OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDEN KAREKTER EĞİTİMİ?
Advertisements

Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
REHBERLİK.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
YILLIK VE GÜNLÜK PLANLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
3.Hafta: Erken Çocukluk ve Okul Öncesi Dönemlerinde Özel Eğitim
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINDA PLANLAMA VE DEĞERLENDİRME
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Yazılı Sınavlar ve Açık Uçlu Yanıtların Değerlendirilmesi
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
REHBERLİK DERS II.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
Proje, Performans Değerlendirme
PROGRAM DEĞERLENDİRME
ÜNİTE 5: PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DİL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER (KİTAP KULLANIMI) Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin,yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim-öğretimlerini resmi okullarda sürdürmesi esasına.
PORTFOLYO KÜBRA SANCAK.
OKUL ÖNCESİNDE AİLE KATILIMI
Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir? Fatma Taşkıran.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Öğrencilerin çalışmalarının değerlendirilmesinde destek verici, bütünleştirici ve aydınlatıcı olan portfolyo oldukça etkili bir değerlendirme metodudur.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME
TAHSİN TEMİZER SİLVAN R.A.M. MÜDÜRÜ
ÜNİTE 11: DEĞERLENDİRME Ünitenin hedefleri
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
ÇAĞDAŞ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMLARI
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
GÖZLEM FORMLARI Gözlem “Bir şeyi iyi anlamak için onun kendi kendine meydana gelen türlü belirtilerini gözden geçirmektir”
EĞİTİCİ DRAMANIN TANIMI Drama konusunda, farklı uzmanlar çeşitli tanımlar yapmışlardır. Lindvaag ve Moen'in (1980), genel tanımlarına göre, eğitim amaçlı.
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
MONTESSORİ EĞİTİMİ I Montessori Eğitiminin Tarihçesi Felsefesi, İlkeleri ve Materyalleri Doç. Dr. Müdriye YILDIZ BIÇAKÇI.
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
BİREYSEL EĞİTİM PROĞRAMI GRUP EĞİTİM PROGRAMI
OKUL ÖNCESİ UYUM PROGRAMI
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF UYUM PROGRAMI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Öğretimin Planlanması
Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler. Kaba ve İnce Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kariyer Danışmanlığı Uygulaması
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
İlköğretime Hazır Bulunuşluğun Değerlendirilmesi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Spor hareketleri dönemi
REHBERLİK DERS II.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI. PLAN Bir düşünceyi, bir işi ve tasarıyı sonuçlandırmak için önceden belirtilen hususların çizgi resim ve ya yazıyla gösterilmesidir.
Sunum transkripti:

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I

Değerlendirme 0-36 ay çocuğun tanınması ve değerlendirilmesi, Uygulanan programın değerlendirilmesi, Eğitimcinin kendini değerlendirmesi.

0-36 Ay Çocuğun Tanınması ve Değerlendirilmesi Çocukların bireysel özelliklerini belirlemek ve onları tanıyabilmek amacıyla gelişim gözlem formları kullanılabilir. Gelişim gözlem formları, bebeklerin/çocukların hangi ayda hangi gelişim alanında hangi becerileri göstermesini beklediğimizi içeren ve eğitimciyi bilgilendirmeyi sağlayan araçlardır.

0-36 Ay Çocuğun Tanınması ve Değerlendirilmesi 0-36 aylık çocuklar için hazırlanan eğitim programı kapsamında oluşturulan Gelişim Gözlem Formları ile 0-36 aylık çocukların ilk bir yıl içinde her ay, iki yaşına kadar üç ayda bir üç yaşa kadar olan dönemde de altı ayda bir değerlendirilmeleri planlanmıştır. Gelişim gözlem formlarında, çocuğun tüm gelişim alanlarına yönelik (bilişsel, dil, motor ve sosyal-duygusal) gelişim göstergeleri bulunmaktadır.

0-36 Ay Çocuğun Tanınması ve Değerlendirilmesi Eğitimciler, gelişim gözlem formlarına gözlemledikleri çocuğun bireysel özelliklerini ve çocuğun içinde bulunduğu aya yönelik gelişim özelliklerini dikkate alarak gerekli bilgileri kaydetmelidirler. Formun doldurulması ile eğitimci, çocuğun hangi gelişim alanında ne durumda olduğunu belirlemiş olacaktır. Bebek/çocuğun gelişimine yönelik olarak gözlemlenen olumlu ya da olumsuz herhangi bir durum gözlem formunda bulunan “Açıklamalar” kısmına yazılarak belirtilmelidir. Bu kısma alınan notlar aracılığıyla bebek/çocuğa o gelişim basamağı ile ilgili olarak yapılması gerekenler hakkında önbilgi edinilebilecektir.

Eğitimcilerin Gelişim Gözlem Formunu doldururken dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar; Eğitimci gözlemlediği her çocuk için ayrı bir gelişim gözlem formu kullanmalıdır. Gelişim Gözlem Formları 0-36 aylık çocuklar için ilk bir yıl içinde her ay, iki yaşına kadar üç ayda bir ve üç yaşa kadar olan dönemde de altı ayda bir olacak şekilde doldurulmalıdır.

Eğitimcilerin Gelişim Gözlem Formunu doldururken dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar; Gelişim gözlem formunda yer alan maddeler gözlendikleri ayda görülmediyse, daha sonraki aylarda gözlemlenene kadar eğitimci tarafından takip edilmelidir. Çünkü gelişim devamlıdır ve her çocuğun gelişim hızı kendine özgüdür. Örneğin, 12. Ayda yürüme becerisi kazanmamış bir bebek için takip eden diğer aylarda da gözlem devam etmelidir. Gelişim gözlem formu sırasında bebek/çocuğun birden fazla gelişim alanında kendisinden beklenen gelişimsel davranışları göstermediği fark edildiğinde en kısa sürede aileye bilgi verilmeli ve tam donanımlı bir sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi yapılmalıdır.

GELİŞİM GÖZLEM FORMU Çocuğun Adı Soyadı: Okul/Kurum Adı:    Çocuğun Adı Soyadı: Okul/Kurum Adı: Doğum Tarihi: .........../............./............... Gözlemcinin Adı Soyadı: 8. Ay Gözlem Tarihi:....../....../......

Gelişim Alanı Göstergeler Düzeyi Açıklama Gözlendi Kısmen Gözlendi Gözlenemedi Bilişsel 1. Kısmen saklanmış nesneyi bulur. Dil 2. Yetişkinin ilgisini çekmek için kendi kendine sesler çıkarır. Sosyal Duygusal 3. Dinlediği müziğin özelliğine göre farklı tepkiler verir. Motor İnce ……………………………………………….. Kaba ………………………………….........

0-36 Ay Çocuğun Tanınması ve Değerlendirilmesi Değerlendirmede, çocuğu birçok yönüyle değerlendirmek amacıyla kullanılan gözlem tekniğinin yanı sıra kullanılacak diğer bir yöntem de portfolyodur. Portfolyo (Gelişim Dosyası), çocuklarda meydana gelen gelişmeleri göstermek amacıyla, çocuklar tarafından yapılan etkinliklerin amaçlı olarak bir araya getirilmesidir. Portfolyo aracılığı ile çocuğun eğitime başlangıcından itibaren eğitim süreci boyunca meydana gelen genel gelişim durumu gözlenebilir. Portfolyonun içeriğinde sadece eğitim sürecinde yaptığı etkinlikler yer almaz; gelişim ve gözlem formları, görüşme notları, aile bilgi formu, eğitimcinin görüş ve düşünceleri, çocuğun katıldığı her türlü etkinliğe ait fotoğraflar da yer almalıdır.