ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE ÖĞRETİM MATERYAL TASARIMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ
Restaurant Yönetim Sistemi
Restaurant Yönetim Sistemi
Satış Noktası Yönetimi
Strateji Tasarımı İlker acar.
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
Restaurant Yönetim Sistemi
Azrael Online Hasta Takip Programı
Restaurant Yönetim Sistemi
Restaurant Yönetim Sistemi
SİMETRİ VE ÖTELEME SİMETRİ VE ÖTELEME MATERYALİN ADI
KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON
BÖLÜM VI ÜRETİM YÖNETİMİ.
ÖRGÜ KONFEKSİYON ÜRETİM AŞAMALARI VE MAKİNALARI
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Erp. Otomatik Uyarı Sistemi Stok Yönetimi Satın AlmaTekstil Üretim Finans & Muhasebe SatışBakım PlanlamaÜretim KaliteMühendislik IKBilgi.
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde.
Hazırlayan Gülnihal BAYINDIR ALKAN İMKB MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ANADOLU LİSESİ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI BÖLÜM ŞEFİ.
ÖLÇME NEDİR? ►Ölçme ya da ölçüm, bilinmeyen bir büyüklüğün aynı türden olan, ancak bilinen bir büyüklükle kıyaslanmasına denir. ►Diğer bir deyişle, bir.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 15
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
HİZMET SİSTEMİNİN KURULMASI
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
Müşteri İlişkileri Yönetimi Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Aşağıdaki numaralandırılmış kutucuklarda fotosentez sonucu çıkan ürünler verilmiştir. Tabloya göre aşağıda verilen soruları kutucuk numaralarını kullanarak.
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
Öğretim Materyallerinin Değerlendirilmesi
İş Etüdünün Tanımı Literatürde en fazla kabul edilen ve kullanılan iş etüdü tanımı, İngiliz standartlar Sözlüğü tarafından yapılmıştır: Buna göre İş Etüdü,
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
GÖRSEL TASARIM.
URUN GELıSTıRME KALıTE GUVENCESı VE STANDARDLARı SUMEYRA CELıK ZıRVE UNıVERSıTESı DıSTıCARET BOLUMU 1 NıSAN 2016.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
 Doğal her yapıdaki saç renginin çeşitli kimyasal maddeler ve yöntemlerle daha açık renge boyanmasıdır.
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KAREKODLU REÇETE İŞLEM ADIMLARI
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
1 Şubat 2014 Numune Alma ve Numunelerin Analize Hazırlanması Konulu Hizmetiçi eğitim SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENVANTER VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Logo Netsis B2B
shoe quality and testing standard AYAKKABI KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON Yazar : MUAZ MESUD ERTÜRK Tarih :
Mikrobiyoloji Laboratuvarı Ders 6
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
BASKI YAPMA TUĞBA DÜZAL.
12. Ders Bilişsel becerilere hazırlık öğretimi
MATBAACILIK ve BASKI SÜREÇLERİ
RENKLERİN EFENDİSİ: IŞIK.
DİREKT BASKI.
DİREKT BASKI Esra ÇINAR.
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
BOYANACAK MATERYALİ KONTROL ETME
LEVENT BOYAMA MAKİNESİNDE BOYAMA
ASİT BOYARMADDELERLE BOYAMA
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
SÜRTÜNME HASLIĞI TESTİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Spektrofotometre.
KİRİŞÇİ MOBİLYADA DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE ÜRETİM SÜREÇLERİNİN TAKİBİ
BULANIKLIK ÖLÇÜMÜ.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİL BAKALIM BEN NERDEYİM ?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SÜREÇLERİN BELİRLENMESİ VE TANIMLANMASI
Sunum transkripti:

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE ÖĞRETİM MATERYAL TASARIMI TUĞBA DÜZAL 616080997

BOYAMA TEKNİKLERİ HEDEF RENGİ BULMA

Hedef Renge Uygun Boyar Madde ve Boyama Yöntemini Belirleme Müşteriden Numuneyi Almak Müşteri, boyanması gereken materyalleri için istediği rengi ve bu renge boyanacak tekstil materyalini numune bazında boyahaneye gönderir. Laboratuvarda yapılan renk çalışma sonucunda istenen rengin müşteri tarafından onaylanması ile sipariş aşamasına geçilir. Müşteri, istediği rengi boyahaneye çeşitli yöntemlerle bildirebilir. İstenen renk numunesi boyanmış tekstil materyali olacağı gibi renkli kâğıt gibi değişik şekillerde de karşımıza çıkabilir. Müşteri, aşağıdaki şekillerde renk istekte bulunur. Müşteri, renk pantonesinden istediği rengin pantone numarasını bildirir ve rengi onayladıktan sonra boyanacak materyal için sipariş isteğinde bulunur. Pantonede bulunan mevcut renk tonları uluslararası standartlara göre numaralandırılmıştır. Müşteri renklendirilmiş tekstil materyali numunelerinden renk isteğinde bulunarak renk onayından sonra sipariş isteğinde bulunabilir. İşletmede boyanmış müşteri renkleri, boyahane işletmesi tarafından numaralandırılarak arşivlenir. Müşteri, aynı renkten tekrar sipariş verirken bu numaraya göre renk isteğinde bulunur.

Spektrofotometre ile Reçete Belirleme Hedef Rengin Tahminî Reçetesini Oluşturma Hedef renge tahminî reçete oluşturmak için öncelikle arşivden ve spektro fotometreden reçete araştırması yapılır. Spektrofotometre ile Reçete Belirleme Spektrofotometre renk ölçümünün 380 nm – 780 nm arasında yapıldığı ve % renk değerlerinin elde edildiği renk ölçüm cihazıdır. Spektrofotometreler ile renk farklılıklarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi uluslararası standartlara göre yapılabilmektedir. Spektrofotometrelerle genel olarak aşağıdaki işlemler yapılabilmektedir. Yeni bir renk için reçete alımı Yanlış çıkan reçete için düzeltme reçetesi alımı Yanlış çıkan renk için ilave reçetesi alımı İstenen renk ve çıkan sonucun kalite kontrolü Renk arşivinden en yakın rengi bulma işlemi Renk arşivinden bulunan rengi kullanarak düzeltme reçetesi alma Renk arşivinden bulunan rengi kullanarak ilave reçetesi alma  Renkli bir zemin üzerine reçete alma  Farklı bir zemin üzerine reçete alma  Bulunan reçetenin üretim miktarına göre g/kg boya miktarının hesaplanması  Reçete boya fiyatının hesaplanması  Reçetenin renk arĢivine aktarımı

Renkli bir zemin üzerine reçete alma Farklı bir zemin üzerine reçete alma Bulunan reçetenin üretim miktarına göre g/kg boya miktarının hesaplanması Reçete boya fiyatının hesaplanması Reçetenin renk arşivine aktarımı

SPEKTROFOTOMETRE

Spektrofotometre ile renk ölçüm aşamaları İstenen renk numunesi spektrofotometrenin gözüne yerleştirilir. Göz, herhangi bir şekilde ışık görmeyecek biçimde kapatılır. İstenen renk numunesi, renk ölçüm cihazına okutularak istenen reçete alternatifleri monitörde görülür.

1. Renk numunesinin spektrofotometreye yerleştirilmesi 2. Spektrofotometrenin ışık görmeyecek şekilde kapatılması 3. Spektrofotometrenin ışık görmeyecek şekilde kapatılması