TKY UYGULAMASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Advertisements

Kalite Kavramı.
MODÜL 4 Organizasyon.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
BÖLÜM VI ÜRETİM YÖNETİMİ.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
SAÜ' de KYS Çalışmaları
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
SÜREÇ YÖNETİMİ İLE HIZLI BÜYÜMEYİ YÖNETMEK
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
24 Kalite yönetimi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
MODERN YÖNETİM VE ORGANİZASYON
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
ISO 9001 standardı maddelerinin tanıtımı ve yorumlanması
Kalite Nedir? Furkan LEVENTOĞLU.
Metin DURAN Genel Müdür
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Süreç Yönetimi.
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
TKY PROGRAMINI UYGULAMA TKY FELSEFESİ TKY UYGULAMASINDAKİ TEMEL İLKELER TKY.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
Standardizasyon.
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
Gıda kalite sağlama sistemleri
İnceleme Dairesi Başkanlığı
İş Etüdü konularını tartışacağız. iş etüdünün yararları,
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ÖZEL BÖLGE HASTANELERİ
YER TEMİZLEME MAKİNASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ayrıca toplam kalite yönetimi (TKY);  sorun belirleme ve çözme,  maliyetleri düşürme,  sürekli kalite geliştirme,  teslimatı hızlandırma,  yeni ürün/hizmet.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Sunum transkripti:

TKY UYGULAMASI

KALİTE’NİN BAŞKA YÜZÜ TKY, katılımcılık, şirket içi demokrasi, endüstriyel demokrasi gibi postmodern ideolojinin kavramlarını kullanarak sermaye sınıfının önemli saldırı araçlarından biri haline gelmiştir Tüm dünyada giderek yaygınlık kazanan TKY, burjuvazi tarafından katılımcılık, demokrasi, sıfır hiyerarşi gibi kulağa hoş gelen kavramlarla mükemmel bir model olarak sunulmakta, ancak madalyonun arka yüzüne bakıldığında artan denetim ve işçilerin hem bedensel hem zihinsel emeklerinin daha fazla sömürüsüne dayalı büyük karlar görünmektedir.

TKY’NİN OLUMSUZLUKLARI TKY’nin, bu yönetim sisteminin savunucularının iddialarının aksine, denetimi, sömürüyü, yabancılaşmayı ve işçiler arasında rekabeti artıran bir sistem olduğu ifade edilebilir. Ek olarak sendikalaşma ortadan kaldırılmakta; iş yoğunluğu nedeni ile çalışanların sağlık durumları daha çok bozulmaktadır.

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNİN AMAÇLARI Çalışanların ve yöneticilerin işbirliğini sağlamak, sürekli iyileştirmek, en üst kalite düzeyine ulaşmaya çalışmak, sıfır hatayı esas almak, böylece israfı önlemek, ürün işlem zamanını kısaltmak ve hızlı teslimat yapmak, ürün geliştirme sürelerini kısaltmak, maliyetleri düşürerek kaliteli malı ucuza satmak ve yüksek rekabet gücüne ulaşmak, müşterileri tam olarak tatmin etmek, şirketin belirlenen hedeflere ulaşmasını sağlamak, süreç içi işlem sayısını azaltmak olarak belirtilebilir.

ÖRNEK BİR UYGULAMA - CAM Müşteri odaklı üretim anlayışıyla ilgili eğitimler verilmiştir. Öneri sistemi geliştirilmiştir. İşgörenlerin öz denetim algısına ilişkin farkındalık yaratıldı. (hatasız üretim için birbirlerine karşı sorumlu hale getirilmekte.. Bir sonraki üretim bandı) İş güvenliği, hijyen, zaman yönetimi eğitimleri ver Temizlik konusunda denetimlerin arttırılması… Mühendislerin her yaptığının kayıt altına alınmasının sağlanması

ÖRNEK BİR UYGULAMA - Dokuma Üst yönetimin desteğinde standartların belirlenmesi ve TKY ekibinin oluşturulması İşletmenin mevcut durumunun saptanması Eğitim programlarının uygulanması Kalite el kitabının hazırlanması Üzerinde çalışılacak konuların seçimi, prosedürlerin yazılması İç kalite denetim sisteminin oluşturulması Denetim sonucu eksikliklerin giderilmesi ve düzelti BELGE İÇİN; ISO 9001:2000 kaydı, müracatı ve ön denetim Ön denetimlerin düzeltilmesi ISO 9001:2000 belgesinin alınması Belgelendirme denetim süreçlerinin çalıştırılması Sürekliliğin devamı

ÖRNEK BİR UYGULAMA - Hastane Kurumun doküman yapısı gözden geçirilmiş ve yeniden düzenlenmiştir. Çalışanların mesleki ve genel eğitimleri düzenlenmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. Hastane içindeki prosesler tanımlanıp, ilgili kriterler belirlenmiştir. Tanımlanan iş süreçlerine ilişkin performans kriterleri tanımlanmıştır. İstatistiksel veriler düzenlenmiş ve derlenmiştir. Personelin görev tanımları yazılmıştır. Gerek görülen iş süreçlerindeki faaliyetler talimatlandırılmıştır. Personel bilgileri otomasyon ortamında düzenlenmiştir. Yıllık ve aylık denetim planları hazırlanıp, gerçekleştirilmiştir.

ÖRNEK BİR UYGULAMA - Hastane Güvenlik ve temizlik hizmetleri düzenlenmiştir. Personel geri bildirimlerinin işleyişi sağlanmış Hasta ve hasta yakını geri bildirimleri düzenlenmiştir Poliklinik saatleri sisteme uygun olarak dokümante edilmiştir. Yönetiminin gözden geçirme toplantıları planlanmıştır.