Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİNKGO BİLOBA GİNKO BİLOBA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİNKGO BİLOBA GİNKO BİLOBA"— Sunum transkripti:

1 GİNKGO BİLOBA GİNKO BİLOBA

2 Kışın yapraklarını döken önceleri piramidal, ileri yaşlarda dağınık tepeli bir ağaçtır. Yaşayan tohumlu bitkilerin en eskisi ve en ilkelidir. Vatanı Çin olarak kabul edilir. Doğu Asya’da pek çok ülkede kutsal olarak nitelendirilmekte, özellikle tapınaklarda yetiştirilmektedir. Dekoratif görünümü sayesinde pek çok ülkede yetiştirilmektedir.

3 BOTANİKNADI:GİNKGO BİLOBA TÜRKÇE ADI:GİNKO BİLOBA
SINIFI:GİNKGOİNEA AİLE:GİNKGOACEAE CİNSİ:GİNKGO VATANI:DOĞU ASYA BOYU:30-40 metre

4 YAPRAK ÖZELLİĞİ: 5-8 cm uzunluğunda, ince bir sapın ucundaki yelpaze biçimindeki, mat yeşil renkli yapraklar 5-7 cm uzunlukta ve 5-10 cm genişliktedir. Orta ve yan damarlar yoktur. Bunun yerine saptan çıkıp karşı kenara doğru ışınsal yayılan 50-80, bazen 100ün üzerinde damar yer alır. Yapraklar demetler halinde bir arada bulunur. Kışın yapraklarını döker.

5 ÇİÇEKLER: Erkek ve dişi çiçekler ayrı ağaçlar üzerinde bulunurlar (bir cinsli, iki evcikli). Sarı yeşil renkli erkek çiçekler kısa sürgünler üzerindeki yaprakların diplerinde küçük salkımlar halinde yer alır.

6 Açık yeşil renkli dişi çiçekler uzun bir sapın ucunda tekli veya ikili, bazen de üçlü olarak bir kaçı bir arada bulunur.

7 MEYVESİ: Olgunlaştığında 1,5-2 cm çapında erik görünümündeki etli meyve önceleri sarı yeşil; olgunlukta açık kahverengi, turuncu renktedir. Tohumun iç kısmı odunlaşmıştır. Olgun tohumlar besince zengindir. Meyve pek güzel olmayan bir kokuya sahiptir.

8 GÖVDESİ: Gri renkli gövde genç yaşlarda çatlamaya başlar
GÖVDESİ: Gri renkli gövde genç yaşlarda çatlamaya başlar cm çap yapabilir.


"GİNKGO BİLOBA GİNKO BİLOBA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları