KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANLATIM TÜRLERİNİ SINIFLANDIRMA. Edebî türler veya metin türleri olarak bilinen yazılarda farklı anlatım birlikleri bir araya gelir. Bir hikâyede betimleme,
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
KOSGEB’E İLK KEZ BAŞVURACAK FİRMALARIN UYGULAMA ADIMLARI
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 04; Sonuçların değerlendirilmesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
Geçici Vergi Nedir? Kazanç vergilerinin tahsilatını öne almayı ve kazançların elde ettiği takvim yılına yaymayı amaçlayan geçici vergi, geçici vergi beyannamesi.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
CSS ile Konumlandırma Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin.
TC Windows Editörü DevC++. KURULUM PROGRAMIN KURULACAĞI YER BURADA BELİRLENİYOR.
DÖNEMSONU UYGULAMALARI
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Çağrı Merkezi Satış Ekranı Hangi proje için kullanılacak ise o isim seçilecek. (Yetki Bazlı)
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Excel 2007.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
FONKSİYONLAR.
(Bircom – Müşteri Deneyimi ve Ürün Geliştirme)
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
Hazırlayan : İbrahim Gökhan Uzun
MALİ İŞLEMLERİN İZLENMESİ
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
Vega Şefim Şezlong takip sistemi
Çiti Kilim Örme.
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
DOĞAL SAYILAR TAM SAYILAR
LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
Buluş nedir?.
Ofis Yazılımları – Veritabanı Programları
Eğitim-Öğretim İzleme ve Değerlendirme Sistemi
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
1. Konfigürasyon oluşturma
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Doğrusal Mantık Yapısı İle Problem Çözme
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
19. Diğer Dönen Varlıklar 19. Diğer Dönen Varlıklar 190 Devreden KDV
Gis.gazi.edu.tr.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Erkan KARAARSLAN DÖNEM BAŞI İŞLEMLERİ Erkan KARAARSLAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
ÇEKMECE KULLANIMI Çekmeceye Aday Ekleme Adayı Çekmecede Görüntüleme
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Sunum transkripti:

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak rakamların hesap planındaki hangi hesaplardan ve bu hesapların hangi rakamlardan alınacağı bu ekran formu üzerinde belirtilir. F5 penceresi aşağıdaki şekilde açılmaktadır. Hesap kodu ; hesap tanımında kullanılacak hesap kodunun bulunduğu sahadır.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Hesap tipi ; hesap tanımında kullanılacak hesap tipinin yani ana hesap ,alt hesap , hesaplanan saha tiplerinin seçileceği sahadır. Toplam tipi ; hesap tanımında kullanılacak toplam tipinin yani aylık, kümülatif tiplerinden birisininin seçileceği sahadır.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Rakam ; hesap tanımında kullanılacak rakam seçeneğidir. Rakam seçenekleri: borç,alacak,borç bakiye,alacak bakiye,fark bakiyedir. Oran ; hesap tanımında kullanılacak olan orandır.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER HESAPLAMA ALANLARI

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER Çeşitli hesaplama alanları tanımlanıp kaydedilebilir. Geniş Ekran ; Hesaplama alanları ekranının altındaki, Alan Adı , Hesap Kodu , Hesap Tipi , Toplam Tipi ve Rakam sahaları ekrandan kaldırılıp, daha geniş bir ekranda çalışma imkanına sahip olunur. Alan Ekle ; Hesaplanması istenilen saha tanımları bu alandan yapılır Çıkart ; Eklenilen alanın çıkarılması için kullanılır Sabit Değer Ekle ; Hesaplanan saha tanımlarına sabit değer eklenir. Yukarı ; Hesap alanları penceresine eklenmiş hesap alanının yukarı kaydırılmasını sağlar Aşağı ; Hesap alanları penceresine eklenmiş hesap alanının aşağıya kaydırılmasını sağlar. Yeni Hesaplama Alanı ; Yeni hesaplama alanı ekrana gelir. Hesaplama Alanını Kaydet ; alan tanımlarının kaydedilmesini sağlar. Hesaplama Alanını Ara ; daha önceden tanımı yapılmış hesaplama alanları görüntülenir. ; Sahayla ilgili hesaplama işlemleri yapılır.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER HESAPLANAN SAHALARIN TANIMLARI Uygula ; Listede istenilen tanım seçilerek Ekle ; seçeneğiyle eklenir Sil ; seçenek ile daha önceden yapılan tanımlama silinebilir Kapat ; seçeneği ile kaydetmeden seçenekten çıkar Yapılan tanım kaydedilir

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER HESAPLAMA ALAN TANIMLI KAYDETME Grup adı ; Hesap yapılan alanın kaydedileceği grup isminin tanımının yapılacağı alandır. Alan adı ; Yapılan alanın kaydedileceği alan ismidir. Tanımı herkes değiştirebilsin ; Bu kutucuk işaretlendiğinde yapılan tanımları diğer kullanıcılar değiştirebilir.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER Hesaplama kodu; Hesaplama alanında kullanılacak hesap kodu seçilir. Yan tarafında bulunan ifadeye basıldığında aşağıdaki sayfa ekran gelir ; Koşul tipi; Tanımlanacak şartın koşul tipi. Bu sahanın yanındaki aşağıya doğru ok düğmesine tıklanarak koşul tipi alternatifleri görülebilir. Bu alternatifler; Eşit ve Arasında, Eşit, Benzer, Arasında, Dışında, Eşit ve Dışında, Eşit, Büyük Eşit, Küçük, Küçük Eşit, Eşit Değil, Benzer Değil, Çoklu Seçim şeklindedir. Başlangıç, Bitiş, Eşit, Benzer, Büyük, Büyük Eşit, Küçük, Küçük Eşit, Eşit Değil, Benzer Değil, Çoklu Seçim

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER 1.YOL ÖRNEK HESAPLAMA ALANI ; Öncelikle yeni hesaplama alanı butonuna basıp, hangi hesap kodundan hesaplatmak istiyorsak o hesap kodunu seçmeliyiz. Seçtiğimiz hesap kodu ana hesap mı yoksa alt hesap mı olduğunu hesap tipinde belirleriz. Seçtiğimiz hesap koduna ait rakamın Alacak,borç,alacak bakiye,borç bakiye,fark bakiye seçeneklerinden birini seçip kaydete bastığımızda açılan pencerede grup adı,alan adı verilerek kaydetme işlemi sağlanır. * NOT: Eğer birden fazla hesap kodu eklenecekse bu işlemler tek tek yapılıp kaydedilmelidir.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER Bir başka hesap kodu daha seçip kaydedelim; Yaptığımız bu tanımları görmek için hesaplama alanını ara butonuyla görüntüleyebilmekteyiz.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER Oluşturduğumuz ana hesapları yani 60 brüt satışlar ve 66 finansman giderleri(-) hesaplarını tek bir tanım halinde hesaplatmak için ise; Tekrar yeni hesaplama alanı butonuna basılarak alan adına “Brüt satışlar ve Finansal Giderler” diyelim. Alan ekle seçeneği ile açmış olduğumuz hesapları işaretleyip butonuyla hesaplama alanına eklemiş oluruz. Eklemiş olduğumuz hesap kodunun üzerine gelerek butonlardan hesaplama işlemi yapılabilir. Örneğin çıkarma yapılacaksa “–” ,toplama yapılacak “+” seçenekleri kullanılabilir. Yapılan tanımlar kaydet butonuyla grup adı,alan adı verilerek kaydedilir.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER Kaydettiğimiz tanımları bulmak için; hesaplama alanını ara butonuyla hangi grup ismiyle kaydettiysek (60 ve 66 hesaplar) seçip ,yan penceredeki tanımlardan ise hangi alan ismini verdiysek onu seçip (Brüt satışlar ve Finansal Giderler) onay butonuna basmamız yeterlidir. NOT: Eğer güncelle yapılmak istenilirse ekle ya da çıkar butonundan hesap kodu eklenir ya da çıkarılır ve kaydetme işlemi sağlanılır.Böylece yaptığımız deneme tanımı çağırdığımızda en son yapılan ve kaydedilen işlemi esas alacaktır.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 penceresi için örnek yapacak olursak ; Yukarıda yapmış olduğumuz örneği hesaplatmak için F5 penceresine tanımlamamız gerekmektedir. Burada önemli olan hesap tipini “hesaplanan saha” seçmemizdir. Ana hesap ya da alt hesap seçtiğimizde hesap kodu sahası için seçilecek alanlar ana hesapları ya da alt hesapları getirecektir yaptımız tanımlar gözükmeyecektir. Hesap tipini “hesaplanan saha” seçtikten sonra hesap kodu alanındaki simgeye basılarak yaptığımız tanımı seçebiliriz.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER 2.YOL Hesaplama alanlarında ,hesap kodunun yanında bulunan seçeneğine gidilip, çoklu seçim ile (ya da Başlangıç, Bitiş, Eşit, Benzer, Büyük, Büyük Eşit, Küçük, Küçük Eşit, Eşit Değil, Benzer Değil) dürbün penceresinden hesap kodları seçilir. Yaptığımız tanımları kaydedip grup adı ve alan adı verip kaydedilir.

KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER Hesaplama da kullanmak istersek F5 penceresine,hesap tipi hesaplanan saha,hesap koduna da yaptığımız çoklu seçim tanımını seçip tekrar CTRL+E ile hesaplatabiliriz.