosların hazırlanması da bu aşçının görevidir.

Kasap (Chef Boucher): Tüm büyük ve küçük baş hayvanlar ile av ve kümes hayvanlarının parçalanmasından sorumludur. Etlerin temizlenmesi ve parçalanması işlemini mutfak bölümlerinden gelen talepler doğrultusunda yapar ve hazırladığı etleri ilgili bölümlere dağıtır.

Personel Yemek Aşçısı (Cuisinier du Personel): Otel işletmesinde çalışanlara yemek hazırlayan kişidir. Bu kişi, genellikle ana mutfaktan ayrı bir yerde kurulu olan personel mutfağında yemek yapar.

Kahvaltı Aşçısı (Cuisinier du Dejeneur): Sabah kahvaltısının hazırlığından sorumlu olan aşçıdır. Meyve sularının sıkılması, meyvelerin hazırlanması, reçel ve marmelatların hazırlanması, yumurtaların pişirilmesi, et ürünlerinin hazırlanması ve kahvaltı büfesine çıkarılması belli başlı görevleridir.

Pasta Aşçısı (Chef Patissier): Pastane bölüm şefi konumundadır Pasta Aşçısı (Chef Patissier): Pastane bölüm şefi konumundadır. Her türlü pasta, tatlı ve dondurmaların hazırlanmasından sorumludur. Ayrıca bunların sosları, garnitürleri ve süslemeleri de bu aşçının görevidir. Sıcak mutfak ve soğuk mutfağın ihtiyaç duyduğu yufka, erişte, börek, mantı gibi yiyeceklerin hamurlarını da hazırlar. Tatlı büfesinin yerleştirilmesi ve süslenmesinden de sorumludur.

Ekmekçi (Chef Boulanger): Otel işletmesinin ihtiyaç duyduğu ekmek çeşitleri, kruvasan ve çörekleri hazırlar. Genellikle çalışma saatleri gece 24:00 ile sabah 08:00 arasıdır. Gece Aşçıcı (Chef de Garde): Aşçıbaşı veya aşçıbaşı yardımcısının mutfakta bulunmadığı gece vardiyalarında görev yapar ve görev süresi de genellikle mesai saatinin bitimine yakın bir saatte başlar ve gece boyunca devam eder.

Yedek Aşçı (Chef Tournat): Mutfakta haftalık yada yıllık izinlerini kullanan veya hastalık ve bu gibi nedenlerle çalışamayan aşçıların yerine görev yapan aşçılardır. Mutfaktaki tüm bölümlerde kendisini yetiştirmiş biri olmalıdır.

Diyet Aşçısı (Chef Regimier): Diyet yemeklerinin hazırlanması ve pişirilmesinden sorumlu olan bir aşçıdır. Bir beslenme uzmanı kadar bilgili olmalıdır.