Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Web uygulamalarında yeni bir yaklaşım AJAX
Advertisements

İnternet Tarayıcı Programlar
İNTERNET.
Hazırlayan: Cihan UĞUR
METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome.
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
İNTERNET.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İNTERNET.
İnternete Nasıl Bağlanırız?
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
IKU ÖĞRENCİ ADRESININ YONLENDIRILMESI
Proxy-DNS Nedir?.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
 Platform Ba ğ ımsız Ki ş isel Ö ğ renme Ortamlarının Tasarımı Ara ş.Gör. İ lker Kayaba ş (Anadolu Üniversitesi) Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Mutlu (Anadolu.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer / proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Bilgi Merkezi tarafından izin verilen web sayfalarına.
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BBY 105 B İ LG İ N İ N ORGAN İ ZASYONU I Prof. Dr. Gülbün Baydur.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Faydalı programlar.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
Bilgisayar Ağları.
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İnterneti Tanıyalım.
İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması
LAN (Yerel Alan Ağı) Nedir?
B İ LG İ SAYAR A Ğ LARI BTR-GLŞH 1  Bir çok bilgisayarın haberleşmesini sa ğ layan sisteme bilgisayar a ğ ı denirbilgisayar.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Arama Motoru Nedir?.
WEB 2.0 VE EĞİTİM CEM UÇAN
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
FAYDALI PROGRAMLAR.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
FAYDALI PROGRAMLAR.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
İNTERNET.
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
ERZİNCAN DİJİTAL DÜNYA VE DİJİTAL VATANDAŞLIK internetin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar dijital bir birey olmaya başladılar. Dijital dünyada.
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
İnternet Nedir? İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
WEB ARAÇLARI KONYA 2017.
Temel Bilgi Teknolojileri
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
ISUZU TEDARİKÇİ PORTALINA ERİŞİM PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Bilimsel Bilgiye Erişim
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
İnternet Tarayıcı Programlar
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Dijital Vatandaşlik.
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme

Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer – 1995 4- Opera – 1996 2- Safari – 2003 5- Mozilla Firefox – 2004 3- Google Chrome – 2008 6- Yandex Browser – 2012

Eklentiler  Web tarayıcılarını daha etkin ve daha kolay kullanabilmek için oluşturulmuş olan yan uygulamalardır.  Tarayıcınıza kurmuş olduğunuz eklentiler istenildiği takdirde ilgili bölümden kaldırılabilir.

Arama Motorları

Arama Motorları Arama motoru, dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en kısa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.

Arama Parametreleri  + parametresi "ve" anlamına gelir. Arama satırına web sayfası yerine bilgi+iletişim yazarsak, arama motoru artık bize içinde sadece bilgi ve iletişim geçen dokümanları listeleyecektir. Bu dokümanların içinde bilgi kelimesi ortada iletişim kelimesi başta veya sonda olabilir. Bu işimizi biraz daha kolaylaştırmış olacaktır. Ama hala tam aradığımız doküman bu olmayabilir.

Arama Parametreleri " " parametresini kullanmalıyız. Yani " bilgi iletişim teknolojileri " yazıp aranmasını istediğimiz zaman, içinde sadece bilgi iletişim teknolojileri yan yana geçen dokümanlar listelenecektir.

Ansiklopediler  Gelişen teknolojiler sayesinde ansiklopediler internet ortamlarına aktarıldı. Günümüzde internet aracılığı ile bir çok ansiklopediye en kısa sürede ulaşabiliriz.  İnternet ortamındaki birkaç ansiklopediye örnek verelim.

İnternetteki Ansiklopediler tr.wikipedia.org/wiki : Bilinen en gelişmiş online ansiklopedidir. www.osmanli700.gen.tr : Osmanlı tarihi ile ilgili her türlü bilgiyi bulabileceğiniz güzel bir site. www.kimkimdir.gen.tr : 3000'den fazla ünlü insan hakkında detaylı bilgilerin olduğu güzel bir sitedir.

Çevrimiçi Kütüphaneler Çevrimiçi Kütüphane; dijital kütüphane, elektronik kütüphane veya sanal kütüphane olarak da ifade edilmektedir. Elektronik kütüphanecilik kütüphanelerin yaygınlaşmasına ,daha etkin ve yoğun kullanılmasına bir fırsat oluşturmaktadır. 

Sanal Kütüphanelere Örnekler http://www.ekutuphane.gov.tr http://www.mkutup.gov.tr http://kutuphane.trt.net.tr http://www.unak.org.tr/turklib.html (kütüphane listesi) http://ekutup.dpt.gov.tr/

Sanal Müzeler Sanal Müze, müze mekanı ve müzede sergilenmekte olan eserlerin sanal ortamda aslına uygun olarak gezmemizi sağlayan sistemdir. Sanal müze sistemi sayesinde; Sanal müzeler, dünya çapındaki bir çok müzeye erişim sağlanır. Sanal müzeler, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıdırlar. Sanal müze sistemi sayesinde evimizden istediğimiz müzeyi gezmemizi sağlar. İnternet erişiminin olduğu her ortamda müzeler gezilebilir.

Sanal Müzelere Örnekler http://www.360tr.com/dolmabahce/ http://www.kultur.gov.tr/genel/SanalMuzeler/mevlana-tr/index.html http://www.muze.gov.tr/muzelerimiz (Birçok müzenin sanal turları mevcuttur)