COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
ULUSLARARASI STANDARD İ ZASYON ÇALIŞMALARI. Standardizasyon.
1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Coğrafi işaretler Dr. Rana DEMİRER YÜciTA Yürütme Kurulu Üyesi Antalya Ticaret Borsası Cİ danışmanı.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
NOT VERME VE MEZUNİYET.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
İlk hastanesi 1991 yılında kurulan Acıbadem Sağlık Grubu, bünyesinde bulunan 21 hastane ve 16 tıp merkezinde doktor, hemşire olmak üzere.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
COĞRAFİ İŞARETLERDE AFYONKARAHİSAR BULUŞMASI 4-5 EKİM 2018
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
GIDA SEKTÖR MÜDÜRÜ HACER NİHAL SAYAR
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Avukat Barkın Gültekin
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Sunum transkripti:

COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ HACER NİHAL SAYAR GIDA SEKTÖRÜ MÜDÜRÜ 06 /01/2017 ANKARA

Türkiye farklı mikroklimalardan kaynaklanan zengin biyolojik çeşitliliği, verimli tarımsal toprakları sayesinde, çok sayıda tarımsal ürün çeşitliliğine, farklı  medeniyetlerden gelen mutfak kültürü ve otantik üretim biçimleri ile de zengin bir üretim becerisine sahiptir. Topraklarımız üzerinde yaşayan çeşitli uygarlıkların bizlere bıraktığı miras  ülkemize olağanüstü kalitede ve çok sayıda yöresel ürün kazandırmıştır.

Yöresel ürünler taklitlerine karşı korunabilmek ve haksız rekabete maruz kalmamak için ulusal ve uluslar arası düzeyde coğrafi işaretler ile korunma altına alınmışlardır.

Coğrafi işaret; Belirgin bir niteliği, ünü diğer özellikleri itibariyle kökeninin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işarettir.

Coğrafi işaretler Ürünün kalitesini garanti etmesi, Ürünün tanınmışlığını ve katma değerini arttırması Yöreye ekonomik katkı sağlamaları açısından oldukça önemlidir.

Bu nedenle; tescil edilmiş Coğrafi İşaretlerin sürdürülebilir kalitesinin sağlanması, tarafsız bir şekilde korunması ve denetiminin sağlanması gerekmektedir. Buda tescil sahibine önemli bir görev yüklemektedir.

Sınai Mülkiyet Kanununda (No. 6769) belirtildiği üzere Coğrafi işaretlerin ve geleneksel ürün adlarının kullanımının denetimi; Tescilli coğrafi işaretleri ve geleneksel ürün adlarını taşıyan ürünlerin üretimini, Ürünlerin piyasaya arzı veya dağıtımını Ürün piyasada iken tescilde belirtilen özelliklere uygunluğunu kapsar.

Sınai Mülkiyet Kanunu(Kanun No Sınai Mülkiyet Kanunu(Kanun No. 6769) na göre Denetim raporları, tescilin yayımlandığı tarihten itibaren yılda bir TPA’ya sunulmalıdır. Ancak şikâyet olması hâlinde, Kurum denetim raporlarının süresinden önce sunulmasını talep edebilir.

TOBB ile TSE arasında Coğrafi İşaretli ürünler alanında imzalanan işbirliği protokolüne göre TSE; Ticaret Oda/Borsa’larının denetim faaliyetlerini yürütmesine teknik destek verecektir. TSE Ürün Belgelendirme faaliyetleri; uluslararası kuruluş olmanın ve rekabet edebilmenin gereği olarak Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17065 (Uygunluk değerlendirmesi - Ürün, proses ve hizmet belgelendirmesi yapan kuruluşlar için şartlar) standardı çerçevesinde akredite edilmiştir.

TSE’nin Uygunluk değerlendirme faaliyetlerini yürütmek üzere  Ankara ve İstanbul başta olmak üzere toplam 19 ilde  Belgelendirme Müdürlükleri mevcuttur. Ticeret Oda ve borsalarımızın denetim faaliyetlerini mevcut tecrübemiz, yetkin personelimiz ile birlikte gerçekleştirmek için  TSE olarak işbirliğine hazırız.      

TSE ile birlikte çalışmanız halinde; Etkin ve tescil şartlarına uygun denetim dokümantasyonunun hazırlanması Denetimlerin TSE güvencesi ile gerçekleştirilmesi   yanınızda olacağız.

TEŞEKKÜRLER

Ayvalık Ticaret Odasında yapılan denetimde kullanılan soru listesi linkte sunulmuştur.     Ayvalık T.O. Soru Listesi.docx