Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Quercus suber 6-10 (20) m ye kadar boylanabilen herdem yeşil ağaçlardır. Doğal yayılışı alanı Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'dır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Quercus suber 6-10 (20) m ye kadar boylanabilen herdem yeşil ağaçlardır. Doğal yayılışı alanı Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'dır."— Sunum transkripti:

1 Quercus suber 6-10 (20) m ye kadar boylanabilen herdem yeşil ağaçlardır. Doğal yayılışı alanı Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'dır.

2 Genç sürgünler sarı tüylüdür
Genç sürgünler sarı tüylüdür. Gövde kabukları kalın, mantarlı ve boyuna derin olukludur.

3 Yapraklar yumurta, oval-dikdörtgen biçiminde, 3-7 cm uzunluğunda, uç kısmı sivri dip kısmı ise yuvarlakçadır. Kenarları 4-7 çift kısa dişli veya nadir olarak tam kenarlıdır. Üst yüzü parlak yeşil, alt yüzü gri-boz tüylü ender olarak da çıplaktır. Yaprak sapı 8-15 mm uzunluğundadır.

4 Bir yılda olgunlaşan meyveler kısa saplıdır
Bir yılda olgunlaşan meyveler kısa saplıdır. Kadeh yarıküre biçimindedir, üzerindeki pullar uç kısımlarına doğru iplik gibi daralır ve uzar, uçları dik veya dışarıya doğru yayılmıştır.

5 Uzun yıllardır kabuğundan mantar elde etmek için yetiştirilmektedir
Uzun yıllardır kabuğundan mantar elde etmek için yetiştirilmektedir. Kabuk soyulup uzaklaştırılınca ağaç "yara mantarı" meydana getirir. Mantarlı tabaka 6-7 yılda bir ilkbahar veya yaz mevsiminde soyularak mantar elde edilir.


"Quercus suber 6-10 (20) m ye kadar boylanabilen herdem yeşil ağaçlardır. Doğal yayılışı alanı Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'dır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları