HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Advertisements

Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
Bilişim Teknolojileri Alanı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
Esenbey Çok Programlı Anadolu Lisesi
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
WEB PROGRAMCILIĞI.
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
DÜNDAR UÇAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
D.Ö1 YÜKSEKÖĞRETİME SINAVSIZ GEÇİŞ. D.Ö2 Bilişim Teknolojisi Mezunları Sınavsız Geçiş yapacakları programlar Yükseköğretim Ön lisans Programları Süre.
2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Hangi Liselere Gidebilirim?
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Gazeteci çetin altan mesleki ve teknik anadolu lisesi 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI bayraklI – 2015.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

AMACI Bilişim teknolojileri alanında yer alan dallarda; sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmektir.

Öğrencilerimiz ortaokul ALAN ve DAL SEÇİMİ Öğrencilerimiz ortaokul sınıflarının yıl sonu başarı puanlarının %40’ı ile 9. sınıf yıl sonu başarı puanının %60’ı alınarak elde edilen yeni puanlara göre ve puan üstünlüğü esas alınarak 9. sınıf sonunda alanlara yerleşir. Bu alanda “AĞ İŞLETMENLİĞİ, WEB PROGRAMCILIĞI, VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI “ ve “BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ” dallarında eğitim verilmekte olup öğrenciler 10.sınıf sonunda dal seçimi yaparlar.

Öğrencilerimiz 12. sınıfta okulda İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ Öğrencilerimiz 12. sınıfta okulda öğrendiklerini uygulama yoluyla pekiştirme ve kendilerini iş hayatına hazırlama amacıyla haftada üç gün İşletmelerde Beceri Eğitim yaparlar. Öğrenciler İşletmelerde Beceri Eğitimi süresince Meslek Hastalıklarına ve İş Kazalarına karşı sigortalanırlar. Ve ayrıca net asgari ücretin %30 u oranında ücret alırlar.

Bilişim teknolojileri alanından İSTİHDAM ALANLARI Bilişim teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte Kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1)Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 2)Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve Kuruluşlarında,

3)Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 4)Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma,kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler

Öğrencilerimiz ayrıca mezun olduklarında alacakları MEB onaylı İŞYERİ AÇMA BELGESİ ile kendi iş yerlerini açabilirler; kendi işlerini kurabilirler.

BÖLÜMDE BAŞARILI OLMAK İÇİN ÖĞRENCİDE BULUNMASI ÖNERİLEN ÖZELLİKLER Bu alanı tercih edecek öğrencilerin *Yeniliklere ve gelişmelere açık olması, *Bilişim cihaz ve programlarına karşı ilgi ve istek duyması, *Analitik düşünme yeteneğinin gelişmiş bulunması, Web Programcılığı Dalı İçin Ayrıca *Bilgisayar başında uzun süre oturmaktan sıkılmaması, *Hayal gücü gelişmiş olması, *Fotoğraf ve resim gibi görsel konulara ilgi duyması, *Matematiksel ve mantıksal zekasının gelişmiş olması, Bilgisayar Teknik Servisi Dalı İçin Ayrıca *El becerisinin gelişmiş olması, *Sorunlara çözüm üretmede yaratıcı olması, *Bilgisayar donanımı ile bunları sökme/takma konularına ilgi duyması tavsiye edilir.

YGS PUAN TÜRLERİ ve TESTLERİN AĞIRLIKLARI Türkçe Sosyal Bilimler Temel Matematik Fen Bilimleri YGS-1 20 10 40 30 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 37 33 YGS-6

YÜKSEK ÖĞRETİM İMKANLARI 1)ALANLA İLGİLİ LİSANS PROGRAMLARI S N PROGRAMIN ADI PUAN TÜRÜ 1 Basım Teknolojileri(YO) YGS-1 2 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(YO) 3 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği MF-1 4 Dijital Oyun Tasarımı(YO) 5 İşletme Bilgi Yönetimi(YO) YGS-6 6 Yönetim Bilişim Sistemleri(YO) 7 Hava Trafik Kontrol (YO)

2)MTOK PROGRAMLARI S N PROGRAMIN ADI PUAN TÜRÜ 1 Adli Bilişim Mühendisliği MF-4 2 Bilgisayar Mühendisliği 3 Bilişim Sistemleri Mühendisliği 4 Biyomedikal Mühendisliği 5 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 6 Yazılım Mühendisliği

3)ÖNLİSANS PROGRAMLARI(Ek Puanlı) PROGRAMIN ADI PUAN TÜRÜ 1 Basım ve Yayın Teknolojileri YGS-5 2 Basın ve Yayıncılık YGS-3 3 Bilgi Güvenliği Teknolojisi YGS-1 4 Bilgi Yönetimi YGS-6 5 Bilgisayar Operatörlüğü 6 Bilgisayar Programcılığı 7 Bilgisayar Teknolojisi 8 Coğrafi Bilgi Sistemleri

3)ÖNLİSANS PROGRAMLARI(Ek Puanlı) PROGRAMIN ADI PUAN TÜRÜ 1 Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri YGS-1 2 Görsel İletişim YGS-4 3 Grafik Tasarımı YGS-5 4 İnternet ve Ağ Teknolojileri 5 Mobil Teknolojileri 6 Sağlık Bilgi Sistemleri ve Teknikerliği 7 Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi 8 Web Tasarımı ve Kodlama

Ayrıca Öğrencilerimiz, LYS’de yeterince Başarılı olduklarında, Tıp Fakültesi, Her Türlü Mühendislik, Her Türlü Öğretmenlik, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslar arası İlişkiler, İşletme, İktisat gibi tüm yükseköğretim programlarını tercih edebilirler.

TEŞEKKÜRLER