T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ "İNGİLİZ DİLİ ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ ÇALIŞTAYI" 1-6 Ekİm 2017 Yenilenen Öğretim Programları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
Öğretmen Yetkinlikleri
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Ders Kitapları Hazırlayan: Yrd. Doç Dr. Mustafa Akdağ Ders Kitapları.
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
EGİtİm FAKÜLTESİ Sakarya Üniversitesi
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
Eğitimde FATİH Projesi,
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
EBAv2.
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Öğr.Gör.Abdullah ALTUNSARAY
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
Practice your writing skills
YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Programın Karşılaştırılması Sunusu
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
Yenilikçi İngilizce Öğretim İlke ve Yöntemleri ile Uyumlu Eğitim Teknolojisinin Etkin Kullanımı Doç. Dr. Perihan Savaş.
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
GÖREV TEMELLİ ÖĞRENİM METODU OKTAY TUGAY ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ADANA İL MÜDÜRLÜĞÜ
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ADANA İL MÜDÜRLÜĞÜ
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Yabancı Dil I Dersi.
Sunum transkripti:

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ "İNGİLİZ DİLİ ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ ÇALIŞTAYI" 1-6 Ekİm 2017 Yenilenen Öğretim Programları Çerçevesinde "İngilizce Ders Programları" This template can be used as a starter file for presenting training materials in a group setting. Sections Right-click on a slide to add sections. Sections can help to organize your slides or facilitate collaboration between multiple authors. Notes Use the Notes section for delivery notes or to provide additional details for the audience. View these notes in Presentation View during your presentation. Keep in mind the font size (important for accessibility, visibility, videotaping, and online production) Coordinated colors Pay particular attention to the graphs, charts, and text boxes. Consider that attendees will print in black and white or grayscale. Run a test print to make sure your colors work when printed in pure black and white and grayscale. Graphics, tables, and graphs Keep it simple: If possible, use consistent, non-distracting styles and colors. Label all graphs and tables. Doç. Dr. Perihan Savaş perihans@metu.edu.tr Orta Doğu Teknik Üniversitesi

1 2 3 İngilizce Öğretim Programlarına Genel Bakış Yenilen Programların Oluşturulma Süreci 2 Yenilenen Programların Felsefesi ve Uygulanması 3 This is another option for an Overview slide.

Öğretim Programı Öğretim Programı: Bir dersin seçilen hedefler doğrultusunda belirlenen içeriğinin hangi öğretim ve öğrenme yaşantılarıyla öğrencilere kazandırılacağını düzenler. Hangi amaçlara, kazanımlara yönelik? Ne tip bilgi, tutum, davranış, beceri? Hangi öğretim/öğrenim yöntem ve teknikleri? Ne tip materyaller? Nasıl bir değerlendirme?

Programın Temel Öğeleri Hedef İçerik Değerlendirme Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Öğretim programı ne değildir?

İngilizce Dersi Program Çeşitleri Structural Functional Notional Situational Topic-based Skills-based Lexical Task-based Process Multi-syllabus

Yenilenen İngilizce Dersi Öğretim Programları Geliştirme Süreci This is another option for an Overview slides using transitions.

İngilizce Dersi Programları ve Çerçeveler MEB Yönergeleri, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (CEFR, 2011) Seviyeleri 2-8. Sınıflar Ingiliz Dersi Öğretim Programı 9-12. Sınıflar İngilizce Dersi Öğretim Programı Hazırlık 9-12. Sınıflar İngilizce Dersi Programı

Yenilenen İngilizce Dersi Programlarının Geliştirilme Süreci İhtiyaç Analizi (Okullar, öğretmenler, zümreler (30 il-40’ar sayfalık geribildirim) öğrenciler (300 Kişilik odak grubu), kaynaklar, CEFR) II Program grubu çalışmaları (9-12: Beş öğretim üyesi, altı MEB öğretmeni. Hazırlık 9-12: Öğretim üyesi koordinator ve 5 MEB Öğretmeni) Programın ilk taslağının teslimi III Paydaşlardan öneriler ve geribildirimler doğrultusunda düzenlemeler (Paneller, TTK Başkanlığı ile toplantılar, TTK websitesi yayını) Give a brief overview of the presentation. Describe the major focus of the presentation and why it is important. Introduce each of the major topics. To provide a road map for the audience, you can repeat this Overview slide throughout the presentation, highlighting the particular topic you will discuss next.

Yenilenen İngilizce Dersi Öğretim Programlarının Genel Felsefesi ve Uygulanması This is another option for an Overview slides using transitions.

İngilizce Dersi Programlarının Felsefesine Genel Bakış İletilişime Dayalı İçerik Özgün Aktivite ve Materyaller Uygulamaya yönelik Ölçme Teknoloji ile bütünleşik

Programların Genel Amaçları 1 İngilizceyi ulusal ve uluslararası ortamlarda etkili, akıcı, ve doğru bir şekilde kullanabilen bireyler yetiştirmek. İngilizceyi öğrenme ve öğretme ortamlarının dilin gerçek hayatta kullanımını yansıtmasını sağlamak. Öğretmenler ve materyal geliştiricileri için hem yeterli yönlendirme hem de yeterli esneklik sağlamak.

Programların Genel Amaçları 2 Öğrencilerin İngilizceyi: Etkileşimli Eğlenceli Tüm duyuları ile İstekli öğrenmelerini sağlamak.

Programların Genel Amaçları 3 Öğrencilerimizin İngilizce konusunda ihtiyaç duydukları alanlara daha fazla yer ve önem verme: Konuşma Becerisini Geliştirme Geleneksel Ölçme ve Değerlendirme yöntemlerine ek olarak dilin kullanımını ölçmeye yönelik performansa dayalı değerlendirme Öğrencilerimizin bağımsız öğrenci olma becerilerini geliştirme Öğrencilerimizin yaşantıları ve ihtiyaçları doğrultusunda öğrenme aktivite ve eğitim teknolojisinin kullanımı (Seminer ana konularımız)

İletişim Yetisi-Communicative Competence Grammatical Competence Discourse Competence Sociolinguistic Competence Strategic Competence (Canale and Swan, 1980)

Yeni İngilizce Dersi Programlarının Getirdikleri 1 Gramer çalışmalarına ağırlık vermek yerine dört dil becerisine (konuşma, dinleme, okuma, yazma)* yönelik öğrenme. Uzun metinler yerine daha fazla çeşitli paragraflar ile okuma ve yazma. Gerçekçi sayıda kelime öğrenimi. Günlük konuşma diline yer verilmesi ve pratiğe yönelik aktivite/materyal önerileri. İngilizcenin dil işlevleri ve örnek dil kullanımları.

Yeni İngilizce Dersi Programlarının Getirdikleri 2 İngilizce öğrenme ve öğretme materyallerinin/aktivitelerinin FATİH projesi kapsamında yer alan akıllı tahta ve Tabletler ile uyumunun sağlanması. (Videolar, bloglar, teknoloji paketleri, e-portfolyo, mültimedya) Öğretmenler ve materyal geliştiricileri için kolay anlaşılır ve takip edilebilir özlükte bir içerik sunmak.

Program İçerik Düzeni

Sınıflara Göre Öğrencilerin İngilizce Dil Yeterlilik Süreçleri s A1/B1 Hazırlık Sınıfı B1/B1+ 9. Sınıf B1+/B2 10. Sınıf B2/B2+ 11. Sınıf B2+/C1 12. Sınıf

Genel Beceri/Dilbilgisi/Kelime Bilgisi/Telaffuz Hedefleri s. 14, 15 Ağırlıklı dört temel beceri birbiri ile bütünleşik olarak, dinleme ve konuşma, Tümevarımsal dilbilgisi öğretimi ve sınırlı seviyede dilbilgisi yapısı ve, Ders başına en fazla yedi yeni sözcük bilgisi. Sınırlı seviyede telaffuz pratiği.

Temel Aktiviteler s. 14, 15 Rol-yapma/Canlandırma Grafikler/Tablolar Paragraf Okuma ve Yazma Bilgi Tamamlama Aktiviteleri Anketler/Kısa ve Sözlü Sunumlar Drama/Karşılıklı Konuşmalar/Sözlü Sunumlar Projeler Görev-bazlı Aktiviteler Tartışmacı/Betimleyici Metin Yazma Çevrimiçi araştırmaya dayalı aktiviteler

Önerilen Ortak Aktiviteler s. 23, 24 Haftalık Deyimler ve Atasözleri Konuşma Zamanı Okuma Zamanı EBA Teknoloji Paketi Projeleri* Elektronik Portfolyo Girişleri Video Blog Girişi*

Programda Kullanılan Dilin İşlevleri ve Örnek Kullanımların Listesi s

Ünite ve Tema Bazında Önerilen Kültürel Farkındalık Konularının Listesi s. 20, 21

Önerilen çevrimiçi ve basılı materyaller s. 22

İngilizce Dersi Programlarının Başarısı için En Önemli Koşullar s İngilizcenin sınıfta öğretmenler ve öğrenciler tarafından sürekli kullanımı Öğrencilerin gerçek yaşamda kullanabileceği türden özgün içerik ve aktivitelerin öğrenme ve öğretmede bütünleşik olarak verilmesi Konuşma ve dinleme becerilerinin bütünleşik olarak uygulamalı bir şekilde mutlaka ölçülüp değerlendirilmesi Çeşitlilik (öğrenim aktivitelerinde, etkileşimde, öğretme tekniklerinde) Öğrencileri öğrenme sürecine katma Kurum, sınıf ve öğrenci profili

İhtiyaç Analizi 1 Öğrecilerin: Seviyeleri (Girdiler) Yaşları Kültürel özelikleri Sosyo-kültürel özellikleri İlgi alanları İhtiyaçları Kişilikleri Motivasyonları Farklı öğrenme stilleri Dil öğrenme amaçları Give a brief overview of the presentation. Describe the major focus of the presentation and why it is important. Introduce each of the major topics. To provide a road map for the audience, you can repeat this Overview slide throughout the presentation, highlighting the particular topic you will discuss next.

İhtiyaç Analizi 2 Öğretmenlerin Kurumdaki Eğitim durumu ve yeterlilikleri İhtiyaçları İstekleri Kurumdaki Genel prosedürler (sınav, sınıf mevcutları)*! Hali hazırda bulunan destek, teknolojik araç ve gereçler

Pilot Çalışmalar Değerlendirme (Olumlu ve/veya İyileştirilmesi Gereken Yönler) Kitaplar Sınıf içi araştırmalar (Öğretmen, öğrenci araştırmaları) Üniversite-okul işbirlikleri

Teşekkür Ederim. Use a section header for each of the topics, so there is a clear transition to the audience.