Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Eğitim Genel Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI GÜNCELLEMELERİN YAPISI (2-8. Sınıflar)

2 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ÖZÜ İngilizce öğretim programlarının tüm seviyelerinde genel bir sadeleştirmeye gidilmiştir. Bu sadeleşme teknik anlamda üç farklı boyutta gerçekleştirilmiştir. Birinci boyut, İngiliz dili içeriği olarak tanımlanabilecek; kelime çeşitliği ve derinliği, hedef dil becerilerinde önceki programda belirlenmiş olan bilişsel ve dilsel yük ve işlev çeşitliliği ile bu işlevlerin yapısal karşılığı olan söz-dizim unsurlarında, yine Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’nın ilgili yeterlik seviyelerine uyumlu olarak, bir sadeleşme gerçekleştirilmiştir. İkinci sadeleştirme boyutunda; bu dil becerisi ve unsurlarının temrini için önceki programda önerilen pratik, etkinlik, görev ve projelerin öncelikle her sınıf seviyesindeki iç uyumluluğuna bakıldı. Ayrıca ilgili yaş grubunun psikososyal ve bilişsel özelliklerini dikkate alarak, özellikle bu sınıf içi/dışı ödevlerin tamamlanmasında gerekli olacak öğrenme stratejileri çeşitliliği de gözetilerek bir sadeleştirme sağlanmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

3 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ÖZÜ Üçüncü boyutta ise, önceki programın müfredat bağlamında sunduğu kültürlerarası iletişimsel yeterliklerin geliştirilmesi için önerilen bazı iletişimsel stratejiler ve bunların uzantısı olan çeşitli dil unsurlarının çıkarılması bulunmaktadır. Bu dil unsurları, farklı dillerde selamlaşma veya benzeri temel iletişimsel yapılar olarak görünmektedir. Programın müfredat düzleminde, yine kültürlerarası iletişimsel yeterlikler hedeflenmiş olsa da, bunun İngilizce programı içinde farklı dillere dair yapıların öğretilmesiyle olamayacağı tespit edilmiş ve kültürlerarası iletişim becerileri, farklı kültürlere dair bağlam ve temalarla çalışmasıyla sağlanmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

4 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
GÜNCELLENEN PROGRAMIN FELSEFESİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER İngilizce programının genel felsefesinde büyük bir sorun göze çarpmamıştı: 2005 yılından beri MEB tarafından benimsenen ve uygulanan Avrupa Ortak Dil Çerçevesi programda zaten bulunmaktaydı. Fakat alan uzmanlarından gelen bazı noktalar yeni programa eklenmiştir; bu temelde öğrenme stratejilerinin programa eklenmesi ve kitap yazarları ile öğretmenlere çeşitli öneriler sunulmasıyla sağlanmıştır. Ayrıca İngilizce komisyonu olarak, programın ölçme ve değerlendirme boyutunu müfredatın temel bileşenleri olan, dil, öğrenme, öğretme, öğrenci ve öğretmen boyutlarının operasyonel tanımlarıyla paralel olabilmesi için ayrıntılı ve örnekli bir biçimde yeniden yazılması uygun görülmüştür. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

5 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Ana Yeterlilikler Bölümü Eklenmiştir. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

6 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Değerler Eğitimi Bölümü Eklenmiştir. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

7 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Kuramsal Bölümde Ölçme Süreçleri Detaylandırılmıştır İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

8 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Kuramsal Bölüme Programın Yapısına Dair Açıklamalar Eklenmiştir. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

9 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Bağlam ve Etkinlik/Görev Örnekleri Sunulmuştur. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

10 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Kuramsal Bölüme İşlev Önerileri İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

11 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
ÜNİTELERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1. Programda yapılan en köklü değişim, dil yapılarının iletişim işlevleri altında kategorize edilmesidir. 2. Ayrıca, İşlev & Örnek Dil Unsurları sütunu ile Dil Becerileri ve Öğrenme Çıktıları sütunu, İngilizce Öğretim Programının diğer programlarla uyumlu görünmesi adına yer değiştirmiş, dil becerilerine ayrıca kazanım kodları atanmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

12 İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)
PROGRAMDA YAPILAN DİL DEĞİŞİKLİKLERİNİN TÜRLERİ Gerek son yıllarda sahadan gelen dönütler gerekse Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün topladığı veriler ışığında, kelime, dilbilgisi, etkinlik ve beceri/kazanım alanlarında yapılan temel değişikliklerin özelliği sadeleşme yapmaktır. Bu sadeleşme ile kelime yükü azaltılmış ve bazı dil unsurları hafifletilmiştir. Ayrıca iletişim stratejileri olarak verilen bazı ifadeler çıkarılmıştır. Program geneline çeşitli etkinlikler, görevler eklenerek öğretmen ve kitap yazarlarına göndermeler yapılmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

13 Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
ANKARA 2017


"Temel Eğitim Genel Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları