Bu bölümün sonunda aşağıdaki kavramları açıklamanız gerekmektedir :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
Advertisements

Sizi Tahmin Edelim.. Bu program verdiğiniz bilgilere göre yüzünüzün şeklini tahmin eder. Sonuçta sisin resminizi çıkarır. Doğru sonuç için doğru bilgilerin.
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
İDEAL PROTEZE GİDEN DOĞRU YOL CROWN DOWN TOTAL İMPLANTOLOJİ.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
MED 167 Making Sense of Numbers Değişkenlik Ölçüleri.
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
GEOMETRİK CİSİMLER VE HACİM ÖLÇÜLERİ
5 Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler; 5.1. Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu.
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
Hipotez ve İlişkili Kavramlar
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
GELİŞİMLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler >
ARAŞTIRMANIN RAPORLAŞTIRILMASI
Uzamsal Düşünme Mekanda konum Parça-bütün ve Alan ilişkisi
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZMETLERİ (112) AMBULANS EKİPLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN İŞ DOYUMLARININ VE ETKİLEYEN ETMENLERİN.
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
Bölüm 11: Çembersel Hareket. Bölüm 11: Çembersel Hareket.
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
Sıklık Dağılımları Yrd. Doç. Dr. Emine Cabı.
Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket. Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket.
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
BİLİMSEL YAZIM TEKNİĞİ
DERMATOLOJİ DİSİPLİNİNİN DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YENİDEN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ
APA Style Central Sunumu
ESER ELEMENT ANALİZ METOTLARI
ARAŞTIRMA METOTLARI ÖDEV:
HOŞGELDİNİZ ÜÇLÜ FAZ DİYAGRAMALRI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN Malzeme
MODEL YETERSİZLİKLERİNİ DÜZELTMEK İÇİN DÖNÜŞÜMLER VE AĞIRLIKLANDIRMA
En iyi tanı aracının ne olduğunu nasıl değerlendireceksiniz?
Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Kırınım, Girişim ve Müzik
ÖZELLİK FAKTÖR KURAMI.
Metod/Yöntem Bölümü Eleştirisi– Eleştirel Okuma
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
İSTATİSTİK Yrd. Doç. Dr. Cumhur TÜRK
Endüstri Mühendisliği Bölümü
PARAMETRİK HİPOTEZ TESTLERİ
KAVRAM HARİTALARI.
Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Güz Yarıyılı
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
10. SINIF: 3. ÜNİTE: DALGALAR-1
SPSS’TE ÇAPRAZ TABLO Çapraz tablo temel olarak, iki kategorik değişken arasındaki ilişkiyi analiz etmek için kullanılır. Örneğin cinsiyet ve oy verilen.
Geçerlik ve Kullanışlılık
metaHUN a web tool for Meta Analysis
SPSS’TE ÇAPRAZ TABLO Çapraz tablo temel olarak, iki kategorik değişken arasındaki ilişkiyi analiz etmek için kullanılır. Örneğin cinsiyet ve oy verilen.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 3-Normalizasyon
10. SINIF: 3. ÜNİTE: 3.2. Su Dalgası
İLETİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN YAKLAŞIMLAR
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
6.HAFTA: ARAŞTIRMALARDA ÖLÇME VE ÖLÇEKLERDE GÜVENİLİRLİK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dönem 2 Biyoistatistik Uygulama
ARAŞTIMALARDA YÖNTEM.
Öğretmenlik Meslek Etiği
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Sunum transkripti:

Bu bölümün sonunda aşağıdaki kavramları açıklamanız gerekmektedir : Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Bu bölümün sonunda aşağıdaki kavramları açıklamanız gerekmektedir : Forrest-plot – Orman diyagramı Funnel-plot – Huni diyagramı Birleştirilmiş ölçümler Çalışma heterojenitesi Yeterli kemik yüksekliği olmayan bir hastaya kısa implant yerleştirmeyi düşünmektesiniz. Geleneksel implantlara kıyasla, kısa implantların ağızda kalım süresinin ne kadar olduğunu merak ediyorsunuz. Literatür taraması yapıyorsunuz, bu konuda 1 sistematik derleme ve 1 meta-analiz buluyorsunuz. Ancak bu makalelerdeki grafikleri nasıl yorumlayacağınızdan ve sonuçların güvenilir olup olmadığından tam olarak emin değilsiniz.

Bu bölümün sonunda aşağıdaki bilgilere sahip olmalısınız : Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Bu bölümün sonunda aşağıdaki bilgilere sahip olmalısınız : Forrest-plot Funnel-plot Birleştirilmiş ölçümler Çalışma heterojenitesinin açıklanması Sistematik derleme medikal literatürün kapsamlı ve açık bir şekilde taranmasıdır. Meta-analiz sistematik derleme ile ortaya koyulan iki veya daha fazla çalışmanın sonucunu birleştirir ve ortak etkisini ortaya koyar. Meta-analiz bir sistematik derlemeye dayanır ama her sistemik derlemenin sonucuna göre bir meta-analiz yapılmaz. HOME

Neden bazı kareler diğerlerinden daha büyük? Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Forest plot veya orman diyagramı meta-analizin tahmini sonuçlarının grafik olarak gösterilmesidir. Sol taraftaki sütun çalışmaların isimlerini listeler. Sağ taraftaki sütun her çalışmanın etki gücünü (kareler), güven aralıklarını (horizontal çizgiler), birleştirilmiş ölçümler (karonun orta çizgisi) ve ilişkili güven aralıkları (karonun yan uçları) ve hiçbir etkisi olmayan kalın vertikal çizgiden oluşur. Aşağıdaki orman diyagramlarına bakarak şu soruları cevaplandırmaya çalışınız: Neden bazı kareler diğerlerinden daha büyük? Neden bazı horizontal çizgiler diğerlerinden daha uzun? Eğer bir horizontal çizgi hiç etkisi olmayan çizgi ile kesişirse bu n demektir?

Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Funnel plot-huni diyagramı yayın aşamasındaki taraf tutmanın grafik olarak kontrolüdür. Yayın aşamasında taraf tutma yoksa büyük ölçekli çalışmalar grafik içinde ortalamanın yakınında yer alır, küçük ölçekli çalışmalar ise her iki tarafa eşit olarak dağılarak huni veya çam ağacı şeklinde bir görüntü oluşturur. Görüntü bundan farklı ise, yayın aşamasında taraf tutma olduğunu gösterir. Aşağıdaki huni diyagramlarına bakınız. Hangisi yayın aşamasında taraf tutma olduğunu göstermektedir?

Relevant online resources: https://en.wikipedia.org/wiki/Meta-analysis Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Eğer meta-analiz sonuçları oldukça farklı olan çalışmaları birleştirirse, o zaman istatistiksel heterojenite oluşur. Heterojenite istatistiksel olarak homojenite testi ile veya I² testi ile değerlendirilebilir. Relevant online resources: https://en.wikipedia.org/wiki/Meta-analysis Publications: Bartolucci A. Describing and interpreting the metodological and statistical techniques in meta-analyses. Biochemia Medica 2009;19(2):127-36. http://dx.doi.org/10.11613/BM.2009.012 Lalkhen AG, McCluskey A. Statistics V: Introduction to clinical trials and systematic reviews. Continuing Education in Anaesthesia, Critical Care & Pain j Volume 8 Number 4 2008 http://ceaccp.oxfordjournals.org/content/8/4/143.full.pdf Systematic reviews and Meta analysis – definition, problems and statistical approaches. Türkçe kaynaklar Meta-analizi http://utf.dergisi.org/pdf/pdf_UTF_173.pdf http://www.drdenizdogan.com/2016/02/meta-analizlerin-degerlendirilmesi.html http://kanser.org/saglik/upload/5_TTOK/Simdi_Meta_Analiz_Zamani%23Hakan_Bozcuk.pdf http://www.klimik.org.tr/wp-content/uploads/2015/06/Derleme-Metaanaliz-De%C4%9Ferlendirme-Ahmet-DEM%C4%B0R.pdf