Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnoksan Seo Analizi ve Yapılandırması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnoksan Seo Analizi ve Yapılandırması"— Sunum transkripti:

1 İnoksan Seo Analizi ve Yapılandırması
copyright © 2012

2 3. Web sayfası (CMS) için SEO Çalışması
1. SEO Nedir ? 1.1 Bir Benzetme ile SEO dünyası 2. Temel Seo Bilgileri 2.1 Domainin (Alan adının) önemi 2.2 Özgün İçerik 2.3 W3C Standartları 2.4 Url Yönlendirme 2.5 Back Link 2.6 Doorway Page (Köprü sayfalar) 3. Web sayfası (CMS) için SEO Çalışması 3.1 Title (Site Başlığı) 3.2 Site Etiketleri (Tags) 3.3 Meta Açıklama (Description) 3.4 Inoksan.com 4. Site Analizi Neden Seo (Seo’nun etkisi)

3 1. SEO Nedir. Search Engine Optimization teriminin kısaltmasıdır
1. SEO Nedir ? Search Engine Optimization teriminin kısaltmasıdır. Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Bir web sitesinin arama motorunda veya motorlarında ilgili anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkması için yapılan optimizasyon sürecidir. 1.1 Bir Benzetme ile SEO dünyası Arama motorumuz dünyanın açık ara 1 numarası olan Google bir dijital okyanus olsun. Uçsuz bucaksız bu okyanusta birbirleriyle yarışan yelkenli gemiler, web siteler olsun. Bir yelkenli geminin yelkeni o web sitesinin temel yapısıdır. Yelkene hızını verecek olan en temel şey yelkenidir. Bir web sitesinin temel yapısını o sitenin kod yapısı ve türü oluşturur. Örneğin bir HTML yelkenlisi bir FLASH yelkenlisinden kat kat daha hızlı gider. Çünkü teknik açıdan daha üstün bir yelkendir SEO yarışında.

4 2. Temel Seo Bilgileri Search Engine Optimization teriminin kısaltmasıdır. Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Bir web sitesinin arama motorunda veya motorlarında ilgili anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkması için yapılan optimizasyon sürecidir. 2.1 Domainin ( Alan adının ) önemi Açacağınız sitenin içeriğinin domain ismi ile alakalı olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin bir yemek sitesi açıcaksınız aramalarda daha iyi sonuçlar almak için site adınızın içerisinde yemek kelimesinde geçmelidir. Ayırca domain yaşı ne kadar uzun ise o kadar değer kazanır. 2.2 Özgün İçerik Kesinlikle kopya içerikten kaçınılmalıdır. Sitenizin hedef kitlesine göre daha uygun ( hedef kitlenin anlayabileceği) kelimeleri, cümleleri seçip orijinal bir içerikle kullanıcınıza sunmalısınız.Bu sitenizin indekslenmesinde önemli hız katacaktır.

5 2.3 W3C Standartları Web sayfanızın arama motorlarında ilk sayfalarda görüntülenmesi için etkili bir faktördür. Zira arama motorları Web Standartlarına Uygun Web Sitelerine daha çok önem verirler. Bununla birlikte farklı ortam ve tarayıcılarda Web Siteniz daima düzgün olarak görüntülenmektedirler. Bu nedenlerden dolayı Web Standartlarına Uygun olarak tasarlanmış ve kodlanmış bir web sitesi her zaman için diğer web sitelerinden daha avantajlı olmaktadır. 2.4 Url Yönlendirme Web sitenizin url uzantısını örneğin; gibi olursa arama motorlarında ön plana çıkması biraz daha zor olacaktır. Fakat uzantınız şeklinde olursa daha avantajlı ve üst sıralarda bulunma şansını daha yüksek olacaktır.

6 2.6 Doorway Page (Köprü sayfalar)
2.5 Back Link Faliyette olan bir websitesinden,başka bir websitesine doğru verilmiş olan bağlantıdır. Arama motorlarının mantığı şudur: Referans sistemi şeklinde düşünebilirsiniz.Normal hayatta sık sık duyduğumuz kefil gibi birşey de diyebiliriz.Yani; bir websitesinin, başka bir websitesine vermiş olduğu referans bağlantı şeklinde tanımlayabiliriz. Referans gelen yerin kalitesi sizin kalitenizide ortaya koyar.Bunu da şöyle düşünün, kefilin büyüklüğü ile güvenin artması şeklinde. 2.6 Doorway Page (Köprü sayfalar) Türkçesi Köprü Sayfalar. Bir sayfanın, belirli Anahtar Kelimeler (Keywords) ve Anahtar Kelime Kalıpları için Arama Motorlarında iyi bir Sıralama alması amacıyla oluşturulmasıdır. Buraya kadar verilen bilgiler web siteniz için yapılacak genel çalışmalardı. Sonraki bölümde her sayfa için yapılması gereken çalışmaları göreceksiniz.

