Hazırlayan: Hasan ACAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Burkay Yapağcıoğlu.
Advertisements

PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
Güney Afrika Cumhuriyeti
Müşerref Üstek.
BIMEKS Teknolojinin kalbi burda atiyor
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.

PAZARLAMADA İNOVASYON
Bölüm 5 Satış Süreci.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Pazarlama Yatırımları
Çok Kanal, Çok Ekran, Çok Marka
Omni Kanal daki Adımları
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
Tedarikçi Firma Sunumu
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
GİRİŞİMCİ.
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
Logo.
Bir çok girişimci, yeni bir iş kurarken çoğu zaman hazırlık yapmaz. Yani bir iş planı yapmaz, bir iş modeli oluşturmaz. Ülkemizde yeni kurulan işlerin.
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan
Abdullah Onur DURUK.
Fahriye OBUT.
TATA MOTORS.
Hazırlayan: Selim ERDEM
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
Walmart ? Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin.
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
FULYA KARAYAZI.
WAL-MART.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
H&M Hennes & Mauritz AB Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS.
H&M Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
Hazırlayan – Nur Ecem VARDAR N.Ö /
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
Hazırlayan :Mehmet Özdemirler
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Büşra BARDAK Tchibo Sunumu
WALTON’UN WALMART’I “Save Money, Live Better”  Hazırlayan ; Elif TEK.
TCHİBO Ağahan köse
Tchibo Marka Araştırması
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
MELODİ TAŞDEMİR
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
Merve ÇAKMAK.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Hazırlayan: Hasan ACAR
ALİBABA Ağahan KÖSE
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
Şirket Adı İş planı sunusu.
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
SUNUM
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Hasan ACAR

Walmart, Sam Walton tarafından Amerika'da kurulmuş perakende satış yapan mağazalar zinciridir.

1962 yılında kurulan Walmart ilk mağazasını Rogers Arkansas'ta açtı. Düşük fiyatlarla daha çok ürün satmayı hedefleyen Sam Walton 1967 yılında 24. mağazasını açtı ve 12.6 milyon dolarlık satış yapma başarısını gösterdi.

Walmart, 1972 yılında kurulduğu eyalet dışında 51 mağaza açtı ve 78 milyon dolarlık satış rakamına ulaştı. Şirket 18. yılında ise yıllık 1 milyar dolarlık satış yaparak bir rekora imza attı. O dönemde en hızlı gelişen ve büyüyen şirket olma unvanını eline alan perakende zincirinin 1980 yılında toplam 276 mağazası bulunuyordu. Şirket, 1983 yılında nakit ödeme noktalarını bilgisayarlı sistemlere geçirerek müşterilerin ödeme sürelerini kısalttı.

1987 yılında şirket Amerika’daki mağazaları birbiriyle iletişim içinde tutacak bir özel bir uydu iletişimine geçti. 1988 yılında tüm ürünlerin tek bir noktada satıldığı Walmart Supercenter’ı Washington’da açtı. Bu mağazalarda kullanıcılar tüm aradıkları ürünleri tek bir yerde bulabileceklerdi. 1990 yılında Amerika’nın bir numaralı perakendecisi haline gelen şirket, 1991 yılında da yurt dışına ilk adımını attı. Meksikalı bir perakende şirketiyle ortaklık anlaşması imzalayan Walmart, böylelikle uluslararası arenaya açılma fırsatı yakalamış oldu.

Şirket 90’larda büyümeye devam ederken, Sam Walton için yolun sonu göründü. 1992 yılında hayata gözlerini yuman Walton, 1993 yılında şirketinin bir hafta içinde 1 milyar dolarlık satış yapışını göremedi. 1994’te Kanadalı 122 Woollco’yu satın alan Walmart, 1996’da da Çin’deki ilk mağazasını açtı. 1999 yılında ASDA’yı satın alan firma, İngiltere pazarına da girmiş bulundu.

2000 yılına gelindiğinde ise şirket Amerika’daki tüketicilere internetten alışveriş yapma imkanı sunduğu Walmart.com’u yayına aldı. Kuruluşunun 38. yılında 1,1 milyon çalışanı olan şirketin, dünya genelindeki mağaza sayısı ise neredeyse 4000’e ulaştı. 2005 yılında Walmart, çevreci bir yaklaşım sergileyen biri Teksas’ta diğeri de Colorado’da olmak üzere iki yeni mağaza açtı. Bu mağazalarda rüzgar tribünleri, güneş enerji panelleri, su soğutmalı buz dolapları, doğal yakıtla çalışan ısıtıcılar bulunmaktaydı.

2009’da Şili’ye açılan Walmart, bu yıl içinde toplam 400 milyar doların üzerinde satış yaparak bir rekor daha kırmayı başardı. 2010 yılında Bharti Walmart ile Hindistan’a açılan şirket, 2011 yılında MassMart’ı satın alarak Güney Afrika’da da varlık göstermeye başladı. Yeni açıldığı pazarlardaki mağazalarla beraber 10.000’in üzerinde mağazaya ulaşan şirketin şu sıralar ise 2,2 milyon çalışanı bulunmakta. 2012 sonunda şirket 27 ülkede, haftada 200 milyon kullanıcıya ulaşıyordu.

Walmart, fiziki mağazalarında yakaladığı başarıyı online mecrada yakalayabilmiş değil. 2011’deki satışlarının sadece %2’lik bir kısmının onlinedan geldi. Walmart, online tarafını geliştirmek için dışarıdan şirketleri kiraladı; ancak yine de beklenen sonuçlar alınamadı. Offline’daki başarısını online mecralara da taşımak isteyen Walmart, Ekim 2012’de ilk kez bir sonraki yıl için internetten satış rakamları hakkında bir öngörü paylaştı. 31 Ocak 2014’e kadar küresel çapta internetten toplam 9 milyar dolarlık satış yapacağını duyurdu.

Hasan ACAR 130908052