TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAMA MOTORU PAZARLAMASI
Advertisements

Burkay Yapağcıoğlu.
İnoksan Seo Analizi ve Yapılandırması
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet Tarayıcı Programlar
İstanbul ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
Performans Odaklı Sponsor Reklam Kampanyaları Mart – Aralık 2013
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
İnternet Sitemizi Açarız! Çok Heyecanlıyız !. Fakat Ziyaretçi Gelmez..
Google Analytics Nedir?
Anketten Foruma, Forumdan Bloga Sosyal Dengeler. •Kod Trendleri •İnternet Trendleri •Medya Trendleri.
4/3/2017
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
 Önemli, yüksek kalitesi olan siteler, Google'ın her arama yapıldığında hatırladığı, daha yüksek PageRank'a (Sayfa Sıralaması) sahip olurlar. 
Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
Dijital Pazarlama Merve Öztürkcan.
Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
Arama Motoru Optimizasyonu SEO (Search Engine Optimization)
Çağlar AKGÖZ WEB SAYFALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.
Active Directory, Replikasyon Nasıl Çalışır örnekler, kısa özetler
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
O ğ uzhan Ş EREFL İŞ AN Veri Madenciliği Web Uygulamaları PageRank Algoritması.
1 DAHA ÖNCEDEN KAYDEDİLEN EĞİTİM BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ VE DÜZELTİLMESİ KAYITLI EĞİTİMLERİN GÜNCELLENMESİ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DERSİ Dilan BOZFIRAT
Web Ortamında Arama Yapmak R. Orçun MADRAN. Arama Motorları Arama Motorları, günümüzün popüler bilgiye erişim sistemlerinin başında yer almaktadır. Bir.
ARAMA MOTORLARI Öğreneceklerimiz 1-Arama motoru nedir?
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
1. 2 E-Ticaret Neden Ç evrecidir?  4 © Elif Dural Dünya iklim koşullarındaki değişiklik, kaynakların azalması ve canlı türlerinin yavaş yavaş yok olması,
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI
Ağ Teknolojileri Dr. Kemal BIÇAKCI. 2 Amaç Aşağıdaki soruları cevaplayabilir miyiz? Aşağıdaki soruları cevaplayabilir miyiz? –Günümüz İnternetinde gözlemlediğimiz.
SAYI DOĞRUSU İçinde Doğal Sayılar.
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
E-TİCARET NEDİR? E-TİCARET NEDİR? E-Ticaret internet ortamında insanların belirli sistemler üzerinde gerçek ve ya sanal ürünleri para karşılı ğ ında satın.
Arama Motoru Nedir?.
Ev adreslerimiz Adresler ne işe yarar?
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
Hazırlayan Ufuk Kemerci  2004 yılında ortaya atılmı ş bir kavramdır. Web sitelerinin yalıtılmı ş bilgi depoları ş eklinden çıkıp kullanıcılara.
Maliyet Hacim Kar Analizleri ve Başabaş Noktası
Mevlana Üniversitesi WEBOMETRICS Sunumu
Kesirlerde Karşılaştırma ve Sayı Doğrusunda Gösterme
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
BACKLINK NEDIR? NASıL BACKLINK ALıRıZ? ÜCRETLI BACKLINK FAYDA VE ZARARLARı.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Araş. Gör. Ahmet ARDAHANLI Kafkas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.
TUANA BİLİŞİM GURURLA SUNAR inceleyin ve Gominisite Yeni Nesil Web Sitesidir Gominisite ile web sitenizi kendiniz yönetebilir ve güncelleyebilirsiniz.
GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt.
Arama BBY256 Bilgi Mimarisi. Bulmak için Tasarım Farklı bilgi arama modelleri İnsanların bilgi arama davranışları Bu davranışların öğrenilmesi.
SEO Hizmeti. SEO Strateji Site İçi Optimizasyon Sitenin sayfaları ve içerikleri arama motorlarına göre optimize edilir. Araçları Hazırlama Sitenin SEO.
Teknolojinin BAD etkisi Nazan Özenç Uçak.  Tek bir alanda davranışların izlenmesi kolay  Bilgi kullanımı, içselleştirme, bilgi yönetiminin araştırılması.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Internet Üzerinden Araştırma Yöntemlerinin Etkin Kullanılması
Sitenizin trafiğini artırmanın püf noktaları
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Tabu Yasaklı Kelimeler
WEB 2.0 ARAÇLARI.
SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION).
GOOGLE TRENDS Fatih Akdaş 12-B ATL 51 Ders: Veri Tabanı.
İnternet Tarayıcı Programlar
GOOGLE ADWORDS BÜŞRA AKAR – CANSU GÜLTEN. GOOGLE ADWORDS REKLAM NEDİR? Reklam firmaların ya da bireylerin sattıkları, ürettikleri ya da tanıttıkları bir.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
WEB 2.0 Teknolojileri Sibel SOMYÜREK.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
1.6.Çoklu kıyaslama testleri
Sunum transkripti:

TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin 6. hafta

Trustrank Nedir ve Nasıl Çalışmaktadır? TrustRank, Stanford Üniversitesi ve Yahoo tarafından tanımlanan ve spama karşı mücadelede kullanılan bir link analiz tekniğidir. Spam olan web sayfalarının yarı otomatik bir şekilde belirlenmesidir.

