Bugün neler öğreneceğiz?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
بسم الله الرحمن الرحيم Kur’an’ı Anlayalım Ders 5.
ÖĞRETMEN KILAVUZ SLAYTLARI. Konuya Giriş İyi dersler… Konumuz başlıyor…
Anlatım Yoluyla Ders Veren: Ömer AKKAŞ Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dkab Alanı Pedagojik Formasyon Öğrencisi Anlatım Yoluyla Ders Veren: Ömer AKKAŞ.
GERÇEKLİK TERAPİSİ.
Aile Hayatı. “Ey insanlar! Sizi bir özden yaratan ve ondan da eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana geti- rip) yayan Rabbinize karşı.
2. ÜNİTE İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
TEVEKKÜL.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
KURBAN “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” (Kevser Suresi /2)
ZARFZARF (BELİRTEÇ) ZARF yer zamanölçüniteliksoru belirteçBir fiilin, bir fiil şeklinin (fiil ismi, sıfat-fiil, zarf-fiil), sıfatın veya kendi türünden.
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
Sözsüz İletişimin Özellikleri
ASR SURESİ MEALİ VE TEFSİRİ
Kolay Yolla Kur’an’ı Anlama Ders 4 بسم الله الرحمن الرحيم.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
SEVİYE: 11. SINIF 1. ÜNİTE KAZANIMLAR: Mantık ve Doğru Düşünme arasındaki ilişkiyi değerlendirir. Akıl ilkelerinin önemini değerlendirir. ÖĞRENME – ÖĞRETME.
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
İNFAK Çıkma Gitme Tükenme Bitme Azığın bitip tükenmesi.
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
Niçin Yaratıldık?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
Bugün neler öğreneceğiz?
DİN VE DİN ANLAYIŞI.
Bugün neler öğreneceğiz?
DOĞAL SAYILAR TEST SORULARI
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
OKULA UYUM ve VELİLERE ÖNERİLER
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
HASTALARI ZİYARET ETMEK
Bugün neler öğreneceğiz?
Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Din Dersi Paylaşım Portalı
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ünite Konuları için tıklayınız
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİGİSİ Peygamber ve Peygamberlere İman
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
KUR’AN VE SÜNNETULLAH(TARİH YASALARI)
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Ünite Konuları için tıklayınız
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
SINAV KAYGISI VE ÇOCUK RUH SAĞLIĞI
Sunum transkripti:

Bugün neler öğreneceğiz? Ders : Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Sınıf : 4 Öğrenme Alanı : İNANÇ Ünite 1 : DİN VE AHLÂK HAKKINDA NELER BİLİYORUZ? Süre : 40 + 40 = 80 dakika Konular : 1- Besmele 2- Allah’a Şükür Kazanımlar : Dini ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder.

“Bismillehirrahmenirrahim” ifadesinin Ne zaman ve niçin söylendiğini biliyor musunuz? Euzü’nün anlamı nedir? Besmele’nin anlamı nedir?

BESMELE

BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI Euzu – besmele: Eûzü billehi mineş – şeytanir - racim, Bismillehir – rahmenir - rahim Anlamı: Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. 4

DERS’İN İŞLENİŞİ “Yaratan rabb’inin adıyla oku” Alâk suresi, 1. ayet Bu ayet, peygamberimize inen ilk ayettir. Ayette, okumaya başlarken “Allah’ın adının anılması istenmektedir. Kur’an meâlinin alâk suresi öğrencilere gösterilecek.

BESMELE Besmele Kur’ân’ın ilk cümlesidir. Besmele her iyiliğin başıdır.

İlk inen Kur’an ayetleri Alak suresinin ilk 5 ayetidir. Bismillahirrahmanirrahim 1,2- Yaratan Rabbinin adıyla oku! O insanı bir kan pıhtısından yarattı. 3,4,5- Oku! İnsana bilmediklerini öğreten ve kalemle yazdıran Rabbin ekremdir (en cömerttir). İlk inen Kur’an ayetleri Alak suresinin ilk 5 ayetidir. İlk ayet “Oku” ile başlar.

*Allah’a şükürler olsun *……………………………………………… *……………………………………………... 13.sayfa NOT EDELİM Günlük konuşmalarınızda duyduğunuz yada kullandığınız dini ifadeleri not ediniz. *Elhamdülillâl *Allah’a şükürler olsun *……………………………………………… *……………………………………………...

İçinde “Besmele ve Elhamdülillâh” geçen cümleler kuralım. Örneğin; “Kahvaltıma besmele ile başladım. Kahvaltıdan sonra, elhamdülillâh diyerek Allah’ın verdiği nimetler için Allah’a şükrettim.” ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………....

“BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM”

Besmele Bir Duâdır. Bütün Müslümanlar Besmele okumaya ihtiyaç duyarlar. Hem küçükler hem de büyükler Allah’tan yardım isterler. Kur’an okurken, namaza başlarken, dua ederken, abdest alırken, camiye girerken Besmele okuruz.

LÜTFEN ŞU SORULARI CEVAPLAYIN; SİZ DE SIK SIK BESMELE OKUR MUSUNUZ? BESMELE OKUYUNCA NELER HİSSEDİYORSUNUZ? BESMELE’NİN ANLAMINI BİLİYOR MUSUNUZ? BESMELE EN KISA NASIL OKUNUR?

Allah’a Şükür

Size iyilik yapan bir insana teşekkür eder misiniz? Yüce Allah’a da verdiği nimetler için teşekkür etmeli miyiz?

Peki; Yüce Allah’a da verdiği nimetler için teşekkür etmeli miyiz?

“Nimet olarak size ulaşan ne varsa Allah’tandır.” Nahl suresi, 53.ayet “…Eğer şükrederseniz, elbette (nimetimi) artıracağım.” İbrahim Suresi, 7.ayet Yukarıdaki ayetlerden ne anlıyorsunuz?

Allah’a niçin teşekkür ederim? Listeleyiniz. 1-……………………………………………………… 2-…………………………………………………….. 3-…………………………………………………….. 4-……………………………………………………..

Allah’a niçin teşekkür ederim? Allah’a Şükür Allah’a niçin teşekkür ederim? Bana güzel yiyecek ve içecekler verdiği için Bana sağlığımı ve gücümü verdiği için Bana akıl ve düşünme özelliği verdiği için Bana ailemi ve sevdiklerimi verdiği için Yüce Allah, teşekkür edenleri çok sevdiği için Beni diğer canlılardan daha üstün yarattığı için Ve iyilikten anlayan, sorumlu bir kişi olmak istediğim için Allah’a teşekkür ederim.

ALLAH’A NE ZAMAN TEŞEKKÜR EDERSİNİZ?

PEKİ; ALLAH’ NASIL TEŞEKKÜR EDERSİNİZ?

Allah’a nasıl teşekkür ederim? 1- Dua cümleleri okuyarak: Elhamdulillah (Allah’ım! Seni överim) Çok şükür! Şükürler olsun! Allah’a şükür! Hamt olsun! (Allah’ı överim) 2- İbadetler ve iyilikler yaparak: Namaz kılarak Oruç tutarak Kazancımı ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak Allah’ı başkalarına tanıtıp sevdirmeye çalışarak Doğayı ve diğer canlıları koruyarak Bilgimi ve yeteneklerimi artırıp insanlığa fayda sağlayarak Allah’a teşekkür etmiş olurum.

Allah’a teşekkür etmek bana ne kazandırır? Allah’ın sevgisini kazanırım. Çok büyük sevaplar ve Cenneti kazanırım. Allah teşekkür edene iyiliğini artırır. Daha çok iyilik kazanırım. Allah’a karşı görevimi yapmanın rahatlığını yaşarım. Allah’a teşekkür ederek saygılı ve iyilikten anlayan bir insan olduğumu ortaya koyarım.

Nasrettin Hoca’nın davranışını yorumlayınız. FIKRA / YORUM Nasrettin Hoca, eşeğini kaybetmiş. Bir yandan arayıp duruyor, bir yandan da arada bir ellerini göğe açıp: “Allah’ım sana şükürler olsun!” diye dua ediyormuş. Hocayı görenler sormuşlar: “Hoca efendi insan eşeğini böyle mi arar? Niçin şükredip duruyorsun?” Hoca onlara bakarak cevap vermiş: “Neden şükretmeyecekmişim? Ya eşeğin üzerinde ben olsaydım, kayıplara karışsaydım, halim nice olurdu?” Nasrettin Hoca’nın davranışını yorumlayınız.

DEĞERLENDİRME 1-Ne zaman besmele çekeriz? 2-Ne zaman Allah’a şükrederiz? 3-Bize iyilik yapan bir kişiye teşekkür etmezsek ne olur? 3-Allah’a şükretmez isek ne olur?

SONRAKİ DERSE HAZIRLIK 1-”Helâl, Haram, Sevap, Günah” kavramlarının anlamlarını sözlükten bulup defterinize yazınız. EV ÖDEVİMİZİ YAZALIM

RABBİM SANA ÇOK ŞÜKÜR

Tutmak için el verdin

Konuşmaya dil verdin

Koklamaya gül verdin

Rabbim Sana Çok Şükür

Yürürüz ayak verdin

Duyarız kulak verdin

Ağızda damak verdin

Rabbim Sana Çok Şükür

Şu güzel çiçek için

Uçan kelebek için

Yediğim ekmek için

Rabbim Sana Çok Şükür

Annem için Allah’ım

Babam için Allah’ım

Verdiğin her şey için

Rabbim Sana Çok Şükür

Rabbim Sana Çok Şükür Hazırlayan: Betül Bozali, ASFA Koleji DKAB Öğretmeni, İstanbul