PRATİK ÇÖZÜMÜ 16.01.2017.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK VE TRAFİK.
Advertisements

CEZA SORUŞTURMASI.
1 Uzlaşma hakkında İ zmir, Eylül Hukuk davalarının ele alınışı hakkında kısa bilgi Dava dilekçesi Deliller Son yazışmalar /______/___________/_______/_____________/_/______________.
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Tarafım, Tarafsın, Taraf -
Modül 8 İhtiyari Protokol. Bireysel Başvuru Usulü Bireysel Başvuru Usulüne ilişkin bazı hususlar •Yarı-yargısal usul •Yazılı usul •Kayıt (Ön-kabuledilebilirlik)
HAZIRLAYAN Zekiye AŞGIN
Avusturya Deneyimi Bilgi toplama ve raporlama Özellikle gecikmiş iş yükü ile mücadele.
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI VE HALK SAĞLIĞI Prof.Dr. Recep AKDUR 1Akdur- TIPTA YANLIŞ UYGULAMALAR-6 Aralık 2010.
MENFİ TESPİT VE İSTİRDAT DAVASI
HUKUKSAL SÜREÇ Anayasamızın 60. maddesi sosyal güvenlik konusunda kesin hüküm getirmiştir. Anayasa Madde 60: “ Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir.
Hakimlerin Çalışmalarının Değerlendirilmesi Bert Maan Zwolle-Lelystad İlk Derece Mahkemesi Başkanı
İnsan Kaynakları Yönetimi Kadroların dağıtımı – kolay bir formül.
© Swiss Federal Supreme Court / CoE-CEPEJ 1 İsviçre Federal Yüksek Mahkemesinde Mahkeme Yönetimi CEPEJ rehber ilkelerinin uygulaması Ankara –
Kartal Belediyesi KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYETLERİ.
Candaş İLGÜN YARGITAY ÜYESİ.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
TRAFİKTEYİM.
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 12
“SAĞLIK HUKUKU YARGILAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR"
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
YARGILAMA BİRLİĞİ.
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Hukuk Mahkemeleri -.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Hazırlayan :Dilara AYDIN
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Ceza Mahkemeleri -.
MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B.
CEPEJ Mahkeme Performansı Çalışmaları. CEPEJ’in faaliyet gösterdiği alanlar… Yargı sistemlerinin değerlendirilmesi Yargı sistemlerinin değerlendirilmesi.
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >.
(İnquisitorial System)
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA-18
Bilelim, Öğrenelim, Bulalım.
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 14
Arkadaşlar birlikte yaya geçitlerini öğrenmeye ne dersiniz?
TRAFİK SORUNU Çözüm.
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 17
Arkadaşlar trafikte araba kullanırken hangi trafik ışığında neler yapmamız gerektiğini biliyor musunuz?
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
İşitme Engelliler Öğretmenliği
TRAFİK.
T.C ADALET BAKANLIĞI ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİK ŞUBESİ CEZA İSTATİSTİKLERİ ÖZGÜR USLU İSTATİSTİKÇİ 1.
5. Oturum Olası güçlükler ve çözüm yolları
Monitoring the deprivation of liberty procedure and conditions in Turkey: Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim.
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GÜVENLİK ORGANLARI ve YARGI. Güvenlik Organları: Ülkenin iç güvenliğini eyalet düzeyince yönetilen polis örgütü sağlar. Federal düzeyin,
İTİRAZIN İPTALİ DAVASI(İİK m. 67 vd)
Metin eklemek için tıklayın BİRLEŞİK DEVLETLER CEZA ADALET SİSTEMİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESi John Engstrom Yerleşik Hukuk Müşaviri, Amerikan Büyükelçiliği,
1. Aşağıdakilerden hangisi iddia veya savunmanın genişletilmesi veya değiştirilmesi yasağı kapsamında değildir?   a) Dosyadan anlaşılamayan itirazların.
İstatistiklerde cinsel suçlar Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar nedeniyle açılan ve karara bağlanan davalar ve sanık sayıları ( TUİK 2008, Türkiye Geneli)
HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI.
DAVA İŞLEMLERİ 17 – 21 EKİM 2016.
DAVA İŞ LEMLER İ 26 – 30 EYLÜL İDARE VE VERGİ MAHKEMELERİ DAVA DOSYASI İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri kanunla verilen görevleri yerine getirmek.
ANAYASA YARGISI. ANAYASA YARGISI Uyuflmazl›k Yarg›s› Farkl› yarg› kollar› aras›nda ortaya ç›kan yarg› yolu uyuflmazl›klar›n› gidermek amac›yla.
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
Çocuk Suçluluğu ve Davaların Genel Görünümü
Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-III
Ceza Mahkemesi İşlemleri-I
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
İdari Davaların Açılması
UYUŞMAZLIKLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI TAHKİM VE ARABULUCULUK UYGULAMALARI
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
İŞ MAHKEMELERİ.
BAŞLATILMAYAN HEKİM OLMAK
Yabancı mahkeme kararlarına Türkiye’de hukuki sonuç bağlanması: Tanıma/ Tenfiz Yabancı mahkemelerin kararları Türkiye’de kendiliğinden hukukȋ sonuç doğuramaz.
DAVA İŞLEMLERİ 12 – 16 ARALIK 2016.
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
İSPAT KAVRAMI.
Sunum transkripti:

PRATİK ÇÖZÜMÜ 16.01.2017

OLAY 1. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan bir dava sırasında sanığın sözlerine sinirlenen mahkeme hakimi, sanığa “Memleketi sizin gibi dağdan inmeler bu hale getirdi, geldiğiniz dağa geri çıkın”der. Bunun üzerine müdafii M, hakimin davaya bakmayacağını ileri sürer. Ancak mahkeme hakimi sanığın sorgusuna devam eder. Sorgu sonrası mevcut bulunan tanıkları da dinledikten sonra oturuma ara verir.

Oturuma verilen ara sırasında iddiayı inceleyen mercii, talebi kabul eder ve yargılamanın bir başka hakimle devam etmesine karar verir. Dosya kendisine gelen hakim, diğer hakimin kaldığı yerden işlemlere devam ederek yargılamayı sonlandırır.

1.M tarafından ileri sürülen iddia yerinde midir? SORULAR 1.M tarafından ileri sürülen iddia yerinde midir? 2. Dosya kendisine gelen hakimin yargılamaya diğer hakimin kaldığı yerden devam etmesi hukuka uygun mudur?

OLAY 2. Hakim H, bir gece evine giderken trafik ışıklarında bir aracın bir yayaya çarptığını görür. Polisi arayarak yardım ister ve yaralanan yayanın hastaneye kaldırılmasını sağlar. Olaydan bir süre sonra, aracın sürücüsü hakkında açılan dava, hakimin görev yaptığı mahkemede görülmeye başlar. Her yaralanan yaya Y ve hem de şoför Ş yeşil ışığın kendisine yandığında ilişkin beyanda bulunur. Mahkeme başkanı olay sırasında orada olduğu ifade ederek, Ş’nin mahkumiyetine karar verir.

H tarafından verilen karar hukuka uygun mudur? SORU H tarafından verilen karar hukuka uygun mudur? Cevabınız olumsuzsa H’nin nasıl hareket etmesi gerekirdi?