Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi"— Sunum transkripti:

1 Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
DynEd Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi

2 DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ
AMAÇ ilkögretim okullarının 4 – 8. sınıflarında çoklu ortamda etkilesimli İngilizce dil Egitiminin gerçeklestirilmesi için DynEd İngilizce Dil Egitim Sistemi’nin uygulanması.

3 DynED Nedir? DynEd, dil eğitimcileri, bilgisayar programcıları, nörologlar ve sanatçılardan oluşan bir ekip tarafından tasarlanan dünyadaki ilk ve en etkin çoklu ortam dil eğitimi programıdır. İngilizce dilinin kalıcı hafızaya yerleşmesini hedefler. DynEd, dil eğitimini, bilgisayarlar üzerine taşıyan ve bireylerin kendi kendilerine İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim sistemidir.

4 Bilgisayarları başında çalışan kullanıcılar DynEd yazılımları ve eğitmenleri tarafından izlenerek yönlendirilmekte ve geleneksel sınıf içi eğitim sisteminden misli daha verimli bir eğitim yapılabilmektedir.

5 DynED; dünyanın en gelişmiş dil eğitim sistemidir
DynED; dünyanın en gelişmiş dil eğitim sistemidir. Öğretmen desteği ile verilir.(Kontrol ve Rehberlik) Merkezi Amerika California’dır

6 Farklı bir sistem Klasik sınıf eğitimi ile İngilizce konuşmak için ; saat veya daha fazlası gerekmekte. Şimdi farklı bir sistem var . İngilizceyi 1000 saat yerine 360 saatte öğreten bir sistem: DynED

7 DynED Neden Başarılıdır?
Çünkü; insan beyninin dil öğrenme biçimine uygun hazırlanmıştır. Program Dil eğitiminde önem taşıyan dört beceriyi geliştirmeye dönüktür. Dinleme ,Okuma ,Yazma ,Konuşma Bu otomatiklik yeteneğini kazanabilmek için yeterince tekrar ve alıştırma .

8 Doğru çalışma yöntemleri kullanılmalı
Verimli Öğrenme Doğru çalışma yöntemleri kullanılmalı Haftada en az 6 saat = Yılda 300 saat ! Sık aralıklarla çalışmak lazım. Eğitimciler tarafından takip edilmesi ve yönlendirilmesi lazım. Doğru yöntemlerle kendi kendine çalışma İnsan beyninin öğrenme biçimine uygun Bilgisayar ile takip ve yönlendirme olanağı İstenilen zamanda çalışabilme olanağı 2 3

9 TOEFL 500 Düzeyine Ulaşma Süresi

10 Dil öğrenmek bir Beceridir…
…kusursuzluğa sadece çalışarak ulaşılabilir.

11 Dil Öğrenmek Bir Beceridir...
Dil öğrenmek, tıpkı müzik enstrümanı çalmak gibi bir beceridir. Sık ve etkin alıştırma yapmak bütün diğer becerilerde olduğu gibi dil öğrenimi için de gereklidir. Özellikle dinleme ve konuşma becerilerinin gelişmesi için bu konularda hız kazanmak da gerekir

12 Kusursuzluğa çalışarak ulaşılabilir, ancak;
Öğrencilerin yeterince tekrar etmesi Öğrencilerin nasıl tekrar ettikleri Öğrencilerin neyi tekrar ettikleri …çok önemlidir.

13 Çoklu Ortamda Etkileşimli Eğitim
İnsan beyninin öğrenme biçimine uygun Gerçek hayat benzeri çok yönlü bilgilendirme Dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin dengeli kullanımı Etkileşimli sunum ve alıştırma konumları Düşük maliyetli günlük tekrar olanağı İstendiği zaman çalışabilme olanağı Many different modes: Intensive – non-intensive programs Computer in class w/teacher Computer in lab Etc… 14 12

14 Karma Eğitim Çoklu Ortam Eğitimi Sınıf Eğitimi
+ Kişisel hız / zamanlama olanağı + Kişiye uygun eğitim ve değerlendirme olanağı + Yoğun alıştırma ve bireye uygun düzeyde tekrar olanağı + Sabırlı ve destekleyici + Düşük Maliyetli + İstenilen yerde çalışma olanağı + Öğretim ve detaylı açıklamalar yapılır + Öğretmen geribildirim yönlendirme ve ödev verir + Sosyal iletişim sağlanır + İçerik geliştirilir, aktarılır ve kişiselleştirilir + Hakiki kişisel iletişim olanağı sağlar Yüksek disiplin ve motivasyon gerektirir Sosyal iletişim sağlamaz Konular genel olup, kişiselleştirme yoktur. İyi bir öğretmen gereklidir Öğrencilerin yeteri kadar tekrar olanağı yoktur Maliyeti yüksektir Stres yaratabilir Belirli saat ve zamanda belirli yer

15 Beceri Kazanma Süreci İnceleme Anlama Hedefe Yönelik Tekrar Yeniden
Yerleştirici Tekrar This path is used in every lesson – both in the classroom presentation mode and when students are studying on their own. Most students think they are done when they comprehend the material. However, in a skill-based subject, like English, comprehension is really the first step. Practice and review AFTER comprehension leads to mastery and acquisition.

16 DynEd Okul Programları

17 GÖREV DAĞILIMI

18 DynEd İngilizce Bölge Temsilcileri:
Millî Egitim Bakanlıgı tarafından kapsamı tanımlanan egitim bölgelerindeki ilköğretim okullarında DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin verimli kullanılması için gerekli eğitim desteğini veren kişilerdir.

19 DynEd Bilgisayar İl Koordinatörü
Sistemi’nin, ilkögretim okullarının bilgisayar sistemlerine kurulması ve aksaksız kullanılması için gerekli teknik destegi veren kisidir.

20 DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri:
Resmî ilköğretim okullarında görevli 4. ve 5. sınıf öğretmenleri ve/veya ingilizce branş öğretmenleridir.

21 DynEd İngilizce Okul Sorumluları:
DynEd İngilizce Dil Egitimi Sistemi’nin ilköğretim okullarında verimli kullanılması için gerekli tüm is ve işlemleri yapmaktan sorumlulardır.

22 Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş.
DynEd Teşekkür Ederiz ! FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. 22 24


"Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları