ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOĞAL KAYNAKLAR VE İNSAN
Advertisements

Çevre kİmyasi.
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
SOSYOLOJİ DERSİ 3.ÜNİTE TOPLUMSAL DEĞİŞME PANT REEE
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar işleyerek maddeleri değiştirirler. Örneğin okul çantanız deri ve kumaştan değil de demirden yapılmış olsaydı kolaylıkla taşınabilir.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM Erdoğan GÜL.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
ANTİKA Eski model otomobillerin dizilerde, filmlerde gösterilip ilgi görmesi üzerine mailce grubu üyelerinden nisa hanım mailce grubu üyeleri.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
ENERJİ VE TESİSAT MÜHENDİSLİĞİ Ahmet Arısoy
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ
5. ÜNİTE : İYİ Kİ VAR KONU : HAYATIMIZDA TEKNOLOJİ Rabia TAYFUR /2.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
Marco Polo’nun Seyahatleri ( ). İpek yolu ve Baharat Ticareti (1453)
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Buharla Çalışan Su Pompaları
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
Tarım Hukuku 3.
Hava ve İklim ile Tarım Arasındaki İlişkiler
LEONTİEF GİRDİ-ÇIKTI ANALİZİ
Biyoyakıtlar ve Gelişim Süreçleri
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Elektrik Piyasalarında Sorun Ne?
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ – BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
A-ÜRETİMİ ETKİLEYEN BEŞERİ FAKTÖRLER A-ÜRETİMİ ETKİLEYEN BEŞERİ FATÖRLER 1.SERMAYE 2.İŞ GÜCÜ 3.TARIMSAL FAALİYETLER 4.TEKNOLOJİK GELİŞMELER 5.SANAYİNİN.
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
TARIM – SANAYİ – BiLGİ ve BİLGİ ÖTESİ TOPLUMLAR
YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ “SOSYAL HİZMETTE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ”

BİLİŞİM DEVRİMİ VE BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ SÜRECİ yeni teknolojiler keşfetme ve üretme çabası üretim teknolojisi alanındaki makinalaşma Bilginin elde edilmesi, işlenmesi ve yönetilmesi için de bilgi teknolojileri alanında yaşanan gelişmeler BİLİŞİM DEVRİMİ VE BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ SÜRECİ

i) doğa ve avlanmaya dayalı “İlkel Toplum”, (ii) tarımsal üretime dayalı olan “Tarım Toplumu” (iii) buhar gücünün endüstriyel üretimde kullanılması ile başlayan “Sanayi-Endüstri Toplumu” ve (iv) bilginin kaynak olarak kullanılması ve bilgiyi işleyecek, yönetebilecek teknolojik gelişmelerin hızla artması ile başlayan “Sanayi Ötesi Toplum” ya da “Bilgi Toplumu” süreç

TARIM TOPLUMUNDAN SANAYİ TOPLUMUNA ilkel insanlar kabileler halinde yaşayan, avlanma ile yaşamlarını sürdürme çabası içinde olan tarım devrimi ile karşılaşmamış kişilerdi. Uygar olarak adlandırılan toplumda ise insanlar, yerleşik düzende tarımla uğraşmakta ve geçimlerini toprak işleyerek sağlamaktaydılar Tarım toplumunda ekonomik faaliyetler genel olarak kendi kendine yeterli, piyasa değeri olmayan temel yiyecek maddelerinin üretimine dayalıydı. TARIM TOPLUMUNDAN SANAYİ TOPLUMUNA

Sanayi Devrimi, insanlık tarihinin ikinci dönüşüm aşamasıdır Sanayi Devrimi, insanlık tarihinin ikinci dönüşüm aşamasıdır. Bu değişim sürecinde ortaya çıkan yeni sosyal yapılar ve durumlar aşağıdaki gibi özetlenebilir: Evlerde ve el tezgahlarında yürütülen üretim fabrikalarda yığın (kitle) üretimler şeklinde yapılmaya başlanmıştır aile yapısını geniş aileden anne-baba ve çocuktan oluşan çekirdek aileye Tarım toplumunda serf (maraba) olan köylüler, sanayi toplumunda endüstri işçisi olmuştur. Sanayi toplumunda tarım toplumunun tüm kurumları yenilenmiş ve hatta yeni kurumlar eklenmiştir. Tarım toplumlarında %80’e varan tarımsal üretim sanayi toplumuna geçildiğinde yerini sanayi ürünlerine bırakmıştır.

İnsan/hayvan gücü, su, rüzgar (yenilenebilen) Tarım Toplumu Sanayi Toplumu Enerji İnsan/hayvan gücü, su, rüzgar (yenilenebilen) Kömür, gaz, petrol (Fosile dayalı yenilenemeyen) Teknoloji Vinç kaldıraç, pres (kas gücüne dayalı) Montaj hattı, fabrikalar, makinalar Aile Yapısı Toprağa bağlı geniş aile Fabrikalarda çalışan çekirdek aile Eğitim Az Çok önemli Kurumsallaşma Yok Tüzel kişilik, geliştirilmiş sorumluluk İletişim Basit bilgi alış- verişi (söz işaret) Kitle iletişim araçları

TEŞEKKÜRLER