Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:"— Sunum transkripti:

1 Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi >>Literatürün taranması ve kanıtların belirlenmesi Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler: Klinik probleme yönelik soru oluşturabilmek Hasta senaryosuna uygun, PICO formatında arama yapılabilecek bir klinik soru oluşturmak Değişik tipteki klinik soruları cevaplandırmaya uygun çalışma tiplerini tanımlayabilmek 35 yaşında bir erkek hasta daha önce endodontik tedavi yapılmış olan dişinde ağrı şikayeti ile kliniğinize başvuruyor. Radyografta kök ucunda radyolusent bir lezyon saptıyorsunuz ve durum hakkında hastanızı bilgilendiriyorsunuz. Hastanız kök ucundaki enfeksiyonun neden oluştuğu (etiyolojiye yönelik soru), bu durumda yapılabilecek en etkin tedavi (tedaviye yönelik soru), periapikal patolojinin tespitinde radyografik muayenenin ne kadar güvenilir olduğu (tanıya yönelik soru) veya dişe herhangi bir tedavi uygulanmadığı takdirde neler olabileceği (prognoza yönelik soru) hakkında size sorular sorarak daha fazla bilgi almak istiyor.

2 Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi >>Literatürün taranması ve kanıtların belirlenmesi Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler: Klinik probleme yönelik soru oluşturabilmek Hasta senaryosuna uygun, PICO formatında arama yapılabilecek bir klinik soru oluşturmak Değişik tipteki klinik soruları cevaplandırmaya uygun çalışma tiplerini tanımlayabilmek Literatür taraması yaparak hastanızın durumu ve size yönelttiği soruların cevapları hakkında en iyi bilimsel kanıtlara ulaşmak için PICO formatında aranabilir bir soru oluşturmanız gereklidir. Soracağınız sorunun tipi (etiyoloji, tedavi, tanı veya prognoz) cevabı bulabileceğiniz uygun çalışma tasarımınını seçmenizi sağlayacaktır. Odaklanmış klinik soru oluşturmayı ve soru tipine uygun çalışma tasarımlarını öğrenmek için bir sonraki yansıda önerilen kaynakları okuyabilirsiniz…

3 Relevant online resources: Asking focused clinical questions.
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi >>Literatürün taranması ve kanıtların belirlenmesi Relevant online resources: Asking focused clinical questions. Formulation of answerable clinical questions and the use of the Cochrane Library. Types of clinical questions and corresponding study design. Publication: Harris C & Turner T. Evidence-Based Answers to Clinical Questions for Busy Clinicians. (2014) The Centre for Clinical Effectiveness, Monash Health, Melbourne, Australia. Türkçe kaynaklar: 1. Kanıta dayalı tıp. 2.


"Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları