Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI"— Sunum transkripti:

1 BESMELE Besmele Kur’ân’ın ilk cümlesidir. Besmele her iyiliğin başıdır.

2 BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI
BİSMİLLÂHİR RAHMÂNİR RAHÎM. “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla işime başlıyorum. Allah’ım sen bana yardım et!” anlamına gelir.

3 BİSMİLLAHİRRAHMÂNİRRAHÎM
NİÇİN BESMELE OKURUZ? Allah’a teşekkür etmek için Allah’ı anmak için Allah’ın yardımını istemek için Allah bizi sevsin ve sevaplar versin diye İşlerimiz kolaylaşsın ve iyilikle sonuçlansın diye Allah’a sığınmak ve huzura kavuşmak için

4 Besmele Bir Duâdır. Bütün Müslümanlar Besmele
okumaya ihtiyaç duyarlar. Hem küçükler hem de büyükler Allah’tan yardım isterler. Kur’an okurken, namaza başlarken, dua ederken, abdest alırken, camiye girerken Besmele okuruz.

5 NE ZAMAN BESMELE OKURUM?
YATAĞIMA YATARKEN VE YATAĞIMDAN KALKARKEN YEMEĞİME BAŞLARKEN KİTABIMI AÇARKEN EVDEN ÇIKARKEN VE EVE GİRERKEN DUAYA VE İBADETE BAŞLARKEN HER ÖNEMLİ İŞİMİN BAŞINDA… VE ALLAH’I YANIMDA DAHA ÇOK HİSSETMEK İSTEDİĞİM HER ANIMDA BESMELE OKURUM…

6 LÜTFEN ŞU SORULARI CEVAPLAYIN;
SİZ DE SIK SIK BESMELE OKUR MUSUNUZ? BESMELE OKUYUNCA NELER HİSSEDİYORSUNUZ? BESMELE’NİN ANLAMINI BİLİYOR MUSUNUZ? BESMELE EN KISA NASIL OKUNUR? MUSTAFA GÖKÇEOĞLU HAKİMİYETİ MİLLİYE İ.Ö.O.

7 Allah’a niçin teşekkür ederim?
Allah’a Şükür Allah’a niçin teşekkür ederim? Bana güzel yiyecek ve içecekler verdiği için Bana sağlığımı ve gücümü verdiği için Bana akıl ve düşünme özelliği verdiği için Bana ailemi ve sevdiklerimi verdiği için Yüce Allah, teşekkür edenleri çok sevdiği için Beni diğer canlılardan daha üstün yarattığı için Ve iyilikten anlayan, sorumlu bir kişi olmak istediğim için Allah’a teşekkür ederim.

8 Allah’a nasıl teşekkür ederim?
1- Dua cümleleri okuyarak: Elhamdulillah (Allah’ım! Seni överim) Çok şükür! Şükürler olsun! Allah’a şükür! Hamt olsun! (Allah’ı överim)

9 Allah’a nasıl teşekkür ederim?
2- İbadetler ve iyilikler yaparak: Namaz kılarak Oruç tutarak Kazancımı ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak Allah’ı başkalarına tanıtıp sevdirmeye çalışarak Doğayı ve diğer canlıları koruyarak Bilgimi ve yeteneklerimi artırıp insanlığa fayda sağlayarak Allah’a teşekkür etmiş olurum.

10 Allah’a teşekkür etmek bana ne kazandırır?
Allah’ın sevgisini kazanırım. Çok büyük sevaplar ve Cenneti kazanırım. Allah teşekkür edene iyiliğini artırır. Daha çok iyilik kazanırım. Allah’a karşı görevimi yapmanın rahatlığını yaşarım. Allah’a teşekkür ederek saygılı ve iyilikten anlayan bir insan olduğumu ortaya koyarım. MUSTAFA GÖKÇEOĞLU HAKİMİYETİ MİLLİYE İ.Ö.O.

11 HELAL NEDİR? DANA ETİ YEMEK ALIN TERİ İLE KAZANMAK LİMONATA İÇMEK
Yüce Allah’ın yapılmasına izin verdiği faydalı iş ve davranışlara helal denir. Ancak; helalleri kullanırken aşırıya kaçmamak gerekir. Yoksa faydalı olan şey zararlıya dönüşebilir. DANA ETİ YEMEK LİMONATA İÇMEK ÇALIŞMAK ALIN TERİ İLE KAZANMAK FAYDALI BİLGİLER EDİNMEK İNSANLARI SEVMEK HELÂLLER EVLENMEK, YUVA KURMAK PİLAV YEMEK YETERİ KADAR BESLENMEK EĞİTİCİ FİLMLER İZLEMEK KADAR KULLANMAK SUYU GEREKTİĞİ KENDİNİ GELİŞTİRMEK TEMİZ GİYİNMEK SPOR YAPMAK HELAL ÇİÇEĞİM

12 HELALLER VE SEVAP İLİŞKİSİ:
HELALLER BEDENİMİZE, RUHUMUZA VE ZİHNİMİZE FAYDA SAĞLARLAR. HELALLER ALLAH’IN KULLARINA BİRER ARMAĞANIDIR. HELALLER İNSANA SEVAP KAZANDIRIR. SEVAP; HER İYİLİĞİN SONUNDA ALLAH’IN BİZE KAZANDIRDIĞI OLUMLU DEĞERDİR. SEVAPLARIMIZLA CENNETE GİRERİZ. İYİ İNSANLAR HELAL İŞ VE DAVRANIŞLAR YAPARLAR.

13 HARAM NEDİR? Kötülüğü ve zararı sebebiyle Allah’ın insanlara yasakladığı iş ve davranışlara haram denir. Allah bazı zararlı işler hakkında insanları bilgilendirmek ve böylece onlara yardım etmek istemiştir. İnsanın haramlara ihtiyacı yoktur. Çünkü Allah birçok helal yaratmıştır.

14 Başlıca haramlar nelerdir?
Kişi haklarına saygı duymamak Başkalarının eşyasını izinsiz almak Ayıp araştırmak, dedikodu yapmak Küfür etmek, kötü lakaplar takmak Hak etmediği para ile yiyip içmek Tembellik yapmak, çalışmamak Bilgisiz kalmak, bilmediği halde biliyor gibi davranmak

15 Başlıca haramlar nelerdir?
Haksız yere büyüklenmek Yalan söylemek, sözünde durmamak Emaneti korumamak Anne-Babaya saygısızlık etmek Çevreye ve okul eşyalarına zarar vermek İnsanların ve hayvanların canını yakmak Kumar oynamak Sarhoş olup etrafı rahatsız etmek Eti yenmeyen hayvanların etinden yemek…

16 GÜNAH NEDİR? Allah’ın yasakladığı iş ve davranışları yapmak ile ortaya çıkan olumsuz değere günah denir. Günahlar bize zarar verir, huzurumuzu bozar. Günahlardan kurtulmak için pişmanlık duyulur ve bir daha yapmamaya karar verilir. Allah günahlarından kurtulmak ve bağışlanmak isteyenleri affeder. Allah affetmeyi sever. Yapılan iyilikler de günahların kötü izlerini siler. MUSTAFA GÖKÇEOĞLU HAKİMİYETİ MİLLİYE İ.Ö.O.


"BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları