Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KABA YEMLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KABA YEMLER."— Sunum transkripti:

1 KABA YEMLER

2 Kaba Yemlerin Sınıflandırılması
Yeşil yemler Kök ve yumru yemler Dolgu maddesince zengin yemler Konserve yemler Endüstri kalıntısı yemler

3 Konserve Yemler Kurutma  Kuru ot Silolama  Silaj Örnekler…
Kurutma yönteminde prensip Silolama yönteminde prensip

4 Kurutma – Kuru Ot Kuru otun besleyici değerini etkileyen etmenler
1. a. Bitkinin türü b. Vejetasyon dönemi (Biçim zamanı ve sayısı) c. İklim d. Toprağın yapısı ve gübreleme 2. Kurutma sırasında oluşan kayıplar 3. Kurutma yöntemi 4. Depolama

5 2. Kurutma sırasında oluşan kayıplar
Mekanik kayıplar Fermentatif kayıplar Oksidatif kayıplar Yağmur kayıpları Mikroorganizmal kayıplar

6 Yoncada yaprağın sapa bağlanışı

7 Yonca

8 Buğdaygil otunda yaprağın sapa bağlanışı

9 Hava Şartlarının Toprak Üzerinde Kurutulan Otlar Üzerindeki Etkileri
Hava durumu Kuruma süresi (gün) Yağış miktarı (mm)* SHP kaybı (%) OM sindirilebilirliği Kusursuz 6 - 11 70 Elverişsiz 21 58 53 Kötü 30 118 80 50 *: Plüviyometre (Yağış ölçer): Yıllık yağış miktarı mm,cm ve m olarak, günlük yağış miktarı ise m2/kg ile ifade edilir (1 m2’ye 1 kg’lık yağış, 1 mm yükseklik tutar).

10 3. Kurutma yöntemi Yerde kurutma Sehpada kurutma Ambarda kurutma
Yapay kurutma

11

12

13

14

15

16

17 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kuru Ottaki Vitamin Düzeylerine Etkisi
Kurutma yöntemi -karoten mg/kg KM D vitamini IU/kg KM Toprak üzerinde 10 – 0 1000 Sehpada 40 – 3 500 Kapalı yerde 40 – 100 250 Yapay -

18 Baklagil ve Buğdaygil Kuru Otlarının Ham Besin Madde Bileşimi
% 85 – 90 Kuru madde % 6 – 18 Ham protein % 2 – 5 Ham yağ % 30 – 35 Ham selüloz (NDF ?) % 30 – 35 Azotsuz öz madde % 3 – 5 Ham kül

19 Kaliteli kuru otun organoleptik özellikleri
Renk Koku Görünüm Yumuşaklık

20

21

22

23

24

25

26

27 Peletlenmiş / küp haline getirilmiş yonca

28

29

30

31

32 En az kuru ot kaybı

33

34

35 Iğdır’da tamburlu makine ile biçim

36

37

38

39

40


"KABA YEMLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları