Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞMİŞ HORİZONTAL KÖK KIRIĞI: ÜÇ VAKA RAPORU YAMAN Y 1, ÜNGÖR M 1, AYDIN Ü 2 1. ENDODONTİ ANABİLİM DALI 2. AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ.
Advertisements

Klinik Etiğe Giriş ve Klinik Etiğin Uygulamadaki Yeri Introduction to Clinical Ethics and Role of Clinical Ethics in Practice Tıp Eğitiminde ve Klinik.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health |
BLG 368 Yöneylem Araştırması Serkan Türkeli. İlk hikayemiz Biri Thales’e sorar: “Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir?” –“Ümit” der; “zira.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.
BİYOMETRİK ÜRÜNLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ULUSLARARASI BİYOMETRİ STANDARTLARI Zumrut MUFTUOGLU,MSc. TSE-OKBS II. BT Standartları Konferansı’13 1.
HAYVAN DENEYLERİNE TEMEL İSTATİSTİKSEL YAKLAŞIM Prof.Dr. Necdet SÜT.
Hastane tabanlı Sağlık Teknolojileri Değerlendirme (H-STD) Doç. Dr. Rabia KAHVECİ.
Sürekli Mesleki Gelişim (SMG) Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri (5. Seminer) / 211.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
UZAKTAN EĞİTİM Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Ortak Karar Verme ve Hastayı Güçlendirme Yrd. Doç. Zeliha Cansever Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD, Konya 1.
İŞİ KAYBETMEME İşte Kalabilirlik Becerileri. İşverenler Ne İster? American Society For Training and Development ( ASTD) İşyeri Esasları 1. Nasıl Öğreneceğini.
Lisans Müfredatı ve Erken Klinik Eğitim Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 201.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.
A Randomized Trial on Subject Tolerance and the Adverse Effects Associated With Higher- versus Lower Flow Oxygen Through a Standard Nasal Cannula Standart.
TOPLUM İÇERİSİNDE TIP EĞİTİMİ (Topluma Dayalı Tıp Eğitimi – TDTE) Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 171.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
Tıp ve Sağlık Kuruluşlarında Bilgi Yönetimi. Giriş Akademik tıp ve sağlık bilimleri kuruluşları, hastaneler, sağlığa ilişkin çeşitli dernek ve kuruluşlar.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
Türkiye’de yaşayan Suriye vatandaşları için HAYATI OKU PROJESİ.
ÜRÜN SENARYOSU HAZIRLAMA: STORYBOARDING SEÇİL TOROS 2016.
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
GELİŞİMLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
EMRE ŞİMŞEK E-Anket.
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
ARAŞTIRMASININ TANIMI, ÇEVRESİ, TARİHÇESİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Ergun, S.1, Koçak, S.1, Devrilmez, E.1, Tek, T.1
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
Bu bölümün sonunda aşağıdaki kavramları açıklamanız gerekmektedir :
Sağlık Kuruluşlarında Halkla İlişkiler 4. Hafta*
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
Sağlık Kurumlarında Kurum İmajı
Amfizematöz Kolesistit
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Buluş nedir?.
GEÇMİŞ ZAMAN MİSAFİRLERİ
ÖZELLİK FAKTÖR KURAMI.
ŞİZOFRENİDE AİLE EĞİTİMİ
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
ŞİZOFRENİDE AİLE EĞİTİMİ
Bilim, Bilim Felsefesi, Bilimsel Araştırma ve Paradigmaları, Pozitivist Paradigma, Postpozitivist Paradigma.
Endüstri Mühendisliği Bölümü
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Dijital kütüphanelerin değerlendirilmesi nedir?
Test Geliştirme Süreci
PROGRAM DEĞERLENDİRME
Bilgilendirme Toplantısı
Bilimsel Araştırma Süreci
Telsiz Duyarga Ağlarıyla Nesne Takip Projesi
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA (YÜKSEK LİSANS)
Test ve ölçeklerde yer alan maddelerin kuramsal boyutla ilişkisi
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
HEDEFLERİNİZE ULAŞTIĞINIZ BİR YIL OLSUN...
Dr. Sinem BOSTAN Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
4. HAFTA Geçerlik, Güvenirlik ve Etik Kavramları
Dr. Meryem TOP Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Ders İçeriği Nicel araştırma adımları
Nitel Araştırmalar.
Program geliştirme.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Sunum transkripti:

Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler: Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi >>Literatürün taranması ve kanıtların belirlenmesi Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler: Klinik probleme yönelik soru oluşturabilmek Hasta senaryosuna uygun, PICO formatında arama yapılabilecek bir klinik soru oluşturmak Değişik tipteki klinik soruları cevaplandırmaya uygun çalışma tiplerini tanımlayabilmek 35 yaşında bir erkek hasta daha önce endodontik tedavi yapılmış olan dişinde ağrı şikayeti ile kliniğinize başvuruyor. Radyografta kök ucunda radyolusent bir lezyon saptıyorsunuz ve durum hakkında hastanızı bilgilendiriyorsunuz. Hastanız kök ucundaki enfeksiyonun neden oluştuğu (etiyolojiye yönelik soru), bu durumda yapılabilecek en etkin tedavi (tedaviye yönelik soru), periapikal patolojinin tespitinde radyografik muayenenin ne kadar güvenilir olduğu (tanıya yönelik soru) veya dişe herhangi bir tedavi uygulanmadığı takdirde neler olabileceği (prognoza yönelik soru) hakkında size sorular sorarak daha fazla bilgi almak istiyor.

Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler: Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi >>Literatürün taranması ve kanıtların belirlenmesi Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler: Klinik probleme yönelik soru oluşturabilmek Hasta senaryosuna uygun, PICO formatında arama yapılabilecek bir klinik soru oluşturmak Değişik tipteki klinik soruları cevaplandırmaya uygun çalışma tiplerini tanımlayabilmek Literatür taraması yaparak hastanızın durumu ve size yönelttiği soruların cevapları hakkında en iyi bilimsel kanıtlara ulaşmak için PICO formatında aranabilir bir soru oluşturmanız gereklidir. Soracağınız sorunun tipi (etiyoloji, tedavi, tanı veya prognoz) cevabı bulabileceğiniz uygun çalışma tasarımınını seçmenizi sağlayacaktır. Odaklanmış klinik soru oluşturmayı ve soru tipine uygun çalışma tasarımlarını öğrenmek için bir sonraki yansıda önerilen kaynakları okuyabilirsiniz…

Relevant online resources: Asking focused clinical questions. Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi >>Literatürün taranması ve kanıtların belirlenmesi Relevant online resources: Asking focused clinical questions. http://www.cebm.net/finding-the-evidence-1-using-pico-to-formulate-a-search-question/ Formulation of answerable clinical questions and the use of the Cochrane Library. http://learntech.physiol.ox.ac.uk/cochrane_tutorial/cochlibd0e4.php Types of clinical questions and corresponding study design. http://guides.dml.georgetown.edu/ebm/ebmclinicalquestions Publication: Harris C & Turner T. Evidence-Based Answers to Clinical Questions for Busy Clinicians. (2014) The Centre for Clinical Effectiveness, Monash Health, Melbourne, Australia. https://www.monashhealth.org/en/page/Workbooks_and_toolkits Türkçe kaynaklar: 1. Kanıta dayalı tıp. http://www.medinfo.hacettepe.edu.tr/duyuru/D2_KDT_09.pdf 2. http://www.tdb.org.tr/evident/documents/E-Kitap/Blm_4.ppt