Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tırtıl dünyanın sona erdiğini sandığı anda kelebeğe dönüşür
Advertisements

YILANLAR Yılanların hareketleri birçok açıdan mükemmeldir. Yılanlar, her birinde bir çift kaburga ve düzinelerce kas olan 400 omura sahip olabilirler.
KARS ÇOBAN KÖPEĞİ.
BİTKİLERDE ÜREME.
Kartallardan Hayat Dersi
Bilimsel sınıflandırma Familya: Caprifoliaceae
Vaccinium arctostaphylos (karamuk, avcı üzümü, ayı üzümü)
COĞRAFİ BÖLGELER.
Anas platyrhynchos (Yeşilbaş) Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Aves (Kuşlar) Takım: Anseriformes (Kazsılar) Familya: Anatidae.
TÜRKİYE’DEKİ ABİES ÇEŞİTLERİ
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
Kalıtım ve Çevre.
KARTAL PENÇESİ S.S. Kartallar, kanatları ve kuyrukları geniş, bacakları tüylü, iri yırtıcılardır. 2-3 yılda ergenliğe ulaşırlar. Uçuşta sıkça dönerek.
GRUP DOĞA SUNAR.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
RECEP ALİ SOYLU 9/B 2599 KONU:DAĞ HOROZU.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Hayvanlar Alemi.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
HAZIRLAYAN:ATAHAN WEB DOWNLOAD
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
LEYLEKLERİN HAYATI.
FAS.
Canlıların Çeşitliliği
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
KOLZA.
L’histoire de l’aigle…
Picea abies Avrupa ladini.
ULMACEAE Ulmus Celtis Zelkova.
GİNKGO BİLOBA GİNKO BİLOBA
Frexinus sp. BİLİMSEL SINIFLANDIRILMASI Alem:Plantae (Bitkiler)
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
Malus sylvestris (Yabani elma)
Quercus suber 6-10 (20) m ye kadar boylanabilen herdem yeşil ağaçlardır. Doğal yayılışı alanı Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'dır.
Cıstus spp..
DÜNYADA NÜFUSUN ALANSAL DAĞILIŞI
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
CELTİS caucasica. BİLİMSEL SINIFLANDIRMA  Kingdom(Alem)-Plantae  Subkingdom-Tracheobionta  Suberdivision-Spermatophyta  Division(Bölüm)-Magnoliophyta.
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
Yaşayan Bahar Yaşayan Bahar, 2006 yılından bu yana Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa’daki 36 ülkede bahara ve göçmen kuşlara çocukların dikkatini çekmek.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bilgisayar Dersi Öğr. Gör. Zafer Erkan.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü.
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
AKDENİZ ÇAM KABUK BÖCEĞİ
KARTAL PENÇESİ S.S..
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER YERYÜZÜNDE YAŞAM TEST
Kedi Irkları ve Bakımı.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
BİTKİ TANIMA VE DEĞERLENDİRME II
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
Calluna.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.
MUTASYON Mutasyon gen yapısının değişmesi sonucu ortaya çıkan ve kalıtsal değişikliğe sebep olan bir olaydır..
Sunum transkripti:

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE ÇEVRE DERSİ Öğr. Gör. Nihat DEMİRTAŞ

Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların 302 türü Türkiye'de yumurtlamakta, diğerleri ise ziyaretçi göçmen kuşlardır. Türkiye'de geçici veya kalıcı olarak barınan kuş türü çeşitliliğinin 3/4'ü Kızılırmak ve Bafra ovası deltasında bulunmaktadır. Türkiye'de, Avrupa ve Kuzey Asya'nın göçmen kuşlarının kışladığı önemli bölgeler bulunmaktadır. Birçok göçmen kuş, Avrupa'dan Afrika'ya giden yolculuklarında Türkiye'yi adeta köprü olarak kullanır.

Küçük akbaba Mısır akbabası (Küçük Akbaba), atmacagiller familyasından Neophron cinsinin tek türü olan Türkiye ve Avrupa'daki en küçük akbabadır. 60-70 cm boyunda, 155-180 cm kanat açıklığındadır. Gövdesi ve kanat örtüleri beyaz, kanat telekleri siyahtır. Leşlerin diğer akbabalardan kalan kısmı ile çöplük ve mezbahalardaki atıklarla beslenir. 1960 ve 2010 yılları arasında yarıdan fazlası yok olan Mısır Akbabası IUCN (Dünya Doğayı Koruma Birliği) tarafından "tehlike altında" statüsüne alınmıştır. Dünya Kuşları Koruma Birliği'ne (Birdlife International) göre Türkiye, bu türün Avrupa popülasyonunun yarısını barındırmaktadır. Ankara'nın Beypazarı ilçesi, türün en önemli üreme ve beslenme alanıdır.

Kelaynak Kelaynak (Geronticus eremita), kayalık veya yarı çöl kurak yaşam alanlarında bulunan iri yapılı suda veya çamurda yürüyen ince uzun kıvrık gagalı bir kuştur. Sık sık fakat daima akan sulara yakın değildir. Bu iri parlak ,cilalı siyah ibistir. 70-80 cm uzunluğunda, 120-135 cm kanat genişliğindedir. Tüysüz kırmızı bir yüz ve kafaya ve uzun kıvrık kırmızı bir gagaya sahiptir. Ortadoğu, Afrika ,Kuzey Sahra çöllerinde kayalıkların uçurumlarında 2-3 yumurta yumurtlayarak ürer. Böcekler ve diğer küçük yaratıklarla beslenirler. Önceleri Ortadoğu, Kuzey Afrika ve hatta Avrupa Alp'lerinde yaygın bulunmaktaydı fakat 400 yıl önce buralarda yok oldu.

Büyük Akbalıkçıl  Büyük ak balıkçıl (Ardea alba), balıkçılgiller  familyasına ait bir kuş türü. Büyük bir kuştur. Beyaz tüylere sahiptirler. Sadece Gri balıkçıldan ufakça daha küçüktürler. Boyutu dışında, büyük ak balıkçıl sarı gagası, siyah bacakları ve ayakları ile diğer beyaz balıkçıllardan ayrılabilir. Yavaş bir uçuşu vardır. Uçuş sırasında boyunlarını geri çekerler.

Toy  Toy (Otis tarda), toygiller familyasından çok ürkek bir kuş türü. Türkiye'nin en büyük kuş türü olan toy, aynı zamanda dünyada en büyük uçabilen kuşlardan biridir. Toylar kahverengi lekeli, iri bacaklı büyük kuşlardır. Yetişkin erkeklerin tüylerden oluşan bir sakalları vardır.

Böcekler

Bombus Bombus; yaklaşık 250 türü olan, bal yapıcı bir arı cinsi. Başlıca Kuzey yarımkürede görülür. Bazı türlerine Türkiye'de tüylü arı denir. Bazı yonca türlerini sadece bu arılar tozlaştırarak çoğalmasında katkıda bulunur.

Apollo Kelebeği Apollo kelebeği (Parnassius apollo), Papilionidae familyasından bir kelebek türü. 1000 ila 2000 m. yükseklik arasındaki dağlarda yaşarlar. Apollo kelebeğinin nesli tehlikededir. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte böcek koleksiyonu yapan kişilerce toplanması da sayılarını azaltmaktadır. Bununla beraber hastalık ve asit yağmurlarının da bu işte bir etkisi vardır. Türkiye'de de yaşayan bu kelebek türü en çok Polonya'da bulunur. Çekoslavakya'da yok olmak üzeredir. İsveç ve Finlandiya'da ise sayıları hızla azalmaktadır.

Mücahid Hüseyin DEMİRTAŞ’a teşekkürler.