Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Güz Yarıyılı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Güz Yarıyılı"— Sunum transkripti:

1 Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı 2017-2018 Güz Yarıyılı
ECZ 909 Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Literatür Araştırması Yard. Doç. Dr. Özge İnal Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Güz Yarıyılı

2 Farmasötik Teknoloji lisansüstü programlarının amacı,
Doğal ve sentetik farmasötik maddelerden ilaç, kozmetik/kozmesötik, ilaç dışı ve diğer tıbbi ürünlerin üretimi, Bu üretimde kalite güvencesini temin eden her türlü aşama ve girdinin denetlenmesi ve sorunlarının giderilmesi, Üretilmiş olan ilaç şekillerinin biyofarmasötik/ farmakokinetik özelliklerinin araştırılması, Hedeflenebilen ve modifiye salım yapan ilaç sistemlerinin geliştirilmesi ve stabilitesi gibi konularda araştırma için gerekli bilgileri verir ve uzman bilim insanı yetiştirir.

3 Bu amaca yönelik olarak ders içi verilen ödevler, uygulama dersleri için ya da tez çalışmaları boyunca çeşitli arama motorları kullanılarak literatür taraması yapılması gerekmektedir. Google Scholar (Akademik), Science Direct, Springer link, Scopus, Taylor and Francis, Science Finder gibi arama motorları kullanılarak süreli yayın taranabilir. Süreli yayın adı biliniyor ise web sayfasından süreli yayının kendi arama motoru da tarama yapmak için kullanılabilir. Süreli yayın, patent, e-kitap, tez taranabilir. Tez taraması için Ulakbim/Tezler ve hangi süreli yayının çıktı olarak hangi kütüphanede bulunduğunun taranması amacıyla Ulakbim/Süreli yayınlar kullanılabilir.

4 Çalışma yapılacak etkin maddenin özellikleri
(miktar tayin yöntemi, çalışılan dozaj şekilleri, dozu, IR-DSC-SEM gibi analiz metotları gibi) Çalışılacak etkin madde hangi ilaç şekli içerisinde bulunacak ise bu ilaç şeklinin üretim yöntemi, kullanılan yardımcı maddeler, kalite kontrol testleri .. Çalışmalarda kullanılacak yardımcı maddelerin (örneğin polimerler) özellikleri vb teorik bilgiler hakkında literatür taraması yol göstericidir.

5 Science direct

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16


"Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Güz Yarıyılı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları