BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Öğrenci Kayit Yenileme •Normal Öğrenci Kayıt – bu öğrenciler finans sözleşmesini ödemeleri gereken miktarı ödediklerinde onaylayabileceklerdir. Sözleşmesini.
Madde 44 – (Değişik: 13/2/ /171 md.) Diploma alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarından yararlanma ve sınavlar: (1) a. Yükseköğretim.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Şekil–1: Öğrenci numaranızla sisteme giriş yaptıktan sonra açılacak sayfada sol tarafta bulunan menüden ders kayıt işlemleri tıklanarak ders kaydına başlayabilirsiniz.
DANIŞMANLIK SİSTEMİ.
Nevşehİr Ünİversİtesİ
SBMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Süresinde Okulunu Bitiremeyen (2 Yıl içerisinde) Öğrenci Katkı Payı(harç)
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER M.Y.O
PMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Süresinde Okulunu Bitiremeyen Öğrenci Katkı Payı(harç) Ödemeleri Ziraat Bankasına.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME
EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL / YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
HOŞ GELDİNİZ Akademik Takvim Yönetmelik Müfredat Danışmanlık.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI 27/01/2015 Sunum: Bilgi İşlem Dairesi ve Öğrenci.
SBMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
adresinden öğrenci numaranızın başında sıfır olmadan küçük harfle o ekleyiniz ve şifrenizi giriniz.
Öğrenci İşleri Daire Başkanı
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2015.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI. Hakkımızda 1992 yılında kurulan üniversitemizde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı da aynı yılda merkezi olarak kurulmuştur.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
Kayıt Yenileme Tarihleri Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca Eylül olarak belirlenmiştir.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINCA VERİLEN HİZMETLER Lisans öğrencilerinin kayıt, ders, not, askerlik işlemleri ile mezuniyet.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri: 29 Ağustos-02 Eylül 2016 Lisansüstü.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
Trakya Üniversitesi Tunca MYO
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
TANITIM OKULUMUZ 1976 YILINDA TOKAT MESLEK YÜKSEKOKULU ADIYLA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OLARAK KURULMUŞ, 2809 SAYILI KANUNLA SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE,
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
ÖĞRENCİLER İKÜ Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
Kurumlararası Yatay Geçiş
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
TANITIM OKULUMUZ 1976 YILINDA TOKAT MESLEK YÜKSEKOKULU ADIYLA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OLARAK KURULMUŞ, 2809 SAYILI KANUNLA SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE,
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Oryantasyon Eğitimi Prof. Dr. Mete TAYANÇ
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

DERS SEÇME İŞLEMLERİ 20 Şubat 2017– 24 Şubat 2017 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları 27 Şubat 2017 – 28 Şubat 2017 Bahar Yarıyılı Ders Ekleme Çıkarma Günleri ÖĞRENCİLERİMİZİN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Birinci Öğretim öğrencilerinin Katkı Payı Devlet tarafından karşılanır, öğrenci ücret ödemez. Normal öğrenim süresini aşan Birinci Öğretim Öğrencileri Katkı payı öderler.   İkinci Öğretim Öğrencileri kayıtlı olduğu bölüm/program için tanımlanmış Öğrenim Ücretini öder. ÖĞRENCİLERİMİZ  KATKI PAYLARINI  VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİ  HALKBANK ŞUBELERİNDEN BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HARÇ ÖDEMESİ OLARAK ÖĞRENCİ NUMARALARINI VEREREK YATIRABİLİRLER. KATKI PAYLARINI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİ YATIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ   http://obs.bandirma.edu.tr/ ADRESİNDEN DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİNİ YAPACAKLARDIR. (Öğrencilerimizin ders kayıt ekranları, katkı payı ve öğrenim ücretlerini yatırdıkları anda aktif hale gelecektir.)

DERS SEÇME İŞLEMLERİ ÖNEMLİ NOT: Ders Seçimlerinde şubelendirme olan derslerde (A ve B) öğrenci numarasının son hanesi TEK olan öğrenciler A şubesini, son hanesi ÇİFT olan öğrenciler B şubesini seçmelidir. Yaptığınız işlemlerin danışmanınız tarafından onaylanıp onaylanmadığını http://obs.bandirma.edu.tr/ adresinden kontrol ediniz. Öğrencilerimizin karşılaştıkları sorunlar ile ilgili olarak öncelikle program/bölüm danışmanları ile irtibata geçmeleri sorunların çözümünde kolaylık sağlayacaktır Öğrencilerimiz 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme sürecinde “BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ” hükümlerine bağlı olacaklardır. Yönetmeliğin 6. maddesinde kayıt yenileme kuralları belirtilmektedir.

KAYIT YENİLEME Öğrencilerin her yarıyılın başında akademik takvimde belirtilen süre içerisinde, öğrenci katkı payını veya öğrenim ücretini yatırdıktan sonra ders seçimini yaparak danışmanın onayı ile kayıtlarını yenilemeleri gerekir. Öğrenci, ilgili Yönetim Kurulunca kabul edilmiş bir mazereti yoksa kaydını yenilemek zorundadır. Belirlenen tarihlerde kaydını yenileyemeyen öğrenci, mazereti, ilgili yönetim kurulunca kabul edilmek kaydıyla ders alma bırakma günlerinde ders seçimi yaparak kaydını yenileyebilir. Bu süre içinde de kaydını yenilemeyen öğrenci o yarıyıl kaydını yenilememiş sayılır ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu şekilde kaybedilen süre eğitim-öğretim süresinden sayılır. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.

DERS ALMA BIRAKMA Birinci yılda öğrenimine başlayan ön lisans ve lisans öğrencisi, kayıtlı olduğu yarıyıla ait bütün dersleri almakla yükümlüdür. Daha önce başka bir yükseköğretim kurumundan alınan derslerin muafiyetleri, bu Yönetmeliğin 18 inci maddesi hükümleri gereği yerine getirilir. İkinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1.80’in altında olan ön lisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 24* kredilik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not ortalaması her yarıyıl sonunda 1.80 ve üzerinde olan ön lisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 30* kredilik derse kayıt yaptırabilirler. Bu sınırlamalar zorunlu durumlarda Senato kararı ile değişebilir. İkinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda, genel not ortalaması 2.80 ve üstünde olan lisans öğrencileri; öğrenim gördüğü yarıyıllarda almadığı ders veya alıp başarısız olduğu ders olmamak şartı ile danışmanlarının onayı ile bir üst sınıftan kredi sınırları içerisinde kalarak derslere kayıt yaptırabilirler. Yukarıdaki fıkralarda belirtilen esaslara göre kayıt yaptıracak öğrenciler; kayıt yaptırmak istedikleri derslere öncelikle alt yarıyıllardaki dersleri seçerek, bu Yönetmeliğin 25. maddesindeki esaslar çerçevesinde kayıt yaptırmak zorundadır. Öğrenci, süresi içinde usulüne uygun olarak kayıt yaptırmadığı derslere devam edemez ve bu derslerin sınavına giremez, girse de notu iptal edilir. *(03/09/2014 tarih ve 2014/9 sayılı Senato Kararı)

FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEKOKULU İLETİŞİM BİLGİLERİ Kurum Telefon Faks E-posta İİBF 266 7380945-47-48 266 7380946 iibf@bandirma.edu.tr   Sağlık Bilimleri Fakültesi 266 7186400 266 7186414 saglik@bandirma.edu.tr Denizcilik Fakültesi 0 266 717 01 17 0 266 717 00 30 denizcilikfakultesi@bandirma.edu.tr Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi  0 266 717 00 30 ubf@bandirma.edu.tr Bandırma MYO 266 7149302-03 266 7149304 myo@bandirma.edu.tr Gönen MYO 266 7620868 266 7626867 gonen@bandirma.edu.tr Erdek MYO 266 8557180-81 266 8557182 erdek@bandirma.edu.tr Manyas MYO 266 8281346 266 8281348 manyas@bandirma.edu.tr