ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Hayatboyu Öğrenme Programı
ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ LLP-ERASMUS PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YENİDEN YAPILANMA TOPLANTISI I Yrd. Doç. Dr. Pınar ENGİNCAN/
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Comenius Programı Onur AYDEMİR
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ Türkiye’de Hareketlilik ve Erasmus 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR Pırıl AKIN YÖK AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
KURUMLARARASI ANLAŞMALAR
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Sunum transkripti:

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Ebru GÖKTEKİN – abofisisek@gantep.edu.tr Şeyho BOZKUŞ – intloffice@gantep.edu.tr

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AMACI NEDİR? Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamak Üniversitelerin birbirleri ile işbirliği yapmalarına katkıda bulunmak Programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasını sağlamak Şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmak Farklı kültürleri tanıma imkanı sunmak Kişisel gelişimi güçlendirmek İstihdam olanakları sağlamak Avrupa'da yükseköğretimin kalitesini artırmak

KOORDİNASYON AB Komisyonu Avrupa Birliği Bakanlığı – Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)  Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Bölüm Koordinatörleri Öğrencilerimiz

ÖĞRENCİ/PERSONEL HAREKETLİLİĞİ 1) Öğrenci Hareketliliği: a) Öğrenim Hareketliliği b) Staj Hareketliliği 2) Personel Hareketliliği: a) Ders Verme Hareketliliği b) Eğitim Alma Hareketliliği

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenim Hareketliliği Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlar arası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Başvuru Şartları Ön lisan, Lisans öğrencileri için 2.20/4.00 Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Bir yabancı dil sınav sonucu olması gerekir. ( Yds, Toefl, Güsem Erasmus Dil Sınavı gibi) Güsem tarafından talebimiz üzerine her yıl “Erasmus Yabancı Dil Sınavı” yapılır.

STAJ HAREKETLİLİĞİ - Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede yada kurumda staj yapmasıdır. Başvuru Şartları Ön lisan, Lisans öğrencileri için 2.20/4.00 Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Bir yabancı dil sınav sonucu olması gerekir. ( Yds, Toefl, Güsem Erasmus Dil Sınavı gibi)

ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DÖNEMLERİ Öğrenim Hareketliliği için; her yıl Mart ayında başvuru almaktayız. Öncesinde yılda bir kez olmak koşulu ile GÜSEM trafından Erasmus Yabancı Dil Sınavı yapılmaktadır. Öğrenim Hareketliliği için kendi bölümünüzün anlaşması olduğu üniversiteleri tercih edebilirsiniz. Staj Hareketliliği için; her yıl Kasım ayında başvuru almaktayız. Staj Hareketliliği için farklı kurumlardan davetiye alabilirsiniz.

BARINMA – YURT İMKANLARI Gittiğiniz kurum kalacak yerle ilgili bilgi verebilir yurtlar için başvuru alabilir. Siz bu olanaklardan nasıl yararlanmak isterseniz seçiminizi yaparsınız.

ERASMUS+ İKİLİ ANLAŞMA/BILATERAL AGREEMENT İkili Anlaşma; İki kurum arasındaki protokol Bölüm, anlaşma yapmaya karar verdiği üniversitenin bölümünün ders katalogunu inceler. Her iki bölüm, anlaşma yapmak üzere hem fikir olur ise, İkili anlaşma formunun hazırlanması için UİO ile irtibata geçilir. İkili anlaşmayı bölüm yapar. İkili anlaşma bölüm koordinatörleri tarafından yapılabileceği gibi öğretim üyeleri tarafından da bağlı oldukları birim koordinatörünün ve bölüm başkanının bilgisi dâhilinde gerçekleştirilebilinir.

ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBE MİKTARLARI

KURAL Erasmus+ Programının kural ve çerçevelerini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) her yıl yayınlamış olduğu Erasmus Uygulama El Kitapçığı belirler Erasmus Beyannamesi imzalayan üniversiteler bu kuralların dışına çıkamazlar. Bu kitapçık Eramus+ Programı’nın anayasasıdır.

Teşekkür ederiz…