Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz."— Sunum transkripti:

1

2 1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz havanın içindeki oksijenin ve mutfakta kullandığımız doğal gazın birer gazdır.

3 İçinde kendinden başka madde bulunmayanlara saf madde denir
İçinde kendinden başka madde bulunmayanlara saf madde denir.Tek cins madde içerir. 2. Karışımlar Karışımlar, birden çok saf maddenin bir araya gelmesiyle oluşur. Katılar hem kendi aralarında hem de sıvı ve gaz hâlinde bulunan maddelerle bir araya gelerek karışım oluşturabilirler. Bu durum sıvı ve gaz hâlinde bulunan maddeler için de geçerlidir.

4 3. Çözeltiler ve çözünme Çözeltilerin çoğu sıvıdır, fakat katı ve gaz hâlinde bulunan çözeltiler de vardır.Çözeltilerdeki katı maddeler, çok küçük parçalar hâlinde sıvının içinde dağılır. Bir çözelti, karışımlar gibi en az iki maddenin bir araya gelmesiyle oluşur; çünkü çözeltiler de aslında birer karışımdır.

5 Bazı katı maddeler suyun içinde iyi çözünür
Bazı katı maddeler suyun içinde iyi çözünür. Bazıları ise suda ya az çözünür ya da hiç çözünmez. Çorbaya kattığımız tuz çorbanın içinde dağılır ve görünmez olur.Çorba hazırlarken kullandığımız su, tuzu çözmüştür. Suyun tuz için iyi bir çözücü olduğu söylenebilir.

6 Bulaşık yıkarken kullanılan deterjanlar, su içinde çözünerek temizliğe yardımcı olur.
Tebeşir tozu suda çözünmeyen bir maddedir, su ile bulanık bir karışım oluşturur.


"1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları