Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü."— Sunum transkripti:

1 Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü

2 Büyük Baştankara Kuşu

3 Kızılgerdan Kuşu Avrupa'nın kuzeyinde üreyen kızılgerdan kışı Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da geçirirler. Kızılgerdan başta Karadeniz, Marmara ve Ege bölgeleri olmak üzere Türkiye'nin orta ve kuzey kesimlerinde uygun yaşama ortamı olan yerlerde ürer. Kışın Türkiye'nin güneyinde de görülür.

4 Kuyrukkakan Kuşu Avrupa ve Asya, kuyrukkakan cinsinin en yaygın olduğu bölgelerdendir

5 Söğüt bülbülü Söğütbülbülü ötleğengiller
ailesinden orman kenarlarında ve çalılıklarda yaygın olan ince ve yeşilimsi bir kuş türü.

6 Kızıl Sırtlı Örümcekkuşu
Kızıl sırtlı örümcek kuşu örümcek kuşugiller ailesinden yüksek çayırların ve çalılık arazilerin küçük, güzel ve kahverengi sırtlı örümcek kuşu türü.

7 Sakar Meke Kuşu Sakarmeke  yelvegiller 36-38 cm boyunda sulak alanlarda yaşayan bir kuş türü.

8 Yalıçapkını Kuşu yalıçapkını
Afrika'dan Avustralya'ya kadar olan bölgede bulunurlar. Tek tür alcedo atthis Avrupa'da ve kuzey Asya'da görülür 

9 Angut Angut ya da Angıt  Kuzeybatı Afrika ve Etiyopya'da türün oluşturduğu küçük yerleşik topluluklar bulunsa da, türün gerçek yerleşim bölgesi güneydoğu Avrupa'dan Orta Asya'da güneydoğu Çin'e kadar olan bölgelerdir

10 Su Çulluğu Göçmendirler, büyük Britanya, Atlantik ve Akdeniz'e ilişkin kıyıyla ilgili Avrupa, Afrika'da ve Hindistan'da kışı geçirirler

11 Bahri Bahri  batağangiller  ailesinden tümüyle suya bağımlı, uzun boyunlu ve sivri gagalı bir kuş türü.

12 Küçük Batağan Küçük batağan  batağangiller ailesnden küçük bir batağan türü.

13 İbibik Etiyopik ve Palearktik bölgelerin ağaçlık ve bağlık yerinde yaşarlar

14 Sarı Asma Sarıasma  sarıasmagiller ailesinden Oriolus cinsini oluşturan kuş türlerinin ortak adı.

15 Alaca Ağaçkakan Alaca ağaçkakan  ağaçkakangiller ailesine ait cm boyunda parklar ve karışık ormanlarda yaşayan ağaçların gövdelerine tırmanmaya uyum sağlamış bir ağaçkakan türü. Uzun dili yardımıyla, ağaç kabuklarının altından ve çürümüş gövdelerden çıkardığı böceklerle beslenir.

16 Kara Tavuk Avrasya'nın ılıman bölgelerindeki ormanlarda ve bahçelerde yaygın biçimde görülür. Karatavuklar Avrasya'nın dışında Yeni Zelanda ve Avustralya'da da yaşar.

17 Tepeli Pelikan Kısa mesafelere göç ederler. Zarif uçan bir kuş olup sürüyle eşzamanlı hareket ederler. Güneydoğu Avrupa, Asya-Çin boyunca,bataklıklar ve sığ göllerde çoğalırlar.

18 Sütlabi Avrupa ve Asya'nın kuzey kesimlerinde yaşarlar. Ağaçların bulunduğu ortamlara ihtiyaç duyarlar. Balıktan zengin göl ve akarsuların çevrelerinde yerleşirler. Kışları Baltık Denizi, Karadeniz, Kuzey Almanya gibi ülkelere göç ederler

19 Büyük Beyaz Balıkçıl Sığ su veya daha kuru habitatlarda beslenirler. Keskin gagalarını balık, kurbağalar veya böceklere saplarlar. Hareketsiz olarak avlarını beklerler. Genellikle kolayca görülen yaygın bir türdür. Kısmen göçmendirler.

20 Cüce Karabatak Türkiye'de Orta Anadolu, Marmara ve Ege bölgelerinde kuluçkaya yatar. Diğer mevsimlerde yaygın bir şekilde görülür. Küçük karabataklar sürüler halinde durgun suyun bulunduğu sulak arazilerde veya yavaşça akan tatlı suyun bulunduğu kıyısal çatal ağızlarda yaşarlar.

21 Kaşıkçı İlkbaharda tepesi çalı görünümündedir ve göğsünün üst tarafında kirli sarı bir lekesi vardır. Gagası uzun, yassı ve incedir, yanlardan aşağı doğru hafifçe kıvrılır ve yuvarlak uca doğru genişler; erişkinlerde siyah ve ucu sarıdır, gençlerde pembe, ergenlerde ise tamamen siyahtır. Genç kuşların kanat uçları siyahtır. Kafasını ileri uzatarak güçlü ve kanatları düz bir biçimde uçar.

22 Kızkuşu Büyük bir çoğunluğu göçmen olsa da yerleşik olanları da vardır.  Göçerler kışın Afrika’nın kuzeyine, doğuda Hindistan’ın kuzeyine ve Çin’e kadar yayılırlar.  Avrupa’dan Asya’ya geniş bir bölgede bulunurlar.  Rastlantısal olarak ve bilhassa büyük fırtınaların ardından, Kuzey Amerika kıyılarında da görülebilirler.  Ülkemizde kışın sert geçmediği yıllar her bölgede yerli kuş olarak görülebilir. 

23 Gri Balıkçıl Sığ suda beslenirler, uzun gagalarıyla balık veya kurbağaları yakalarlar. Balıkçıllar hem de küçük memelileri ve kuşları da yiyebilirler. Açık yeşil: yaz Koyu yeşil: bütün yıl Mavi: kış

24 Büyük Mavi balıkçıl Doğuda, sahasının kuzey parçasında Kayalık Dağlardaki kuşlar göçmendir ve merkezi Amerika veya kuzey, Güney Amerika'da kışlarlar. Güneye doğru güney Birleşik Devletler'den, ve Pasifik kıyılarında yıl boyu yerleşiktirler Sarı=Yaz alanları, Mavi=Kış alanları, Yeşil=Yıl boyu, Turuncu=Göç sırasında geçecek olduğu alanları gösterir.

25 Gece Balıkçılı Öncelikle, küçük balıklar, kabuklular, kurbağalar, suya ait böcekler ve küçük memelileri yerler

26 Çeltikçi Göçmen bir türdür; Avrupa’da ki kuşların çoğu kışı Afrika’da ve Kuzey Amerika’da geçirir.

27 Kılıçgaga Türleri: Bayağı kılıçgaga (Türkiye). Amerika kılıçgagası
Kızıl boyunlu kılıçgaga And kılıçgagası

28 Serçe Avrupa, Asya ve bilhassa Afrika'da büyük sürüler halinde dolaşırlar. Amerika ve Avustralya'ya sonradan götürülmüşlerdir

29 Kanarya Kafeste veya küçük sürüler halinde etrafı ağaçlarla çevrili göl, dere gibi su kenarlarında yaşarlar.Kanarya adaları, Madeira ve Azorlar'da bulunur.

30 Kartal  yaşam alanı: çoğunlukla dağlık bölgelerde yuva yapar.

31 Şahin Bozkırlar, açık alanlar ve sulak alanlar yaşam yerlerini oluşturur. Türkiye'de özellikte Marmara bölgesinde sık sık görülür. Ülkemizde yol kenarlarındaki dikenler üzerinde tünemiş olarak görülür

32 Martı Cinsleri: Larus Rissa Pagophila Rhodostethia Xema Creagus


"Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları