Ünite 4 Çim Ekimi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

Gezegenimiz Dünya. DÜNYAMIZIN YAPISINI İNCELEYELİM A.Dünyamızın şekli neye benzer? Çevremize baktığımızda görebildiğimiz her yer geniş düzlüklerden,dağlardan.
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Mayoz Bölünme.
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
Kenevir Yağı İçeren SPAKARE. Kenevir, benzersiz, olağanüstü bir bitkidir. Geleneksel olarak kenevir, yelkenli gemi halatlarının imalatında kullanılır.
Konu: 12 Çiftçiyi Topraklandırma Yasası. İÇİNDEKİLER Yasanın Amacı Kamulaştırma Kamulaştırma Bedeli Toprak Dağıtımı Çiftçiyi Topraklandırma Yasasının.
CANLILAR ALEMİ VE ÖZELLİKLERİ
Doğadaki canlı varlık yaşam sürecini tamamladıktan sonra kompostlanarak tekrar yaşama katabilir.Şehirlerde evlerde uygulanacak bu sistem sayesinde şehir.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Altı Uygulama Ayakkabısı
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
ÜNİTE 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM MİTOZ BÖLÜNME.
YANMA (hem kirlilik kaynağı, hem kirlilik kontrol tekniği)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
BİTKİLER ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 5-B SINIFI HAZIRLAYANLAR
GEZEGENLER. GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
YANIKLARDA İLK YARDIM BEÜ ZONGULDAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ A.D.
BİTKİLERDE ÜREME VE GELİŞME
Çin ile ilgili resimler Çin ile ilgili yazılar Çin ile ilgili karikatürler.
ÇEVRE BİLGİSİ Çevre: İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir. Çevre koruma: Çevre kirliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalara denir.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
ÜLKEMİZDE CEVİZ YETİŞTİRİCİLĞİ İÇİN ÖN FİZİBİLİTE
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Mayoz Bölünme. Mayoz Bölünme MAYOZ BÖLÜNMESİ Canlıların çoğu diploit kromozom sayısına sahiptir. Ancak bitki bitleri, erkek arılar vb. canlılarda haploit.
KABA YEMLER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER
Toprak nasıl oluşur Fen konusu.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ KENDİN YETİŞTİR ETKİNLİĞİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Kaşif etkinliği kendi yiyeceğinizi kendiniz yetiştirin
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
k05a. Hidrolik Pnömatik Sistemler
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
6. SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
MEZOLİTİK ÇAĞ Mezolitik (mesos =orta lithos=taş) Çağ adı verilen bu dönem Neolitik Çağ'a geçişi hazırlayan bir ara evredir.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
6.SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
MADDEYİ TANIYALIM.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Buğdaygil Yem Bitkileri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
B. ÇEŞİTLİ ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
ÇEVRE SORUNLARI.
FELSEFE İLE DÜŞÜNME 2. ÜNİTE.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
Sunum transkripti:

Ünite 4 Çim Ekimi

Çimin dekoratif olarak güzel görünmesinden başka faydaları da vardır. İyi bakılan bir çim bahçe toprağını kökleriyle bir ağ gibi sardığı için özellikle meyilli bahçelerde toprak kaybını önler. Yağışlı dönemlerde çamurlanmaya , kuru havalarda ise toza mani olur. Bakımı sırasında yabani otlarla mücadeleyi sağladığı için bahçedeki diğer bitkiler daha sağlıklı büyür. Gün boyu nefes alan çimler havayı temizler. Sıcak yaz günlerinde bünyesindeki suyu buharlaştırırken bahçenin ısısını birkaç derece düşürerek ferahlık verir. Çim ekimi ve bakımı her safhasında son derece dikkat ve efor gerektirir.

KAYNAKLAR http://ankomer.com/Sayfa.aspx?pid=62&cid=0&Lang=tr http://ulusoyseed.com.tr/teknik-bilgiler/cim-ekimi-ve-bakimi http://www.nasilyap.net/dogru-yontemle-cim-ekimi-nasil-yapilir/ http://cimekmeankara.blogspot.com.tr/