Spam dediğimiz şey ise webmasterlar tarafından yapılıyor Spam dediğimiz şey ise webmasterlar tarafından yapılıyor. Bilindiği üzere çoğu webmaster bazı ticari nedenler ile arama motorlarında yüksek sıralarda sonuç çıkarabilmek için spam teknikleri uyguluyor. İşte bu nedenle de Trustrank denilen teknik ortaya çıktı.

Trustrank sayesinde editörler ile güvenilir siteler işaretlenir ve bu işaretlenen sitelerede kök site denir. Kök siteden yapılan çıkışlar ile diğer sitelere güvenilirlik puanı verilir. Örnek vermek gerekirse kök dizinden çıkışı olan birincil çıkışın puanı 100 iken, bu 100 puanlık siteden çıkış ise 90 puan değere eşittir.

Trustrank’In Puanlama TarzI 1- Trustrank’ta her zaman iyi siteler iyi sitelere link verirken, kötü sitelerde kötü sitelere link verir mantığı uygulanır. Bu mantık çok kötü olsada malesef uygulanmakta. 2- Web sitesinde ki yada sayfadaki linkler ona verilmekte olan linkler ile kesinlikle doğru orantılıdır. 3- Puanlama da ise en önemli olay link bir siteden çıkarken o sitenin almış olduğu puandan daha az bir puan ile kesinlikle çıkış yapar. Yani A sitesinin puanı 10 iken A’nın link vermiş olduğu B sitesinin Trustrank ise 9 puandır. Elbette bu B sitesinin link verdiği C sitesinin de puanı 8 olarak sürer ve gider.

GOOGLE DALGALANMASI  Dalgalanma; arama motorunda kararsız web sitelerinin sürekli sıralamada yer değiştirmesi anlamında kullanılmaktadır.Dalgalanmanın ne zaman, nasıl ve hangi siteleri etkileyeceğini kimse tahmin edemez. Google dalgalanmaları bazı anahtar kelimelerde aşırı yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak daha öncede belirttiğimiz gibi sizin web siteniz o anahtar kelimede sıralamada bulunuyorsa dalgalanmadan etkilenip etkilenmeyeceğini kimse tahmin edememektedir.

SEO’nuz ne kadar güçlü olursa olsun, web siteniz ne kadar kapsamlı olursa olsun, Domain süreniz ne kadar uzun olursa olsun dalgalanmadan etkilenmeyeceğinizin bir garantisi yoktur. Dalgalanma öncesi Web siteniz için hangi işlemleri yapıyorsanız o işlemlere devam edin. Sakın dalgalanma sonrası sıralamada bir düşüş yaşadım deyip SEO işlemlerinizi hızlandırmayınız. Bunu yaptığınız takdirde dalgalanma sonucu geçici sıra kaybınız kalıcı olabilir.

Google Penguen  Google sürekli olarak algoritmasını güncellemekte ve kullanıcılarına daha iyi, daha kaliteli, daha doğru arama sonuçları listelemeye çalışmaktadır.  Aslında adından da anlaşılacağı üzere, yüksek kalitede siteleri ödüllendirmek, arama sonuçlarında daha iyi yerlere getirebilmek, kullanıcılara daha iyi bir Google arama tecrübesi sunabilmek adına bu güncellemeyi yapıyor.

Google resmi açıklamasına göre bu güncelleme de sıralama kaybedecek özellikle iki tür webspam bulunuyor. Zaten belirgin olan “keyword stuffing” anahtar kelime doldurma ve çıkış linkleri yazı ile alakasız olan yazılar.

Bu Google penguen algoritma güncellemesinden (Penguin update) ne kadarlık bir arama hacmi etkilenecek? Panda güncellemesi olduğunda toplam arama hacminin %12’lik bir kısmı etkilenmişti. Penguen güncellemesi ile birlikte İngilizce aramalarda %3.1’lik bir değişim söz konusu. Bu güncelleme tüm dillerde aynı anda aktifleştirildi ve farklı dillerde farklı yüzdeler ile etkilenme gözlenecek. Bunun sebebi, çok fazla spam olan dillerde doğal olarak daha fazla etki göstermesi. Örneğin; Lehçe (Polonyaca) aramaların %5’lik bir kısmı etkilenecek.