Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Restoran Yönetimi ve Mutfak Tasarımı Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

2 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi
Yiyecek içecek hizmeti veren her işletmenin kendisine has tarzı, işleyiş prosesleri ve sunum/servis şekli vardır. Tüm bu farklılıklarla birlikte kapasite ve işletmenin kurulacağı alanın mimari zorunlulukları da göz önünde bulunduğunda tasarım daha da önemli bir hale gelmektedir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

3 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi
Tasarıma yön veren konu başlıklarını; Kapasite Hizmet şekli ve/veya servis şekli Tasarım kriterleri olarak sıralayabiliriz. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

4 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi
Tasarıma yön veren konu başlıklarını; Kapasite Hizmet şekli ve/veya servis şekli Tasarım kriterleri olarak sıralayabiliriz. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

5 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi
Bu başlıkla birbirlerinin durumlarını etkileyebilecek kavramlardır. Örneğin yeni açılması planlanan bir restoranın mutfak alanı hizmet şekline göre metraj olarak farklılık göstereceğinden bu durum oturma kapasitesinde değişikliğe sebep olabilir. Yukarıdaki üç kavramın birbiri ile tasarımsal senkronizasyonu sağlamak için mutfak iş akışı kriterleri göz önünde bulundurularak her üç kavramı da etkileyen mutfak bölümlendirmeleri doğru yapılmalıdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©


"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları