SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEÇME VE KALMA.
Advertisements

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk.
Ders geçme sistemi bilgilendirme
İEÜ YDYO HAZIRLIK PROGRAMLARI
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK OKULU
Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL OKULU
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
Sınıf Geçme Yönetmeliği
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
HAYDAR AKIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
hazIrlIk programI tanItImI
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 1. Placement Exam (Seviye Belirleme Sınavı) Kayıt yaptıran bütün öğrencilerin sınava girmesi zorunludur. Sınav sonucunda öğrenciler seviyelerine göre sınıflara yerleştirilecektir ve yine seviyelerine göre kitap temininde bulunacaklardır.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 2. Quiz (Kısa Sınavlar) Her kurda ikişer tane olmak üzere yapılacak olan haberli / habersiz bu bu sınavlar bir ders saati sürecektir. Quizler kur ortalamasının %10’una etki eder.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME Midterm (Ara Sınavlar) Ara sınavlar her bir kurun 6. haftasında yapılacaktır. Ara sınavlar kur ortalamasının %20 sine etki eder.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 4. End of Module (Kur Sonu Sınavı) Kur sonu sınavları her kurun son haftasında yapılır. Kur sonu sınavları öğrencilerin bir üst kura geçip geçmeyeceklerini %40 oranında belirler. Kur sonu başarı notu 60 ve üzeri olan öğrenciler başarılı sayılarak takip eden kurda bir üst seviyeye geçerler.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 5. Portfolios (Öğrenci Portfolyoları) Öğrencilere her kur için üçer adet writing ve speaking portfolyo ödevi verilir. Öğretim elemanlarımızca belirli kriterlere göre notlandırılan bu portfolyoların kur ortalamasına katkısı her iki portfolyo için ayrı ayrı %10’dur.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 6. Performans Notu Derse devam, katılım, materyal bulundurma, ödevleri zamanında yerine getirme performans notunu belirler. Performans notu en çok ders saatine sahip kur hocalarının puanlamaları sonucunda ortaya çıkar.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 7. End of Year Exam (EYE) (Yılsonu Sınavı) Akademik yılın sonunda uygulanır. Öğrenciler İngilizce hazırlık programını başarıyla tamamlayabilmek için yılsonu sınavına girmek zorundadır. Bu sınava girebilmek için öğrencilerinin üç kur ortalamalarında elde ettikleri puanın 45 ve üzeri olması gerekmektedir. Bu şartı yerine getiremeyen öğrenciler sene sonu yeterlilik sınavına girme hakkını kaybederler ve başarısız sayılırlar.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 8. End of Year Make-up Exam (Yılsonu Bütünleme Sınavı) Yılsonu genel sınavına katılmamış veya bu sınavda başarısız olmuş olan öğrenciler girebilirler. Akademik takvimde belirlenen yılsonu sınavından bir hafta sonra gerçekleştirilir.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME 9. Mazeret Sınavı (Ara sınavlar için) Ara sınavlara katılamayan ve mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrenciler için ara sınavlara yönelik mazeret sınavı yapılabilir. Mazeret sınavı almak isteyen öğrencilerin, mazeretinin bitimini takip eden 5 iş günü içerisinde mazeretlerini gösterir belgeyi Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir. Ancak, Üniversiteyi ve Türkiye’yi yurtdışında temsil eden öğrencilere, yarışmalar veya yarışmalara yönelik kamp sürelerinde, katılamadıkları yılsonu veya bütünleme sınavları için ilgili yönetim kurulu kararı ile mazeret hakkı verilebilir. Quizlerin, kur sonu sınavlarının, portfolyo ödevlerinin telafisi yoktur.

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME