Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32"— Sunum transkripti:

1 NECATİ DUMAN NO:1141166 FEN /GÜNDÜZ /32
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI

2 Maddenin halleri, katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç tanedir
Maddenin halleri, katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç tanedir. Gündelik hayatta maddeler genel olarak katı, sıvı ya da gaz halinde bulunur, ancak Dünya dışında, evrendeki maddenin %99′u plazma (iyonlaşmış gaz) halindedir. Madde, istenildiğinde ortam şartları elverişli hale getirilerek bir halden diğerine dönüştürülebilir.                                                                                                                                                                      Maddenin halleri, katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç tanedir. Gündelik hayatta maddeler genel olarak katı, sıvı ya da gaz halinde bulunur. Madde, istenildiğinde ortam şartları elverişli hale getirilerek bir halden diğerine dönüştürülebilir.

3 Maddenin katı hali belirli bir şekle ve hacme sahiptir.
Atom ve moleküller arasında bir düzenlilik vardır.Atomlar titreşim hareketi yaparlar.Maddenin en düzenli halidir.

4 SIVI Ana madde: Sıvı Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde atom veya moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırlamazlar. Birazcık düzensiz hareket vardır.Ayrıca bulundukları kabın şeklini alırlar ve bir halden başka bir hale girebilirler.                                                                                   Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırılamazlar.

5 Gaz tanecikleri arasında boşluk fazla olduğunda gazlar sıkıştırılabilirler. Konuldukları kabı dolduracak şekilde genleşerek kabın şeklini ve hacmini alırlar. Gazlar maddenin en düzensiz halidir ve sadece gazlar sıkıştırılabilme özelliğine sahiptir.

6 Saydamlar

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 AHMET ALTAY FEN 32 1141153 MADDE VE ISI

20 Maddeler ısı aldığında. maddeleri oluşturan. tanecikler daha hızlı,ısı
Maddeler ısı aldığında maddeleri oluşturan tanecikler daha hızlı,ısı verdiğinde ise tanecikler daha yavaş hareket eder.

21 Isı sıcaktan soğuğa doğru yayılır.
ISININ YAYILMASI Isı sıcaktan soğuğa doğru yayılır.

22 Isı enerjisi 3 şekilde hareket eder.

23 Metaller ısıyı iyi iletir Tahta ise ısıyı iyi bunlara ısı iletkeni iletmez buna da ısı yalıtkanı denir

24 Saydamlar

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35 Isı Yalıtımı Ahmet suat kurt

36 Isı Yalıtımı Nedir ? Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişini azaltan önlemler almaktır.

37 Isı yalıtımının faydaları
-Kışın binanın iç yüzey elemanlarının (duvar , tavan) sıcaklığı arttığında nem ve yağıştan oluşacak küflenme gibi olaylar önlenir. -Yapı malzemesinin cinsine göre ısı kaybı %30 - %90 oranında azalır. -Enerji tüketiminde düşüş olduğundan yakıt tasarrufu sağlanır. -Daha az yakıt kullanımı ile hava kirliliği azalır. .

38 Isı yalıtımının önemi nedir
Isı yalıtımının önemi nedir? Gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek için ısı yalıtımı gereklidir. Sağlıklı , rahat ve konforlu yaşam uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlar da mümkündür. Rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile önlenebilir. Isı yalıtımının önemi nedir? Gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek için ısı yalıtımı gereklidir. Sağlıklı , rahat ve konforlu yaşam uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlar da mümkündür. Rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile önlenebilir.

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49 Grup ile yapılan çalışmalar

50 Dallanmış ağaç

51 I diyagramı(ön taraf)

52 I diyagramı(arka taraf)

53 V diyagramı

54 Kavram haritası

55 Bilgi haritası

56 Kavram ağı

57 poster

58 Görseller

59 Model


"NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları