ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi 2007-2012 Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Vizyon Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen,
Program Tasarım Modelleri
AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016.
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
Engelli Amerikalılar Yasası (Americans with Disabilities Act -ADA)-(1990)
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Ergun, S.1, Koçak, S.1, Devrilmez, E.1, Tek, T.1
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Projeye Mali Kaynak Sağlama
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Cube Organization Presents.
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
Medya okuryazarlığı eğitimi dersi
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Doç. Dr. Fevzi HANSU
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Öğrenci Başarısının Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar
Okul Öncesi Eğitim.
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dersi Planlama.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU.
Sunum transkripti:

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi 2007-2012 Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez Müdürü

İÇİNDEKİLER Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluşu Misyonumuz Sunulan Hizmetler Hizmet Verilen Kişi, Kurum ve Kuruluşlar Merkezin Faaliyetleri Beklentiler Vizyonumuz Stratejik Amaçlar

ATATÜRK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURULUŞU Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Türk İnkılâbı, 20. yüzyılın dünyadaki en önemli toplumsal değişim projelerinden biridir. Bu bağlamda İnkılâb’ın yeni değerlerinin benimsenmesi amacıyla ilk kez 1925 yılında Ankara Adliye Hukuk Mektebi’nde “İhtilâller Tarihi” adı altında dersler verilmeye başlanmıştır. 1933 yılında gerçekleştirilen Üniversite Reformu’ndan sonra ders, üniversitelerde düzenli olarak okutulmaya başlanmıştır. Aynı yıl çıkarılan yasayla Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde İnkılâp Tarihi Enstitüsü kurulmuştur. Ayrıca enstitüsü olmayan üniversitelerde Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezleri bulunmaktadır

MİSYONUMUZ Atatürk tarafından bir uygarlık projesi olarak planlanan ve Türk modernleşme sürecinde önemli bir değişimi simgeleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini genç kuşaklara benimsetmek ve onlara tarih bilinci ve millî şuur kazandırmak; Atatürk İlke ve İnkılâplarını, Türkiye Cumhuriyeti tarihini, belgelere dayalı olarak modern tarih yöntemleriyle incelemek, araştırmak ve öğretmek; Günümüz Türkiye’sinin toplumsal sorunlarını çözmeye yönelik bilgi üretmek; Eleştirel aklı kullanarak sorun çözebilme yeteneği gelişmiş akademisyen ve araştırmacılar yetiştirmektir

Sunulan Hizmetler Eğitim-Öğretim Bilimsel Araştırma Proje Danışmanlık Bilgilendirme

Hizmet Verilen Kişi, Kurum ve Kuruluşlar Sivil Toplum Örgütleri Millî Eğitim Bakanlığı Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları Basın Yayın Kuruluşları Diğer Üniversiteler

Merkezin Faaliyetleri Sempozyum, Seminer, Panel ve Konferanslar Yayınlar Projeler

Beklentiler Ortak zorunlu dersler arasında özgün bir konuma sahip olan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin öğrenciler nezdinde saygınlığının artırılmasına katkı yapılması için Merkez’de görevli öğretim üyelerinin derslere katkısının sağlanması Merkez Müdürlüğü’nün bir odaya kavuşturularak, yazışmalarının düzenli yapılmasını sağlayan bir sekreterliğin oluşturulması

Merkez öğretim üyelerinin ders vermesi sağlandığı takdirde ders anlatımı sırasında görsel verilerin kullanılabilmesi için gerekli olan araç-gereç ve mekân ihtiyacının giderilmesi. Donanımlı bir derslik ve belirli konularda hazırlanan paket programların ders verilen öğrencilere sunulması (Atatürk’ün hayatı ve inkılâpları, Çanakkale Zaferi, Ermeni Sorunu vb.).

VİZYONUMUZ Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 100. yılında, tarihimizin en büyük kültürel dönüşümü başarıya ulaştırmak için bütün güçlerini seferber etmelidir gereğinden hareketle; Merkezimiz temel stratejik vizyon olarak “TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAK” ilkesini benimsemiştir. Türk Gençlerinin; A - “Yabancılaşma” tehlikesinden uzak kalmasını; “ Ulusal Çıkar” kavramını 21.yüzyılın evrensel değerleriyle uzlaştırarak özümsemesini; “ Ulusal Kimliği” benimsemesini; Çağdaş bilişim teknolojisine hakim olmasını; Bilimi ve bilgiyi kullanarak “rekabet edebilir” kültürel yaratıcılığa kavuşmasını; Çağın gereklerine uygun bilimsel ve toplumsal etkinlikler gerçekleştirmesini amaç edinir.

B - Türkiye Cumhuriyeti’nin 21 B - Türkiye Cumhuriyeti’nin 21.yüzyılda karşılaşabileceği ulusal ve uluslararası düzeydeki sorunlara ilişkin akademik ve pragmatik düzeyde bilgi ve buna dayalı kurgu üretmeyi hedefler.

Stratejik Amaçlar Ortak zorunlu ders olan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersinin verimliliğini arttırmak Bilimsel araştırmaların sayısını ve kalitesini arttırmak, yayına dönüştürülmesini sağlamak Akademik ve idari personeli nicel ve nitel açıdan geliştirmek Türkiye’nin bugün yaşadığı ve gelecekte karşılaşabileceği sorunlarla ilgili araştırma yapmak ve projeler yürütmek

Her şubedeki öğrenci sayısını dersi verimli yapabilecek seviyede tutmak Ders anlatımında teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmak Atatürk, kurtuluş savaşı ve cumhuriyet tarihi ile ilgili mekanlara inceleme ve araştırma gezileri düzenlemek Türkiye’nin bugün yaşadığı ve gelecekte karşılaşabileceği sorunlarla ilgili araştırma yapmak ve projeler yürütmek

SÜREKLİ İLERİYE