7 3. Web sayfası (CMS) için SEO Çalışması 3.1 Title (Site Başlığı)
SEO uygulanacak sitenizin ilk önce başlıklarını düzeltmek ile başlayabiliriz. Arama motoru sıralamalarında yükselmek için çok büyük etkiye sahip olan başlık ( bundan sonra "title" olarak göreceksiniz ), sitenizin kısa bir özeti gibidir. Yani sitenizde neler yaptığınız, neler yapacağınızı kısaca bildiren bir yazı diyebiliriz. Hal böyle olunca önemi de bir o kadar da artıyor. Title belirlerken, bir takım kıstaslarda dikkat etmek gerekiyor. Fazla spam kelimeler ( sürekli tekrarlanan kelimeler: örneğin; mutak, sağlam mutfak, iyi mutfak, tezgah, tezgahlar, tezgahda kalite ) yazmayın.Seçtiğiniz kelime title 'ın baş kelimesi olabilir. Yine title uzunluğu oldukça önemlidir. Önerilen title karakter uzunluğu 70'dir. Her sayfanın kendine özel title' ı olmalı. Bu sebeple , içerik yönetim sistemi ( cms ) için yapılacak panelde , her içerik için title alanı olmalıdır.

8 Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi, sayfaya ilişkili başlıklar verilmeli.

9 3.2 Site Etiketleri (Tags)
Yazılan dokümanın birden fazla başlığı veya ortak başlıklar olabilir. Bu durumda sayfa başlığı dışında dokümanı ( yazı , video ,sayfa vb. ) farklı başlıklarla etiketleyebilirsiniz.Bu etiketleri belirtirken , yazılan dokümanı insanlar hangi kelimeler ile arar , sizin dokümanınıza ulaşmak için hangi kelimelerle arattırma yaparlar ? Bunları düşünerek, doğru kelimeler ile yazınızı etiketlemelisiniz.

10 3.3 Meta Açıklama (Description)
Description (açıklama) tag ‘ ı arama sonuçlarında site açıklaması olarak görünür. Bu nedenle google ve ziyaretçiler için bu açıklama yüksek derecede önem taşır.

11 3.4 Inoksan.com Google Aramalarında “Endüstriyel Mutfak ” yada herhangi bir başka kelime ile arama yapıldığında inoksan.com a ait herhangi bir açıklama metni çıkmıyor. Çünkü sitenizde meta açıklamaları mevcut değil. Diğer firmalarda bu durum tam tersi.

12 4. Site Analizi Domain Bitiş Tarihi KONU İNOKSAN.COM OLMASI GEREKEN
AÇIKLAMA DIŞ SEO Google Pagerank 4 / 10 8 / 10 Sitenizin google gözündeki değeri Google Trustrank 4 / 10 Google’nin site içerik puanlaması Sayfa Yükleme Süresi 92 / 100 90 / 100 Google İndexli Sayfa 1.260 5.000 ve üzeri Google’ a kayıtlı sayfalar Alexa Rank Sitenizin alexa üzerindeki dünya sıralama değeri Alexa Ülke Sıralaması 92.049 1.000 Sitenizin alexa Türkiye sıralaması DMOZ Dizini Evet Tüm arama motorlarının kabul ettiği web dizinidir Domain Yaşı 15 yıl - Arama motoları için oldukça ideal bir yaş Domain Bitiş Tarihi Min. 3 yıl W3C Validator 16 hata 1 uyarı 0 hata 0 uyarı Dünya web standartlarını belirleyen kuruluştur

13 4. Site Analizi Başlık Uzunluğu Açıklama Metni Uzunluğu
KONU İNOKSAN.COM OLMASI GEREKEN AÇIKLAMA SİTE İÇİ SEO Başlık Uzunluğu 7 karakter 70 karakter Sayfa başlığı Açıklama Metni Uzunluğu 0 karakter 160 karakter Sayfa açıklaması Heading Etiketleri 1 tane h1 etiketi, max. 4 adet h2 ve max . 4 adet h3 etiketi Dahili Link Sayısı 100 NoFollow Link Sayısı 10-80 "ALT" Etiketi Olmayan Resimler Tüm resimlerin olması gerekli Style Dosyası Sayısı Kullanılmamış. Yeni nesil web sitelerinde olması gerekli. HTML Boyutu 4.73 KB 100 – 800 kb Gzip Kullanımı Yok Evet Sıkışıtırılmış site. Robots.txt Mevcut Mu Bulunmuyor. Kesinlikle bulunması gerekli Sitemap.xml Mevcut Mu Web sitenizdeki tüm linklerin adresi

14 Neden Seo (Seo’nun etkisi)
“ Bir web sitesinin ziyaretçileri %98 oranında arama motorlarından gelir. ” “ Bir internet kullanıcısı arama yaptığında genellikle ilk sıralarda çıkan siteye tıklar. ” Doğal Arama Sonuçlarında Seo: Arama motorlarında arama yapıldığında ücretsiz yayınlanan arama sonuçlarıdır. Yukarıdaki seo çalışmaları uygulandığında; - Rakipleriniz arasında siteniz arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alır - Arama motorlarında daha fazla isminiz geçer - İlişkili kelimelerde müşterileriniz size daha kolay ve hızlı ulaşır. Çalışmaların sonucunda ; daha az maliyet, daha fazla satış ve daha fazla marka bilinirliliği katlanarak artacaktır. Google Adwords ( google reklamları ) Etkisi : Yapılan seo çalışmaları ile sitenizin, google adwords tarafından belirlenen kalite puanları artarak daha az maliyetlerle reklam verebilirsiniz. Google Adwords’un reklam maliyetlerinizi azaltması sonucunda , minimum maliyet ile maksimum kazanç sağlayabilirsiniz.

15 Altınşehir Mah. 241. Sk. Burcu İş Merkezi No:16 Kat:3 Daire:12 Nilüfer/BURSA
Tel.: 0 (224) (Pbx) Fax: 0 (224)


"İnoksan Seo Analizi ve Yapılandırması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları