Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
1 Boş ve Dolu Big-Bag’ler ile Çalışma Kuralları. Boş Big-Bag’lerin Stoklanması Belirli ve özel bir yer oluşturulmalıdır. Temiz bir ortam olmalıdır. Güneş.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu.
KİŞİSEL HİJYEN.
EGE SÜRÜCÜ KURSU NEDİM METE (BİZİM HOCA) KADİR MALÇOK 1.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
KİRAZ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
HASTA / YARALILARI TAŞIMA TEKNİKLERİ
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
İşletmelerde Tesis Yönetimi
Makinede düz dikiş.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
İstatistiksel proses kontrolü
Kaldırımlar Yayalarındır
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
BARALAR.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İLK YARDIM.
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Tehlikeyi Görmek.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
TEKNİK RESİM KESİT ÇIKARMA.
NET 103 ÖLÇME TEKNİĞİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
PENDİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Kırınım, Girişim ve Müzik
İlkyardım Nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya.
Ergonamik önlemler ve ilk yardım
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
Bilinçli Tercih Seminerine
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
Doğru Ürün Kiti Kullanım Kılavuzu
ÖĞRETİM İLKELERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
HAZIRLAYAN MURAT KOÇAK NO :
Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı
Nitel Araştırmalar.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Güvenliği Yiyecek ve içecek endüstrisi, kazaların çok sık oluştuğu bir iş koludur. Yapılan araştırmalara göre kazaların %90’ı çalışanın işini bir an önce bitirmek için acele etmesinden kaynaklanmaktadır

Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Güvenliği Yiyecek ve içecek işletmelerinde kazaların; %34’ü yiyecek servisi, %21’i yiyeceğin pişirilmeye hazırlanması, %16’sı mutfak ve servis araçlarının kullanılması ve %12’si yiyeceğin pişirilmesi sırasında gerçekleşmektedir.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Güvenliği Bu kazalar, hem çalışana hem de işletmeye zarar vermektedir. Çalışan fiziki ve manevi olarak (konuk ve iş arkadaşlarının yanında küçük düşme) zarar görürken, işletme de verim düşüklüğü, hasar, sigorta, onarım vb. gibi konularda zarar görmektedir.

Güvenli Bir İş Ortamı İçin Uyulması Gereken Genel Kurallar Kazalara neden olmamak için, bütün işler tam olarak bilinmeli ve prosedürler tam olarak uygulanmalıdır. Çalışma alanlarında güvenliği etkileyecek, güvenliği ortadan kaldıracak konularda dikkatli olunmalıdır (kirli tabak ve takımları üst üste yığmak yerine hemen bulaşık birimine götürmek gibi).

Güvenli Bir İş Ortamı İçin Uyulması Gereken Genel Kurallar Onarım gerektiren bir yer görüldüğünde (örneğin, halıda yırtık veya döşemede gevşemiş karo, yıpranmış elektrik kablosu vb.) en kısa sürede ilgili yerlere rapor edilmelidir. Önemsiz gibi görülse bile, herhangi bir kaza yöneticilere rapor edilmelidir.

Kesikleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Bıçağın ucunu öne doğru tutarak yürünmemelidir. Aşçı adaylarına, bıçağın nasıl tutularak çalışılacağı, pratik yaparak mutlaka öğretilmelidir. (Genelde, tecrübesiz aşçılarda kesikler daha fazla olmaktadır). Et hazırlarken, metalik önlük ve eldiven takılmalıdır.

Kesikleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Dilimleme makinesini temizlerken, mutlaka fişinin çekilmesi gerekir. Dilimleme makinesini kullanırken, emniyet kolu dilimlenecek maddenin üzerinde tutulu olarak çalışılmalıdır.

Kesikleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Su dolu evyelere asla kesici alet konulmamalıdır. • Bıçaklar yerlerinde düzenli olarak tutulmalıdır. • Et kıyma makinesi, emniyet kuralına kesinlikle uygun olmalıdır. Yani etin girdiği deliğe hiçbir şekilde parmak ulaşmamalıdır.

Kesikleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Geniş boğazlı eski sistem kıyma makinesi, mutfağa asla sokulmamalıdır. Aşçıların mutfaktaki makinelerin güvenli bir şekilde kullanımını iyi bilmeleri gerekmektedir.