TEMİZLİK GEREÇLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
Advertisements

AD :OĞUZ SOYAD :GÜLERER NUMARA:608 DERS:TÜRKÇE KONU:HİJYEN-TEMİZLİK.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ.
Bu resimdeki maddeler size ne anımsatıyor ?
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz.
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YEDİNCİ HAFTA Deterjanlar, asitler ve temizleme tozları. 1.
ÇAMAŞIR SODASI VE ÇAMAŞIR SUYU
Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
Sabun Deterjan Çamaşır Sodası Çamaşır Suyu
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
ASİTLER VE BAZLAR.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
OTOMOTİV YAN SANAYİ FİRMASINDA İYİLEŞTİRME
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
ewa
Temizlik Malzemeleri. Temizlik Malzemeleri(1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ.
Deterjan, “temizleyici” anlamına gelir. Bu ad altında piyasaya sürülen ürünlerde, sabundakine benzer şekilde, bir ucu hidrofil, diğer ucu hidrofob olan.
Temizlik Malzemeleri (1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ ve benzeri maddelerin.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Mustafa SÖZBİLİR, Şeyda GÜL, Fatih YAZICI
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
Gıda kalite sağlama sistemleri
OTOMOTİV YAN SANAYİ FİRMASINDA İYİLEŞTİRME
İşletmelerde İletişim
Nuran E. KORKMAZ A.Ü.İ.F./Güz Dönemi 8. Hafta
KİR ÇEŞİTLERİ.
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
YATAK YAPMA.
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
MARKA NEDİR ? Marka nedir ? Bir ticari malı, herhangi bir nesneyi tanıtmaya, benzerinden ayırmaya yarayan özel isim veya işaret. Markalar 4 çeşittir.
OTOMOTİV YAN SANAYİ FİRMASINDA İYİLEŞTİRME
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ANKARA ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNİ ZİYARET.
SODYUM KARBONAT Na 2 CO 3. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na 2 CO 3 olan bu kimyasal bir.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
LİSANS TEZİ YAPIM VE MONTAJ RESİMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Felsefeye İlişkin Düşünceleri Yansıtan Bazı Sorular
Sunum transkripti:

TEMİZLİK GEREÇLERİ

TEMİZLİK GEREÇLERİ Sabun ve çeşitleri, Deterjanlar, Çamaşır sodası, Temizleme tozları, Kaol,

TEMİZLİK GEREÇLERİ Tuz ruhu, Javel suyu, Terebentin, Amonyak, Sudrostik, Sirke.

Temizlik gereçleri kullanılırken dikkat edilmesi gereken konular Kullanım miktarı, Suyun sıcaklığı Mekanik güç, Yüzeye uygunluk,

Temizlik gereçleri kullanılırken dikkat edilmesi gereken konular Temizlik çözeltisinin kullanım süresi, Durulama, Kullanıla temizlik maddelerinin birbiri ile uyumu, Ambalaj.

KAYNAKÇA Akoğlan, K., (2004). Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Akoğlan, K., M., Yıldız, E., (2006). Temizlik Ürünlerinin Kullanımı ve Denetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Akoğlan, K., M., Yıldız, K., E., (2007). Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği. Ankara: Detay Yayıncılık Bulduk, S., (2003). Gıda ve Personel Hijyeni. Ankara: Detay Yayıncılık Gül, Esra. Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Departmanında Malzeme Yönetim Sürecinin Yerleştirilmesine Yönelik Bir Uygulama Çalışması, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Eskişehir, 2007 Koçak, N., (2007). Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda ve Personel Hijyeni. Ankara: Detay Yayıncılık Seymen, O., A., (2004). Konaklama İşletmelerinde Çağdaş Kat Hizmetleri. Ankara: Detay Yayıncılık Sezgin, O., S., (2000). Konaklama İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Gazi Yayınevi www.saglik.gov.tr