Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-III

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-III"— Sunum transkripti:

1 Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-III
Ünite 8 Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-III

2 Amaçlarımız; Bu üniteyi tamamladıktan sonra;
Yasa Yolları Alt Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek; Esas İşlemleri Alt Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek; İlamat İşlemleri Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek bilgi ve beceriler kazanabileceksiniz. 

3 YASA YOLLARI VE ESAS İŞLEMLERİ MODÜLÜ
Olağan yasa yollarının ve esas defteri işlemlerinin yapıldığı modüldür. Olağan Yasa Yolları Alt Modülü Olağan yasa yolları işlemlerinin yapıldığı alt modüldür.  Temyiz İşlemleri Alt Alt Modülü Temyiz işlemlerinin yapıldığı ekranları kapsamaktadır.

4 Temyiz İşlemleri Alt Alt Modülü
Müddeti Muhafaza Talep Bilgilerinin Kaydedilmesi Müddet-i muhafaza talep bilgilerinin kaydedildiği ekrandır. Temyiz Talep Bilgilerinin Kaydedilmesi Temyiz talep bilgilerinin kaydedildiği ekrandır. Temyiz Talebinin Reddi Kararının Temyiz Edilmesi Temyiz talebinin reddi kararının temyiz bilgilerinin kaydedildiği ekrandır.

5 Olağanüstü Yasa Yolları Alt Alt Modülü
Olağanüstü yasa yolları işlemlerini kapsamaktadır. İade-i Muhakeme Evrak Hazırlama İade-i muhakeme (yargılamanın yenilenmesi) evrak hazırlama işleminin yapıldığı ekrandır.

6 Esas İşlemleri Alt Modülü
Esas işlemlerinin yapıldığı alt modüldür. Dava Dosyasının Yetkili Görevli Mahkemeye Gönderilmesi Sistem dışı başka adliyeden online gelmeyen dosyaların ilgili mahkemeye gönderilmesi için hazırlanmış ekrandır. Bulunulan Adliyeden Yetkisizlik/Görevsizlikle Sistem Dışı Gelen Dava Dosyası Sistem dışı aynı adliyeden online gelmeyen dosyaların ilgili mahkemeye gönderilmesi için hazırlanmış bir ekrandır.

7 Esas İşlemleri Alt Modülü
Tevzi Edilmemiş Esas Dosyasının Mahkemeye Tevzisi Tevzi edilmemiş esas dosyasının mahkemeye tevzisinin yapıldığı ekrandır. Esas Defteri Bilgileri Esas masası kullanıcıları ve duruşma savcılarının duruşma öncesi duruşma dosya- larını incelemeleri için hazırlanan ekrandır. Savcılık Esas İşlemleri Evrak Hazırlama Savcılık Esas İşlemleri Evrak Hazırlama ekranında mahkemeye intikal etmiş evrak hakkında evrak hazırlanır.

8 İLAMAT İŞLEMLERİ MODÜLÜ
Mahkemeler, taşra Cumhuriyet Başsavcılıkları, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve diğer yargı mercilerinden infaz edilmek üzere gönderilen ilamların infaza yönelik faaliyetlerinin otomasyon ortamında gerçekleştirimini kapsamaktadır. Sistem Dışı İlam Kaydedilmesi Taşradaki CBS’ den infaz edilmesi amacıyla gönderilen ilamlara ilamat numarası verilerek kaydedilmesi ve ilam dosyası oluşturulması işleminin yapıldığı ekrandır. Dosya Arama Ekranı Sistemde kayıtlı olan ilam dosyalarının sorgulandığı ekrandır.

9 Sorgulama Alt Modülü Tebliğ ve ilamların sorgulama yoluyla takibinin yapıldığı alt modüldür. Uyarı Listesine Ekleme Tebligatın (veya herhangi başka bir işlemin) yapıldığı tarihten bir süre sonra kullanıcının başka bir işlemi başlatması amacıyla uyarılması işleminin yapıldığı ekranıdır. Davetname, Ödeme Emri ve Ödendi Makbuzu (para cezalarının taksit ödemeleri için) bilgilerinin sistemde kaydedilmesine neden olacak belgeler taranarak sisteme katılır ve bu ekran vasıtasıyla kayıt işlenir.

10 Sorgulama Alt Modülü Uyarı Listesinin Sorgulaması Yapılacak sorgulamalar sonucunda o gün itibariyle veya istenen bir tarih aralığında hangi tebliğlerin sürelerinin dolmuş olduğunu listeleme işleminin yapıldığı ekrandır. Dosya Arama Ekranı Sistemde kayıtlı olan ilam dosyalarının sorgulandığı ekrandır.

11 İçtima Alt Modülü Bir hükümlüye ait aynı türden (hapis, para gibi) birden fazla cezayı tek seferde infaz edilmesi amacıyla birleştirme (içtima etme) ve içtima çözme işleminin yapıldığı alt modüldür. İçtima İşlemleri Bir hükümlüye ait aynı türden (hapis, para gibi) birden fazla cezayı tek seferde in- faz edilmesi amacıyla birleştirme (içtima etme) işleminin yapıldığı ekrandır. İçtimanın Çözülmesi İçtimanın çözülmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

12 İnfaz Alt Modülü İlamda belirtilen ceza süresinde infaz rejimine göre ceza infaz işlemlerinin yapıldığı ekrandır. Hapis Cezasının İnfazı İlamda belirtilen ceza süresinde infaz rejimine göre belirli indirimler uygulanarak hükümlünün cezaevinde ne kadar tutuklu kalacağını gösteren süre belgesinin (Müddetname) hazırlanması işleminin yapıldığı ekrandır. Para Cezasının İnfazı Para cezasının infazı ile ilgili bilgilerin kaydedildiği ekrandır.

13 İnfaz Alt Modülü Mevkufen İnfazlı İlamlar Mevkufen infaz (Hapisten Çevrilen Adli Para Cezasının İnfazı) sebebiyle infaz dosyası kapatılan kayıtların görüntülendiği ekrandır. İlamın Kapatılması İlam kaydının kapatılmasını sağlayan ekrandır. Ceza Zaman Aşımı İşlemleri Adli makamlar tarafından ilgili işlemin yapılması sonucu zaman aşımının kesilmesi, durdurulması ve durdurulan zaman aşımının yeniden işletilmesi, yeni zaman aşımı tarihinin hesaplanması işlemlerinin yapıldığı ekrandır.

14 Tutukluluk-Firar Alt Modülü
Tutukluluk ve firar bilgilerinin görüntülenip giriş ve güncelleme işlemlerinin yapıldığı alt modüldür. Tutukluluk Görüntüleme Tutukluluk ve firar bilgilerinin görüntülendiği ekrandır. Tutukluluk Giriş İşletim kapsamında bulunan adliyelerde, mahkeme tarafından tutuklama kararı verilen kişilerin tutukluluk bilgileri sistem tarafından otomatik olarak kaydedilir. Henüz işletime geçmemiş adliyelerden işletim kapsamında bulunan adliyelere tutuklama karar bilgileri gönderildiğinde bu kararların kaydedilmesi işlemlerinin yapıldığı ekrandır.

15 Tutukluluk-Firar Alt Modülü
Tutukluluk Güncelleme Kaydedilen bütün tutukluluk bilgilerinin görüntülendiği, istendiği takdirde güncelleme işlemlerinin yapıldığı ekrandır. Mahsup Giriş/Güncelleme Hükümlü mahsup bilgilerini kaydetme işleminin yapıldığı ekrandır. Firar Giriş/Güncelleme Hükümlü firar bilgilerini kaydetme işleminin yapıldığı ekrandır.

16 Tutukluluk-Firar Alt Modülü
Hapis Cezasının Ertelenmesi Hapis cezasında savcı tarafından tehir (erteleme) yapılmışsa, tehir kararı çıkarılması işleminin yapıldığı ekrandır. Para Cezasının Hapse Çevrilmesi Hapse çevirme kararının hazırlanması işleminin yapıldığı ekrandır.

17 Tebligat İşlemleri Alt Modülü
İlgili ilam dosyası ile ilgili tebligat işlemlerinin yapıldığı alt modüldür. Tebligat Arama İlgili ilam dosyası ile ilgili hazırlanmış veya süreci devam eden tebligatların aranıp görüntülendiği ekrandır. Tebligat Zarf/Davetiye Hazırlanması İlgili birim veya kişilere tebligat işlemlerinin gerçekleştirildiği ekrandır.

18 Tebligat İşlemleri Alt Modülü
Posta Birimine Uyarı Yazısı Hazırlanması Hazırlanan tebligatlarla ilgili gecikmelere istinaden posta birimine uyarı yazısının hazırlandığı ekrandır. Yurt Dışı Tebligat İçin Bakanlığa Üst Yazı Hazırlanması Yurt dışına gönderilmek üzere hazırlanan tebligatlara istinaden Bakanlığa gönderilen üst yazının hazırlandığı ekrandır.

19 Hapsen Tazyik İşlemleri Alt Modülü
Yeni gelen hapsen tazyik kararının kaydedilmesi ve sistemde kayıtlı olan hapsen tazyik dosyalarının sorgulanması işlemlerinin yapıldığı alt modüldür. Hapsen Tazyik Dosya Arama Ekranı Sistemde kayıtlı olan hapsen tazyik (İcra İşas Kanunu Md.76: Mal beyanında bu- lunmayan borçlu, alacaklının talebi üzerine beyanda bulununcaya kadar icra tetkik mercii hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle tazyik olunur. Ancak bu hapis üç ayı geçemez.) dosyalarının sorgulandığı ekrandır

20 Hapsen Tazyik İşlemleri Alt Modülü
Hapsen Tazyik Dosyası Yeni gelen hapsen tazyik kararının kaydedilmesi işleminin yapıldığı ekrandır. Mahkemeden gelen hapsen tazyik kararı bu ekran vasıtasıyla kaydedilir. Menüde yer almayan ekran işletime geçmiş adliyelerden geldiğinde iş listesine düşer ve iş listesinden açılır. Taraf ve Tanık Bilgilerinin Güncellenmesi Taraf İşlemleri ekranı ile dosyaya konu olan taraşarı seçmek suretiyle bilgilerini görüntülemek ve düzeltmek mümkündür. Ceza Mahkemesi İşlemleri İnfaz savcısı ile ilgili Ceza Mahkemesinin eşlendiği ekrandır

21 Tecilli İlam Sorgulama Alt Modülü
Sanık hakkında daha önceden başka davalardan dolayı verilmiş tecilli ilam(lar) olup olmadığının sorgulanması, eğer varsa bu ilamların görüntülenmesi işleminin yapıldığı ekrandır. Vekâletnamesiz Vekil Kaydedilmesi İlgili taraf/taraşara vekil kaydedilen ekrandır. İade-i Muhakeme Evrak Hazırlama İade-i muhakeme (yargılamanın yenilenmesi) evrak hazırlama işleminin yapıldığı ekrandır. Evrak Hazırlama ilamat işlemleri ile ilgili evrakın hazırlandığı ekrandır.

22 Çocuk Teslimi İşlemleri Alt Modülü
Çocuk teslim dosyası oluşturma ve kayıt ekleme işlemlerinin yapıldığı alt modüldür. Yeni Çocuk Teslimi Kaydı Açma Çocuk teslimine ilişkin dosya açma işleminin yapıldığı ekrandır. Sanık Çocuk İçin Yeni Çocuk Teslim Kaydı Açma Çocuk teslim kaydının eklendiği ekrandır.

23 Kâtip İşlemleri Alt Modülü
İlgili ilam dosyası veya bu dosya ile ilgili işlemler için infaz katiplerine iş atama ve iş atanabilir katip belirleme işlemlerinin yapıldığı alt modüldür Kâtiplere İş Atama İlgili ilam dosyası veya bu dosya ile ilgili işlemler için infaz kâtiplerine iş atanabilmesi için hazırlanan ekrandır. İş Atanabilir Katip Ekleme Sisteme iş atanabilir katip eklemek amacıyla hazırlanmış bir ekrandır.

24 İlamat Dosyası Evrak İptal İşlemleri
Onaya sunulmamış ve yanlışlıkla hazırlanan evrakın silinmesi için hazırlanmış bir ekrandır

25 Ünite Özeti Olağan Yasa Yolları Alt Modülünü ve altında yer alan ekranları açıklamak. Esas İşlemleri Alt Modülünü ve altında yer alan ekranları açıklamak. İlamat İşlemleri Modülünü ve altında yer alan ekranları açıklamak.


"Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-III" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları